Ukens trippel runde 27 – Oddstips Premier League

Forrige rundes trippel resulterte med at to av tre kamper gikk inn. Det var bare et Calvin-Lewin mål unna for full pott. Det viste seg dessverre at mitt enkle matematikkstykke fra forrige spalte ikke var så lett allikevel. Vi er allikevel et steg nærmere målet om å få inn spaltens første trippel, og satser på at alle gode ting er tre.

Manchester City – Manchester United

Den første kampen på trippelen er en av de største derbyene man finner i ligaen – Manchester-derbyet. United har tradisjonelt sett vært storebroren i byen. Men med kombinasjonen av Pep Guardiola og et pengeforbruk på fotballspillere, som hadde fått Hallgeir Kvadsheim til å gro grå hår, har nok lillebroren tatt over tronen i byen. For øyeblikket er det vanskelig å se hvilke lag som skulle klare å stoppe Manchester City. City er på en utrolig seiersrekke med 21 seiere(?!). De topper alle statistikker når det kommer xG (Expected Goal) og xGA (Expected Goal Against), og med en friskmeldt Kevin De Bruyne tilbake er dette godstog i full fart mot ligagull. United på sin side er på ingen måter i dårlig form og er i hælene på City når det kommer til statistikk og ligaplassering. Allikevel har United vist noe ustabil scoringsform med fire uavgjort på de fem siste kampene i ligaen. United kan kanskje klare å håp om å kunne kjempe til seg en uavgjort, men jeg tror City vil være oppgaven for stor. Unibet gir 1,53 i odds for at Manchester City slår Manchester United av en grunn, og jeg tenker det er en fin odds for en spennende kamp.

Manchester City vinner over Manchester United – 1,53 odds

Tottenham – Crystal Palace

Tottenham viser hvor fort ting kan snu. For noen få runder siden skrev jeg om at Mourinho var en utdatert manager. Plutselig kommer han med to 4-0 seiere på rad, og en midtukeseier mot et Fulham som har funnet form. Til helgen møter de Crystal Palace, som framstår som vaksinert mot å score mål. Det er sånt som skjer når et lag har gjort seg såpass avhengig av en spiller som Crystal Palace er av Wilfred Zaha. Zaha er lagets toppscorer med 9 mål denne sesongen, og er ute med skade. I tillegg så viser statistikken at Crystal Palace er tredje dårligst når det kommer til xG, med kun to mål på de fem siste kampene. Her tenker jeg at Tottenham ikke skal ha noen problemer med å holde nullen. Det skader heller ikke at Kane er tilbake og Bale begynner å finne en form som er verdt å snakke om. Unibet gir 2,35 i odds for at Tottenham skal vinne og holde nullen. En fin bet som singel og som en booster på trippelen.

Tottenham vinner og holder nullen – 2,35 odds

West Ham – Leeds

To lag som har overrasket denne sesongen, etter min mening, er West Ham og Leeds. Leeds som spiller «metall»-fotball, uten frykt for konsekvenser. Mens West Ham, med Moyes bak rattet, spiller på sin side om å kvalifisere seg til Champions League-plass. Som om ikke 2020/2021 sesongen var rar nok fra før.. Men tabellen juger ikke og jeg trur West Ham kommer til å fortsette å kjempe om kvalifiseringen med seier over Leeds. Som jeg har skrevet tidligere så bekjemper Leeds ild med ild. Dette har ført til at dem har sluppet inn mange mål, og bare West Brom er dårligere når det kommer til xGA. Her møter Leeds Moyes kompakte forsvar, som bare har sluppet inn tre mål på de fem siste kampene og er topp ti på xG. Unibet gir 2,14 i odds for at West Ham skal vinne. Leeds kan score mål, men jeg tror West Ham kommer til å score mest. En fantasy shout fra odds spalten vil være Antonio til rundens lag.

West Ham vinner over Leeds – 2,14

Oppsummert er ukens trippel Manchester City vinner over Manchester United. Tottenham vinner og holder nullen mot Crystal Palace. West Ham vinner over Leeds. Dette gir en total odds på 7,69.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds