Ukens trippel runde 3

I spalten til forrige runde våget jeg meg på et singeltips på at Lukaku skulle score i sin re-debut mot Arsenal. Et tips som gikk inn. I den kampen var Lukaku skarpere enn han noen gang har vært i Premier Leauge. Med den siste brikken i laget syns jeg at Chelsea ser ut som det mest komplette laget i Premier League, og har derfor blitt min favoritt til å vinne ligaen i år. Jeg har derfor tenkt til å våge meg på et annet singeltips. Unibet gir 3,50 i odds på at Chelsea skal bli ligamestere i år. Så for dere som ønsker å ha et langsiktig spill, så er dette mitt tips. Men dette er ikke singeltipsspalten. Det er ukens trippel for runde tre vi skal se på. 

West Ham – Crystal Palace

Starten av forrige sesong var jeg veldig kritisk til David Moyes. Kampplanen virket målløs og lite truende for motstandernes forsvar. En kritikk som har fulgt ham siden hans korte periode hos Manchester United. Nå må jeg krype til korset. Måten West Ham har spilt siden i vår har vært både underholdene og målrik. Selv om det til tider har lugget litt i forsvaret, så er det ingen tvil om at det er en kampplan som spillerne har tillit til. I de to første kampene har West Ham scoret åtte mål og topper for øyeblikket ligaen. Dette er spesielt mye grunnet spillere som Antonio og Benrhama som ser ut til å få et veldig godt partnerskap. Så når Unibet gir 1,66 i odds for at West Ham skal score mer enn 1,5 mål i denne kampen er det et spill som er vanskelig å overse. For West Ham er et lag i flyt. Selvfølgelig vil denne flyten stoppe, spørsmålet er bare når. Jeg tror ikke det kommer til å skje mot Crystal Palace. På to kamper har Crystal Palace scoret null mål og sluppet inn tre mål. Ifølge xG (Excpected Goals) har de nesten ikke skapt sjanser i heile tatt. De klarte å holde nullen mot Brentford, men ble overkjørt av Chelsea. Jeg tror derfor at et Crystal Palace i en stor ombyggingsfase har lite å stille opp med her, og at de som har Antonio og Benrhama på Fantasy laget sitt skal få uttelling i denne runden også.

West Ham scorer over 1,5 mål – 1,66 odds

Liverpool – Chelsea

Dette er helgens toppkamp. To av verdens største klubber med to av verdens beste managere møter hverandre til dyst. To managere som har trent både Mainz og Dortmund. To trenere fra den samme tyske skolen med en forkjærlighet for gegenpress. Klopp sin “heavy metall”-fotball mot Tuchel sin indie-alternative tilnærming til gegenpress. Det vil si at begge lagene har en lik grunnfilosofi. Fotball med høy energi kombinert med kontringspress. Så hvordan vil kampbildet vil se? Begge lagene har til gode å slippe inn mål. Begge lagene har scoret fem mål mot likt antatt svake motstandere (beklager Arsenal fans, men sånn er det for øyeblikket). Den eneste forskjellen jeg kan se mellom disse to lagene er at Chelsea har vært noe sterkere defensivt. Chelsea er det laget som hittil har sluppet til minst sjanser i heile ligaen. Det lukter derfor ikke en målfest i denne kampen. Dette blir en nok en jevn kamp hvor jeg fort kan se for meg det ender uavgjort eller med ettmålsseier. Så når Unibet gir 1,80 i odds for at det blir under 2,5 mål, så sier jeg ja takk.

Under 2,5 mål – 1,81 odds

Burnley – Leeds United

I forrige sesong tok Leeds ligaen med storm. Med en holdning som viste at de ga faen i hvilken motstander de skulle møte for de kunne score mot hvem som helst. Dette beviste de ved flere anledninger at de kunne. Allerede på de to første kampene kan vi se at Bielsa ikke har noen intensjoner om å endre denne holdningen eller taktikken. Dette har gitt målrike resultater på godt og vondt – et 5-1 mot United og 2-2 mot Everton. Nå møter de derimot et lag som ikke scorer mye og som slipper inn mål. På de to første kampene er Burnley i bunn tre av xGA. Burnley var en gang en seig klubb å spille mot, men har siden forrige sesong vist tydelig store defensive utfordringer.  Jeg tenker derfor at spillere som Raphinha og Bamford skal kunne få god uttelling i denne kampen. I motsetning til forrige spill tenker jeg derfor at det i denne kampen fort kan bli målrikt, og at det er en høy sannsynlighet for at det blir over 2,5 mål. Unibet gir 1,74 i odds for dette, og det blir trippelens siste spill.

Over 2,5 mål – 1,74 odds 

 

Oppsummert så består rundens trippel av: 

  • West Ham scorer over 1,5 mål mot Crystal Palace
  • Under 2,5 mål Liverpool – Chelsea kampen 
  • Over 2,5 mål I Burnley – Leeds United kampen 

Dette gir en total odds på 5,23, og forhåpentligvis sesongens første fulle pott. 

Lykke til, og husk å spille med måte.  

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds