Ukens trippel runde 29 – Premier Laegue Oddstips

Forrige ukens trippel gikk to av tre spill inn. Plutselig fant Burnley ut at høyt press og angrepsspill er like morsomt som dyptliggende forsvarsspill. Spaltens første fulle hus lar seg vente, mens vi titter på kampene i runde 29. Det er et labert utvalg som følge av cupspill, men noen godbiter har jeg funnet.

Brighton & Hove Albion – Newcastle United

Første kamp på trippelen er antagelig kampen med høyes betydning for runden. Dette er to lag som danser ved nedrykksstreken, og en seier her vil bety veldig mye nå som Fulham har tettet igjen gapet med henholdsvis tre og to poeng. Det er en billett igjen til Championship, og en av disse tre lagene kommer til å måtte kjøpe den. Brighton og Newcastle er på hver sin ende av statistikken når det kommer til xG (Expected Goals) og xGA (Expected Goals Against). Det er en grunn til at Brighton er favorittene til å vinne kampen med en odds på 1,70. Allikevel så er det ikke samsvar mellom resultatene og statistikken. Brighton har bare tatt én seier på sine fem siste kamper og scoret fire mål. Resultatene med kombinasjonen av å være på topp 10 når det kommer til xG, forteller meg at Brighton rett og slett ikke har gode nok avsluttere på laget sitt. Nå møter de et lag som på ingen måter besitter store kvaliteter, men jobber hardt for å tette igjen bak. Newcastle har på sine fem siste kamper spilt tre uavgjort og to tap. Utenom lagene som er topp seks på tabellen, så har Newcastle vært generelt gjerrige bak. Slik man skal være forsiktig med skadeskutt dyr, så skal man være forsiktige å spille på lag som har som håp om å redde seg fra nedrykk. Jeg har derfor valgt å være konservativ i denne kampen og valgt for å spille at det blir totalt under 2, 5 mål. Unibet gir 1,66 i odds, noe som jeg analyserer som sikrere enn et Brighton seier.

Under 2,5 mål – 1,62 odds

West Ham – Arsenal

Siden jeg spår at kampen over blir en relativt målfattig kamp, så spår jeg en mer underholdende kamp som min andre utvalgte. Her møtes to lag som i løpet av 2021 har klart å finne form og spillestil. Begge lagene matcher hverandre når det kommer til xG og xGA, og fått en liten kreativ renessanse med inntoget av Jesse Lingard og Martin Ødegaard. West Ham er fortsatt i kampen om Champions League-plass, mens Arsenal har fortsatt muligheter for å kjempe seg til en Europa League-plass. Det å skulle spå hvem som vinner i denne kampen er fryktelig vanskelig. West Ham har på sin side vist en større stabilitet i forsvar enn Arsenal, men man kan heller ikke se bort ifra kvalitetene i angrepsspillerne til Arsenal som for eksempel Aubameyang som er i storform. I løpet av de fem siste kampene i ligaen har begge lagene scoret i alle kampene utenom én, og det er mot Manchester-lagene. Jeg tror derfor at i denne kampen er det store sjanser for mål. Det er en kamp hvor uavgjort ikke er bra nok for noen av lagene, og vi kommer til å få en vinner. Unibet gir 1,91 i odds for at det skal bli over 2,5 mål i kampen. Noe som utgjør veldig gode odds for et møte som ligger an til å bli en av helgens mest spennende kamper.

Over 2,5 mål – 1,91 odds

Aston Villa – Tottenham

I denne kampen har jeg troen på en grei Tottenham-seier. Som jeg skrev i forrige spalte så er Aston Villa en tannløs løve. De mangler Grealish sine kreative ferdigheter og kvaliteter. Dette kom veldig til syne i uavgjortkampen mot Newcastle, hvor begge lag skapte lite før de siste 15 minuttene. Jeg tror ikke det blir noen endring på det i denne kampen.

Her møter de et Mourinho-lag som ikke klarer å slutte og score. Med Bale og Kane til å lede frontrekkene er resultatet 11 mål i de siste fem kampene i ligaen. Selv om Son er ute for denne kampen er det nok kreativitet i laget til å kunne slå Aston Villa. Siden februar har Aston Villa prestert på bunn fem i xG og bunn ti i xGA, og fram til Grealish er tilbake ser jeg ingen tegn til at dette skal endre seg. Selv om jeg virker sikker på en Tottenham-seier, så er ikke oddsbookerne like sikre. De har satt Tottenham som favoritt til å vinne, men på en odds på 2,40. Noe som kan henge sammen med at Tottenham ikke har vist en spesiell sterk borteform. Allikevel mener jeg at Tottenham er soleklare favoritter i denne kampen. 2,40 odds gjør kampen like interessant som singel, som en oddsbooster til trippelen.

Tottenham slår Aston Villa – 2,48 odds

Ukens trippel runde 29 - Premier Laegue Oddstips

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Under 2,5 mål i Brighton – Newcastlekampen.
  • Over 2,5 mål mellom West Ham – Arsenal.
  • Tottenham vinner kampen mot Aston Villa

Dette gir en total odds på 7,67. En fin odds for tre spennende kamper i en ellers kjedelig runde med få lag.

Lykke til, og husk å spill med måte.

 

Registrer deg og få 100% bonus opptil 3000 kroner her