Ukens trippel runde 35 – Premier League Oddstips

Forrige trippel gikk dessverre ikke vår vei. Hvor blant annet Southampton klarte å krangle til seg en uavgjort til tross at de var en mann mindre, og vi ble minnet på at Steve Bruce fortsatt er manageren til Newcastle. Vi tar med oss lærdommen og ser på trippelen for runde 35.

Manchester City – Chelsea

Første kamp er to lag som skal kjempe om fotballverden mest ettertrakta meritt – å kunne kalle seg for Champions League-mestere. I samme uke som begge lagene kvalifiserer seg til finalen møtes de til en preview for hvordan utfallet kan bli den 29. mai. Dette er to lag som kan diskuteres om er de beste lagene i ligaen per nå, og det ligger derfor til rette for en underholdene kamp. Begge lagene er ubeseiret på de fem siste kampene, og møtte hverandre sist i FA-cupen i april hvor Chelsea vant 1-0. Ser vi på tallene er begge lagene praktisk talt like gode i forsvar. De slipper nesten ikke inn mål og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor akkurat disse lagene er i Champions League-finalen. Når det kommer til xG (Expected Goals) så er City betraktelig sterkere. City har rett og slett spillere som er mer kliniske når de får sjansen. Spørsmålet er om det har noe å si? Veldig ofte ser man fram til disse store kampene i håp om vitne til en kamp som vil gå i historien som en av de beste. Med høyt tempo, fulle tribuner med sang og øl, og mål som vil gjøre selv menn med impotens kurert for den kvelden. Realiteten er det ofte ikke slik. Spesielt med to lag som har skapt et fort ut av forsvaret sitt. Jeg tror derfor ikke dette blir en målrik fest, men heller fort en stillingskrig. En kamp hvor de måler hverandre opp og ned med tanke på 29. mai da det virkelig teller. At det blir under 2,5 mål i denne kampen ser jeg på som høy sannsynlighet, og Unibet gir 1,70 i odds for akkurat det.

Under 2,5 mål – 1,70 odds

Liverpool – Southampton

Trippelens andre kamp er en kamp som har stor betydning for begge lagene. For Liverpool betyr det muligheten å spille Europa. For Southampton handler det om å ikke komme seg nærmere nedrykksstreken. Liverpool så for noen runder siden ut som de hadde funnet vinnerformelen igjen, men det viser seg at Liverpool-forsvaret ikke har skjønt at en fotballkamp varer i 90+ minutter. Det har medført til uavgjort mot både Leeds og Newcastle. To kamper hvor Liverpool var klare favoritter. Allikevel så holder Liverpool og Salah seg fortsatt på topp tre når det gjelder xG. Etter protestene forrige helg er det et uthvilt Liverpool som møter Southampton, som ikke har det lett om dagen. På de fem siste kampene har Southampton tapt tre, vunnet en og har en uavgjort. I løpet av disse kampene har Ings rukket å kommet tilbake fra skade, for deretter å bli skadet igjen. Det at Ings ble skadet igjen er nok et stort tap for Southampton. Allikevel har Southampton vist at de klarer å score mål uten deres talisman. Både Che Adams og Ward-Prowse holder tritt med Ings når det kommer til antall mål. På de fem siste kampene er det bare en kamp Southampton ikke har scoret mål. Så, på bakgrunn i det ustabile forsvaret til begge lagene tror jeg derfor at kommer til å bli mål i denne kampen. Mer konkret så tror jeg at begge lagene kommer til å score. Noe som gir en odds på 1,81.

Begge lag scorer – 1,81 odds

Sett inn 200kr, spill for 600kr – registrer deg her

Aston Villa – Manchester United

Jeg var ganske usikker på om jeg skulle velge denne kampen for denne runden. Ikke fordi jeg er usikker på hva jeg skulle tipse om, men om kampen kom til å bli spilt. Forrige runde så vi United fansen markere hva de mener om eierne av klubben. Dette resulterte i at kampen ble utsatt. Det har kommet noen rapporter på at lignende demonstrasjoner vil skje igjen. Så får dere som vurdere å bruke dette tipset, eller bare ha det i bakhodet. Jeg har allikevel valgt å inkludere denne kampen i trippelen i god tro at kampen kommer til å bli spilt.

United som skal møte Aston Villa, som fortsatt er uten deres nøkkelspiller – Jack Grealish. Aston Villa har i løpet av heile denne sesongen vist en ustabil form. De gjør det godt mot bunnlagene og har tapt så å si alle kampene på øvre tabell. Det er lite som tyder på at det skal endre seg i denne kampen. United holder seg stabilt på topp fem når det kommer til xG og xGA (Expected Goals Against), og har bare tapt en kamp i denne ligaen mot Sheffield. Ting ligger til rette for at United skal kunne ta en kontrollert seier. Jeg synes derfor det er raust at Unibet gir 1,80 i Odds for en United seier, og denne kampen blir derfor den tredje spillet på trippelen.

Manchester United vinner – 1,80 odds

Sett inn 200kr, spill for 600kr – registrer deg her

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Under 2,5 mål i Manchester City – Chelsea
  • Begge lag scorer I Liverpool – Southampton
  • Manchester United vinner over Aston Villa

Dette gir en total odds på 5,54. En finfin trippel til helgen som forhåpentligvis setter spalten på vinnersporet igjen.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds