Ukens trippel runde 33 – Premier League Oddstips

For en fotballuke. Ikke nok med at trippelen fra forrige runde gikk inn, men vi ble også vitne til kuppforsøk i fotballverden med etableringen av et Europeisk Superliga. En liga som ble etablert og avviklet innen 48 timer. Noe som må være en rekord. Etter en uke med mye spenning og dramatikk skal det derfor bli godt å kunne fokusere på trippelen for runde 33, og nyte litt god gammeldags fotball.

Liverpool – Newcastle United

Første kamp på rundens trippel er mellom to lag som endelig har begynt å vinne kamper i flertall. Etter fadesen av en kamp mot Brighton har Newcastle klart å sikre seg to strake seiere og en uavgjort. Det har ikke vært pent å se på, og fansen til Newcastle har nok fått både magesår og stresskader etter å ha sett disse kampene. Men det har allikevel gitt resultater, og har sørget for at nedrykksstreken er noe lengre unna. Som sagt, det har ikke vært pent. I løpet av de fem siste kampene har Newcastle sluppet inn ni mål. Så selv om de har begynt å score mål, skal vi på ingen måter friskmelde forsvaret. I denne kampen møter de en av «heltene» fra European Super League-fadesen. Et lag som har begynt å komme i noe form. Liverpool er ubeseiret på de fire siste kampene i ligaen og har krabbet seg opp på xG-tabellen (Expected Goals), og er nå bare slått av Manchester City på denne statistikken. Her tipper jeg det blir en grei seier til Liverpool, og når bookmakerne hos Unibet har satt en odds på 1,27 på seier, så mener bookmakerne at det er rundens sikreste seier. For denne spalten er selvfølgelig 1,27 altfor lite. Hvis vi kombinerer med at Salah skal også score i denne kampen, vil derimot oddsen øke til 1,79.  Salah har hittil i denne sesongen scoret 19 mål, og er bare slått av Harry Kane når det kommer til antall mål og xG. Noe som er imponerende i en sesong hvor Liverpool har vært ustabile. Det lukter en spennende innspurt for kampen om «Golden boot», og i denne kampen kommer nok Salah til å score.

Salah scorer og Liverpool vinner – 1,79 odds

Sett inn 200kr, spill for 600kr – registrer deg her

West Ham – Chelsea

Det er mye som er usikkert her i livet. Kan man spise ris som har stått over natta i kjøleskapet? Er Bitcoin en god invistering? Og hvilket type West Ham-lag er som stiller opp til kampen? Hadde man fjernet draktene til West Ham-spillerne i kampene mot Leicester og Newcastle, ville nok ingen ha de så det samme laget i disse kampene. Så hvilket lag som stiller opp til denne kampen blir spennende å se. Uansett hvilke lag som møter opp, så tror jeg ikke det har noe å si for denne kampen. For nå møter West Ham en av ligaens beste forsvar, som er bare slått av City når det kommer til xGA (Exptected Goals Against). Siden Tuchel tok over Chelsea har de bare tapt en kamp i ligaen, og totalt slippet inn mål i to. Det var overraskende nok mot West Brom at Tuchel gikk på sin første tap, men tallene og statistikken er fortsatt overveldende imponerende. Det er ikke godt å si hvordan denne kampen ender. Det jeg er ganske sikker på er at det vil bli få mål. Unibet gir 1,76 på at det blir under 2,5 mål i denne kampen, og blir trippelens andre utvalgte.

Under 2,5 mål – 1,76 odds

Registrer deg og få 100% bonus opptil 3000 kroner her

Leicester – Crystal Palace

«Form» er et begrep i fotballmiljøet som ofte blir diskutert. Eksisterer det eller ikke? Er det taktiske endringer som gir resultat? Uansett så er dette er en oddsspalte, så det er ikke et tema jeg skal diskutere her. Det jeg ønsker å se på er tallene til Kelechi Iheanacho for Leicester, som man kan diskutere er spilleren i ligaen som er mest «i form». Til å nesten ikke ha spilt noe – eller scoret – i første halvdel av sesongen, har Iheanacho hittil scoret åtte mål. Hvorav syv av målene har kommet fra de fem siste kampene i ligaen. Disse tallene kombinert med at Leicester totalt siden mars, har scoret 14 mål, så er det ingen tvil om at Leicester er et lag som vet hvor målet står. Nå møter de et Crystal Palace lag som ligger i bunnsjiktet av xGA og har endt på bunnen når det kommer til xG. Crystal Palace har en tradisjon for å ta tidlig ferie når neste sesong er sikret, og det er mye som tyder på at de har ankommet sitt eget, lille Bahamas. Det er derfor mye som tyder på at Leicester kommer til å vinne greit over Crystal Palace, og Unibet gir 2,28 i odds på at Leicester skal vinne med -1 i handicap. Det i en kamp jeg tror Leicester kommer til å vinne stort, og blir derfor trippelen siste utvalgte.

Leicester – 1,5 – 2,43 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Salah scorer, og Liverpool vinner over Newcastle
  • Under 2,5 I West Ham – Chelsea
  • Leicester vinner med -1.5 i handicap over Crystal Palace

Dette gir en total odds på 7,66. Etter at de to siste triplene har gått inn har jeg denne runden våget meg på en noe mer artigere variant, som jeg håper gir litt spenning og avkasting.

Lykke til, og husk å spill med måte.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds