Ukens trippel runde 34 – Premier League Oddstips

De fleste fotballfans vil kunne si seg enig at fotball handler om følelser – på godt og vondt. Enten om det er for et lag man heier på eller hendelser som skjer under en kamp, eller VAR. Det ble et berg-og-dal-bane av følelser i forrige runde for denne spaltisten, hvor trippelen blant annet røyk på et mål som kom på overtid av overtiden. Dette etter et feilmessig annullert mål til Newcastle og en haug med sjanser til Liverpool. Den dag i dag forstår jeg fortsatt ikke hvordan Liverpool endte med å bare score ett mål. Uansett er det snart ny runde og det er på tide å se på nye kamper som skal kunne skape litt følelser.

Southampton – Leicester City

I fotballverden er det et uttrykk som sier «game of two halves». Som betyr at et lag spilte veldig godt i en omgang, for deretter å bli overkjørt i den andre. Dette uttrykket beskriver godt Southampton sin sesong. Før nyttår hadde de bare tapt to kamper og alle «fantasy»-spillere hadde Danny Ings på sitt fantasy. Derimot har Southampton hittil i 2021 bare vunnet to ligakamper og ytterst få har noen Southamptonspillere på fantasy-laget sitt. Hadde det ikke vært for en sterk start på sesongen hadde Southampton vært klare nedrykkskandidater. Selv om Southampton har hatt noen utfordringer med skader på nøkkelspillere, tyder tallene på at laget har overprestert i første halvdel av sesongen, og nå har kelneren kommet med regningen. I denne kampen møter de et lag som har blitt en av favorittene til å kapre en av Champions League-plassene som er igjen. Leicester er topp fem i både xG (Expected Goals) og xGA (Exptected Goals Against), og ser ikke ut som de klarer å slutte å score. Unibet har overraskende nok gitt en gavepakke med 2,05 i odds for en seier til Leicester. Når man ser på tallene og resultatene til Leicester er det rett og slett altfor god deal til at vi ikke kan ta med den på ukens trippel.

Leicester vinner – 2,02 odds

Sett inn 200kr, spill for 600kr – registrer deg her

Brighton & Hove Albion – Leeds United

Brighton har i lang tid hatt underliggende gode stats som har fått mange fotballeksperter til å klø seg i hodet. Brighton er det laget med størst margin når det står mellom forventede poeng og faktiske poeng. Og det på heile 21(!) poeng. Så ifølge statistikken har Brighton denne sesongen vært en god spiss unna til å kunne kjempe om en plass i Europa, men har isteden blitt dratt ned i nedrykksstriden. Men den statistikken jeg legger mest vekt på i denne kampen er forsvaret. Brighton er tredje best når det kommer til xGA. Slått kun av Manchester City og Chelsea. På de fem siste kampene har Brighton bare slippet inn tre mål. Nå møter det et Leeds-lag som elsker å score, men mangler sin mest kreative spiller og motor i laget, Raphinha. Leeds har imponert stort ved å være ubeseirede de fem siste kampene, hvor de blant annet har møtt begge Manchester-lagene og Liverpool. Jeg tror fort at Leeds kan ta en seier i denne kampen også, men istedenfor å spille på en borteseier har jeg gått for en tryggere variant med under 2,5 mål. Fulham puster Brighton i nakken i nedrykksstriden, hvor hvert poeng teller mye. Jeg tror derfor at Brighton blir et seigt lag for Leeds å bryte ned uten Raphinia. Unibet gir 1,92 i odds for under 2,5 mål, og blir trippelens andre utvalgte.

Under 2,5 mål – 1,92 odds

Newcastle United – Arsenal

Jeg har ved flere anledninger skrevet om hvordan enkelte lag er avhengige av enkelte spillere. Igjen er dette et aktuelt tema når det kommer til Newcastle. Newcastle med og uten Saint-Maximim er to vidt forskjellige lag. Dette kommer synlig fram med at i april måned (Saint-Maximim returnerte fra skade 4. april) toppet Newcastle xG statistikken. En statistisk faktum som jeg aldri trodde jeg skulle få skrive om Newcastle og Steve Bruce. Fasiten er at Newcastle har scoret åtte mål på de fem siste kampene og mest sannsynlig har sikret plassen sin i Premier League til neste sesong. I denne kampen møter de et annet «hummer og kanari»-lag som det er vanskelig å bli klok på. Arsenal vinner kamper 3-0, taper 3-0, spilt uavgjort mot dårlige lag og vunnet mot gode lag – og dette er bare de fem siste kampene. Det er derfor fryktelig vanskelig å skulle spå kamper som involverer Arsenal. Allikevel har jeg valgt denne kampen fordi to lag med ustabilt forsvar og stor målteft betyr målfest. På de 10 siste ligakampene har Arsenal ikke scoret på tre av dem. Unibet har derfor satt 1,62 i odds på at begge lag skal score i denne kampen. Noe som tyder på at ekspertene er enig i min vurdering, og blir derfor trippelens siste kamp.

Begge lagene scorer – 1,62 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Leicester vinner over Southampton
  • Under 2,5 I Brighton – Leeds
  • Begge lagene scorer i Newcastle – Arsenal

Dette gir en total odds på 6,28. En trippel som burde gi både spenning og avkastning.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Sett inn 200kr, spill for 600kr – registrer deg her

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds