Ukens trippel runde 30 – Premier League Oddstips

Når det kommer til tipping så finnes det flere såkalte gyldne regler. Forrige uke så brøt jeg kanskje den viktigste av dem og betalte en dyr pris.

Reglen om å ikke spille på sitt eget lag. Jeg tippet på at mitt lag, Newcastle United, skulle – i det minste – ha en vilje eller et ønske om å holde forsvaret nogen lunde intakt mot et lag som hadde vanskeligheter med og score. Dermed skulle kampen ende under 2,5 mål. Det endte med 3-0 til Brighton. Så ikke bare ble laget mitt overkjørt, men det ene målet ødela for å få spaltens første fulle treff. Det var en tung helg for denne oddstipseren. Men det er påske og endelig er landslagspausen over, og innspurten for 20/21-sesongen har offisielt begynt.

Her er ukens utvalgte trippel:

Leeds United – Sheffield United

Når vi først skriver om gyldne regler, så er det en annen regel som handler om at «matten alltid vinner». Jeg har tidligere skrevet om enkle mattestykker med- og uten hell, men i kampen mellom Leeds og Sheffield er det et tydelig mattestykke som kommer fram. Leeds sin «metall»-fotball har sørget for at dem er på topp seks på xG (Exptected Goals) og topp fire, hvis man fjerner straffer. Selv om Leeds på sine fem siste kamper ikke har hatt resultater som nødvendigvis representerer de nevnte tallene, så er det tydelig at laget fortsatt er målfarlige. Nå møter de et lag som bare venter på at sesongen skal bli over, så lidelsen kan stoppe og de kan få rykke ned til Championship. Sheffield har tapt fem av de siste seks kampene i ligaen og sluppet inn 13 mål. Disse resultatene har blant annet ført til at laget topper statistikken sammen med West Brom på xGA (Expected Goal Against). I tillegg har deres trener Chris Wilder sagt opp. Mye tyder på at det kommer til å bli en lang vår for Sheffield. Så spørsmålet i denne kampen er hvor mye kommer Leeds til å score? Unibet gir 2,38 i odds på at Leeds vinner med 1- i handicap, som representerer veldig god verdi. I denne kampen ønsker jeg allikevel å være litt mer vågal. Selv om Patrick Bamford har noen utfordringer med hoften sin så er det mye som tyder på at han starter denne kampen. Er det en ting statistikken viser så er det at Bamford kommer til sjanser. Han er på topp fire-listen når det kommer xG, og topp to når man fjerner straffer. I denne kampen lukter det at Bamford skal få muligheten til å pynte enda mer på tallene sine i en ellers imponerende sesong. Unibet gir 2,55 i odds på at Bamford scorer og Leeds vinner. I tillegg så gir Unibet refusjon på innsatsen hvis Bamford ikke starter kampen. Altså er dette et veldig fint singeltips.

Patrick Bamford scorer og Leeds vinner – 2,55 odds

Chelsea – West Brom

Det er en metafor som lyder som følger: «En snekker kan ikke lage et bedre hus enn det verktøyet hans tillater». Men jeg vil si at noen ganger så hjelper det ikke å ha verdens beste verktøy hvis snekkeren ikke har fullført fagbrevet. I denne metaforen er Chelsea huset, spillerne er verktøyet og Thomas Tuchel og Frank Lampard er snekkerne – med og uten fagbrev. Tallene er som natt og dag. Siden Thomas Tuchel tok over Chelsea i januar har laget sluppet inn totalt to(!) mål på 14 kamper på tvers av turneringene. De har tapt null kamper og har fire uavgjort. Siden januar har Chelsea soleklart ledet xGA statistikken og er også topp fem for xG. Nå får Chelsea igjen for rentene på investeringen av riktig verktøy. På motsatt side av banen finner vi West Brom, som også har byttet snekker i løpet av sesongen, men hvor det på ingen måter har gitt like ønskede resultater. Faktisk så har det ikke gitt noen resultater i det heile tatt. West brom ligger fortsatt i bunnen på xG og xGA. Ser vi på tallene siden Big Sam tok over i desember kan man se en liten forbedring, men laget er fortsatt på bunn fem. På de fem siste kampene har West Brom bare scoret et mål. Det er få ting som tyder på at de skal få noe som helst ut av denne kampen og er rundens mest sikre hjemmeseier. Unibet er enig i mine analyser med 1,23 i odds for en hjemmeseier. 1,23 er selvfølgelig altfor lite i denne spalten. Så for å booste oddsen litt, så velger jeg å legge til at Chelsea vinner i tillegg til å holde nullen. Da gir Unibet deg en odds på 1,76, noe som er innenfor oddsrammene på denne spalten.

Chelsea vinner og holder nullen – 1,76 odds

Wolverhampton – West Ham

Det hender seg i ny og ne at jeg ikke alltid forstår oddssettingene til ekspertene hos spillselskapene. Denne kampen er et godt eksempel på dette. Unibet har gitt 2,58 i odds for at West Ham skal slå Wolverhampton. Med en odds på 3,10 til Wolverhampton så mener ekspertene at West Ham er noe favoritter, men at kampen kan ende i alle kanter. Dette er jeg uenig i, og mener at oddsen er satt for høyt. Først og fremst så er Wolverhampton på feil side av skalaen når det kommer til xG og xGA. I 2021 har de bare vunnet tre kamper i ligaen og på de fire siste kampene har de tapt mot Liverpool og spilt uavgjort mot Aston Villa og Newcastle. Wolverhampton er på ingen måter et lag i form. Nå møter de West Ham, som man kan argumentere for er i form. I det minste i bedre form enn Wolverhampton. West Ham befinner seg på motsatte side av statistikken i forhold til Wolverhampton. De har vunnet tre av de siste fem kampene, med tap bare mot Manchester-klubbene. I de kampene har West Ham scoret 11 mål. Laget er så kåte på mål at de til og med klarte å score to selvmål mot Arsenal. Så selv om West Ham er ustabile når det kommer til forsvar, så tenker jeg at Wolverhampton har en stor oppgave foran seg. Jeg mistenker at West Ham tar en kontrollert seier i denne kampen.

West Ham slår Wolverhampton – 2,60 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:Ukens trippel runde 30 – Premier League Oddstips

  • Patrick Bamford scorer og Leeds United vinner over Sheffield United.
  • Chelsea vinner og holder nullen mot West Brom
  • West Ham vinner over Wolverhampton

Dette gir en total odds på 11,67. En mer ambisiøs og spennende trippel denne runden, og jeg tenker at dette kan være en gøy trippel for pandemipåsken.

Lykke til, og husk å spill med måte. God påske.

Registrer deg og få 100% bonus opptil 3000 kroner her

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds