Ukens trippel runde 36 – Premier League Oddstips

Det er tre runder igjen av 20/21 sesongen og etter forrige runde ble mye avklart. Sheffield United, West Brom og Fulham er på første toget ned til Championship og Manchester City har blitt kåret til sesongens mestere. Sesongen er allikevel ikke ferdig spilt, da kampen om Europaspill lever fremdeles. Fra femte til niende plass er det kun tre poeng som skiller lagene. Det ligger derfor an til en spennende avslutning av sesongen. Men først skal vi se på trippelen til runde 36.

Southampton – Fulham

Etter tapet mot Burnley i forrige runde ble det bekreftet at Fulham ble det siste laget som rykker ned denne sesongen. Det var en periode det så ut som Fulham skulle kunne redde seg fra nedrykk, spesielt med 0-1 seier over Liverpool i starten av mars. Men slik ble det ikke, og Fulham har ikke klart å vinne en kamp siden. Siden mars har Fulham slitt med å score mål – totalt fire mål har de scoret. Det er bare Sheffield som har scoret mindre. Dette, kombinert med å lekke inn mål, er oppskriften for nedrykk. Nå møter de et Southampton som har fått sin nøkkelspiller Danny Ings tilbake. Ings har i de fem siste kampene han har spilt, scoret fire mål og er som alltid livsfarlig foran målet når han får sjansen. Selv om begge lagene egentlig ikke har noe å spille for, så tror jeg Southampton vil ha en liten fordel. Det er noe med å ha, i over en lengre periode, forsøkt å overleve med nebb og klør forgjeves. Jeg frykter for at nå som nedrykket endelig er bekreftet at luften har gått ut for Fulhams spillere. Jeg tenker derfor at det blir en Southampton-seier. Når Unibet gir 2,05 i odds for akkurat det er fristelsen for stor til å ikke inkludere denne kampen på trippelen. For dere som ønsker å sprite kupongen enda mer, så gir Unibet 2,32 for at Ings skal score mål i denne kampen. Et godt tips som også frister.

Southampton vinner – 2,05 odds

Brighton & Hove Albion – West Ham

West Ham er et av de få lagene som fortsatt har noe å spille for. De ligger foreløpig på femteplass har muligheter for å kvalifisere seg til Europaspill. Men det er med små marginer, og både Liverpool, Tottenham, Arsenal og Everton har alle en mulighet til å kunne gå forbi i innspurten av sesongen. Ingenting annet enn seier er bra nok, med tre kamper igjen. Så spørsmålet er om West Ham klarer å ha nervene på plass eller om de vil falle for presset. Gir de fem siste kampene en indikasjon på noe, så ser det ut som presset har begynt å ta på. West Ham har tapt tre av de fem siste kampene, og har ikke klart å beholde nullen i noen av kampene. Det hjelper heller ikke at Lingard sine tall har gått nedover. I løpet av de fire siste kampene har Lingard produsert to skudd fra åpent spill. Nå møter de et lag som får motstanderne sine til å virkelig kjempe om seieren. For selv om Dunk er ute til denne kampen så har det tidligere gitt lite utsalg for forsvaret. Dette henger nok mye sammen med at Graham Potter har impregnert et system som gjør at Brighton ikke er så avhengig av enkeltspillere. På de fem siste kampene har fire av dem endt under 2,5 mål. Så selv om West Ham har fått Antonio tilbake så tror jeg Brighton blir en tøff kamp. Unibet gir 1,80 i odds for at det blir under 2,5 mål, og blir trippelens andre spill.

Under 2,5 mål – 1,80 odds

Everton – Sheffield United

Når en manager blir byttet ut ser man ofte en kortvarig periode med positive resultater og prestasjoner. En såkalt «honeymoon»-periode, før tallene jevner seg ut. I noen tilfeller er det motsatt. Etter Chris Wilder ble sagt opp kan man ikke si noe annet enn at tallene for forsvaret til Sheffield har kollapset. Etter Wilder forlot Sheffield har laget sluppet til 27(!) store sjanser. For dere som er i tvil, det er fryktelig mange sjanser på så kort tid. I forrige kamp skrev jeg om at Brighton hadde et system på plass, så er det mye som tyder på at Sheffield har ingenting på plass. I løpet av de fem siste kampene har Sheffield sluppet inn 10 mål og scoret ett. Det er derfor veldig enkelt å tenke seg fram til en Everton-seier i denne kampen som ennå har håp om å spille i Europa. Everton har på de fem siste kampene tapt én kamp og scoret fem mål. I løpet av de kampene har ingen spiller i ligaen kommet til flere store sjanser enn Calvert-Lewin, som er spaltens Fantasy tips for denne runden. Unibet gir 1,44 i odds for en Everton-seier. Jeg ønsker i denne kampen å spille med -1 i handicap, og da gir Unibet 2,12 i odds. En god odds for et lag som fortsatt har noe å spille for, og som møter ligaens desidert dårligste lag.

Everton vinner med -1 i handicap – 2,12 odds

 Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Southampton vinner over Fulham
  • Under 2,5 mål I Brighton & Hove Albion – West Ham
  • Everton vinner med -1 i handicap over Sheffield United

Dette gir en total odds på 7,82. Noe høyere odds enn det som har vært tidligere, men noe som er passende for sesonginnspurten når alt kan skje.

Lykke til, og husk å spille med måte. Og god 17. mai.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds