Ukens trippel runde 31 – Premier League Oddstips

Hvor var du da West Brom banket Chelsea? Når vi skal se tilbake på 20/21 sesongen vil denne kampen husket som en av de store overraskelsene. I forrige runde var det mange som hadde både doblet- og triplet opp Chelsea-forsvarsspillere på fantasylaget sitt. Eller spilt penger på at Chelsea skulle ta en kontrollert seier. Blant annet ble det sagt her, i forrige ukens trippel. Det vil si at det var mange frustrerte spillere dere ute. Premier League har alltid vært en liga hvor alle kan slå alle, og er nettopp en av grunnene til at jeg elsker å følge denne ligaen. Så la oss legge frustrasjonen til side og la oss se på trippelen for runde 31.

Liverpool – Aston Villa

Det er på tide å se på Liverpool igjen. Forrige sesongs ligamestre har at en tung sesong preget av skader og ustabile resultater. Nå har laget begynt å vinne noen kamper igjen. På de fem siste kampene i ligaen har Liverpool vunnet tre og tapt to. I tillegg til at de har begynt å få spillere tilbake som Jota og Fabinho, som raskt har boostet både angreps-, og forsvarsspillet. Selv om Liverpool har vært betraktelig dårligere sammenlignet med forrige sesong, så er de faktisk på toppen når det kommer til xG (Expected Goals). Bare slått av Manchester City. De kommer altså til store sjanser, men har ikke fått uttelling. Det kom tydelig fram i Arsenalkampen da Liverpool dominerte mesteparten av kampen med ballbesittelse og målforsøk, men klarte ikke å slå hull i Arsenals forsvar. Det var til Jota ble byttet inn i 64. minutt og dermed ble det 0 – 3 seier . I tillegg til at Liverpool fortsatt kjemper om en Europa-billett mot et lag som har ingenting å spille for utenom ære. Aston Villa har bare vunnet en kamp på sine fem siste og  har vist seg å ha et ustabilt forsvar. Heldigvis for Aston Villa så har keeperen Martinez i flere kamper overprestert, da laget har sluppet til flere store sjanser enn hva resultatene denne sesongen tilsier. Jeg tror Liverpool skal derfor ta en seier i denne kampen. Unibet gir 1,57 i odds for en Liverpoolseier og er trippelens første tips.

 Liverpool vinner – 1,57 odds

West Ham – Leicester City

For øyeblikket ligger West Ham og Leicester på fjerde og tredje plass, respektivt, og er på god vei å stjele Champions League-plassene fra de såkalte «topp seks»-lagene. Det er to lag som har klart å utnytte Chelsea og Liverpool sine dårlige sesonger med god angrepsfotball. Begge lagene ligger relativt jevnt statistisk, og i løpet av de ti siste kampene er det bare i to kamper ingen av lagene har scoret mål. Noe som gjør at denne kampen har potensiale til å bli en målfest. I tillegg så er Declan Rice ute av denne kampen på grunn av skade. Et West Ham-forsvar uten sin nøkkelspiller, skal møte Vardy som er topp to for store sjanser og Ihenanacho som er i storform med fem ligamål på de fem siste kampene.  Mye tyder på at Leicester skal score mål i denne kampen. Og selv om Antonio er noe usikker til kampen, så tror jeg West Ham har nok kvalitetsspillere som Lingard og Soucek til at dette blir en spennende kamp med store sjanser til begge lag. Unibet gir 1,96 i odds for at det skal bli over 2,5 mål i kampen, som blir trippelens andre utvalgte.

Over 2,5 mål – 1,96 odds

Sheffield United – Arsenal

Noen ganger når man skal velge noe å tippe på så handler det ikke nødvendigvis om hvor gode et lag er, men hvor dårlig et lag er. Slik er det i dette tilfelle. Sheffield United har vist denne sesongen at de er et Championship-lag. Fra å være fjorårets Askeladd til direkte nedrykk. Sheffield er bare slått av West Brom når det kommer til xGA (Expected Goals Against) og har hittil denne sesongen bare vunnet fire kamper og har to uavgjorte i ligaen. Det er for meg lite som tyder på at de skal klare å endre på denne formen i siste delen av sesongen. Nå møter de et lag som er fryktelig ustabile, som taper stort og vinner stort. Selv om Arsenal var fryktelig dårlig i 0-3 tapet mot Liverpool har jeg vanskelig for å se at de kvalitetene som eksistere i laget ikke skal klare å slå Sheffield. På de fem siste kampene har Arsenal scoret ni mål og tapt én kamp. Jeg mistenker at Mikel Arteta klør etter å rette opp inntrykket etter tapet mot Liverpool, og sikter på å vinne stort mot Sheffield. Jeg støtter Unibet sin vurdering på å sette 1,62 i odds på en Arsenal seier i denne kampen.

Seier til Arsenal– 1,62 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Liverpool vinner over Aston Villa
  • Over 2,5 mål i kampen mellom West Ham – Leicester
  • Arsenal vinner over Sheffield United

Dette gir en total odds på 4,99. Etter forrige rundes mer ambisiøse utvalg har vi denne runden gått for en mer sikrere trippel i runde 31.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds