Ukens trippel runde 28 – Premier League Oddstips

Forrige ukes trippel gikk på en smell da Solskjær viste at han kunne hamle opp med en av fotballens store taktikere. Pluss et lite fillemål fra Crystal Palace som vi helst ikke snakker så høyt om. De

rimot er det vi skal snakke om er den nye runden, som igjen betyr nye muligheter. Denne runden har jeg tenkt å spille noe mer sikkert, med det eneste mål om å få spaltens første trippel inn.

Everton – Burnley

Første kamp i rundens trippel er Everton mot Burnley. To lag som er på hver sin ende av formtabellen. Everton har vunnet tre av sine fem siste kamper, mens Burnley bare har vunnet én kamp av de ni siste. Selv om fantasyspillere som har kjøpt inn Calvin-Lewin til laget sitt antagelig nå har revet seg i håret (det vil si meg), kan man ikke se bort ifra den underliggende statistikken. Calvin-Lewin er fortsatt den spilleren med høyest xG (Expected Goal) uten straffer og tredje høyest med. Og selv om Everton ikke har imponert noe særlig i de siste kampene så har laget fortsatt topp ti xG siden februar. Selv om Sean Dyche er kjent for å sette opp Burnley som et seigt, erkebritisk lag, så er laget i bunn fem for xGA (Expected Goal Against). Og selv om Burnley ikke har råd til å tape, med fire poeng over nedrykksstreken, så tror jeg denne oppgaven blir for stor for Dyche sine gutter. Jeg tror Burnley taper denne kampen, fordi jeg synes det er noe uforløst i Everton laget. Unibet gir 1,89 i odds for at Everton vinner. Jeg tror at vi kommer til å ha en spennende nedtrykkskamp mellom fire lag i siste innspurt av serien, og det inkluderer Burnley.

Everton vinner over Burnley – 1,89 odds

Wolverhampton – Liverpool

Man kan argumentere for at å vedde på en Liverpool-seier i disse dager ikke akkurat er et trygt bet, men tallene på Liverpools bortekamper sier noe annet. Når det kommer til xG borte er Liverpool en av toppelevene i klassen. Laget ligger på en god andreplass, slått bare av Manchester City. Selv i den dårlige perioden til Liverpool er Mohamed Salah fortsatt den spilleren med tredje høyest xG, uavhengig av om det er hjemme eller borte. Wolverhampton har også på sin side vist en ustabil form med to seire, to uavgjort og ett tap. Siden februar har Wolverhampton vært på bunn ti på xG og xGA, og i denne kampen tror jeg ikke det kommer til å bli noe annerledes. Det hjelper også for min vurdering at Liverpool har fått tilbake spillere som Jota og Fabinho fra skade, og kommer rett fra en godkjent 2-0 seier over RB Leipzeg i Champions Leauge. Jeg ser ikke for meg at det blir en overbevisende seier, men allikevel en seier. Unibet gir 1,77 i odds for at Liverpool vinner, og det syns er et fint tilskudd til trippelen.

Liverpool vinner over Wolverhampton – 1,77 odds

Newcastle United – Aston Villa

Fotball er en lagsport. Allikevel ser vi på gang på gang hvordan enkelte lag faller sammen uten enkelte spillere. Newcastle er uten Callum Wilson og Aston Villa er uten Jack Grealish, to av lagenes viktigste spillere. Det vil si at hos Newcastle er det ingen som kan score. Hos Aston Villa er det ingen som kan gi Ollie Watkins alle de forsøkene han trenger for å score. På de fem siste kampene har lagene bare scoret henholdsvis fire og tre mål. Dette reflekteres i xG’en da begge lagene siden midten av februar (når begge spillerne ble skadet) har ligget i bunnsjiktet. Jeg mistenker at denne kampen kommer til å bli en løvekamp – men uten tenner og klør. Vondt å se på og ingen reell fare for noen av lagene. Unibet byr 1,71 i odds for under 2,5 mål, noe som jeg syns er en raus odds i denne kampen. 

Under 2,5 mål – 1,71 odds

Oppsummert er ukens trippel:

  • Everton vinner over Burnley.
  • Liverpool vinner over Wolverhampton.
  • Under 2,5 i Newcastle – Aston Villa

    Dette gir en total odds på 5,72. Spaltens hittil laveste odds, men nå går vi for æresseier enn storgevinsten. 

Lykke til, og husk å spill med måte. 

100% bonus opptil 3000 kroner

Alle nye kunder får sitt første. innskudd doblet opptil 3000 kroner.

Registrer deg å få innskuddsbonusen her.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds