Ukens trippel runde 4

Da er vi endelig tilbake etter landslagspausen. En landslagsrunde som etter min mening kommer altfor tidlig i sesongen. Men etter lang tid har det plutselig blitt et ørlite håp om at Norge kan kvalifisere seg til kanskje historiens mest kontroversielle VM. Det er ikke en diskusjon vi skal ta i denne spalten, vi skal heller se på trippelen til runde 4. Endelig!

Crystal Palace – Tottenham

Første kamp på trippelen er et lite derby mellom sør-London og nord-London. Tottenham har hatt et knallstart på sesongen. Med tre seire og null mål imot befinner klubben seg på toppen av tabellen. Det at Tottenham enda har til gode å slippe inn mål kan fort beskrives som et mirakel. På tre kamper har Tottenham tillatt hele 38 skudd mot mål, og har ifølge xGA (Excpected Goal Against) overprestert. Om det er mirakel eller Hugo Lloris som har sitt livs sesong må vi vente og se, for nå møter de et lag som antagelig vil kunne pynte videre på denne statistikken. Som nevnt i tidligere artikler er Crystal Palace i en ombygningsfase. Laget har fått bygningstillatelse, men som alle byggeprosjekter tar det alltid tid lengre enn man ønsker. Crystal Palace har på de første kampene vært i bunnsjiktet når det kommer til xG (Excpected Goals). Med Kane tilbake og Son i form mener jeg derfor at Tottenham er klare favoritter i denne kampen, og ble veldig overrasket at Unibet har valgt å gi 1,91 i odds for dette. Altså er dette en gavepakke for oss oddsbettere.

Tottenham vinner – 1,91 odds

Manchester United – Newcastle

Sukk… Mitt kjære Newcastle… Det er noe ekstra vondt å spille mot sitt eget lag. Men det er en grunn til at United har den laveste odds denne runden for en seier. Smerten ble heller ikke noe bedre da overgangen til Christiano Ronaldo ble bekreftet og en potensiell re-debut mot Newcastle er en realitet. I skrivende stund vurderer jeg å velge Ronaldo som min kaptein på fantasy-laget mitt. Valget begrunnes i at i løpet av de tre første rundene har Newcastle sluppet inn åtte mål og er bare slått av Arsenal når det kommer til å ha dårligst xGA. Resultatet er to tap og en uavgjort. Det er en tung start for Newcastle-fans, og tyngre skal den bli. For United har på sin side scoret syv mål på de tre første kampene og sluppet inn to. Så selv om resultatene mot Southampton og Wolverhampton kanskje ikke har vært så overbevisende, så kan jeg ikke se at Newcastle skal få noe ut av denne kampen. Jeg er fristet til å spille – 2 i handicap til 2,38 i odds. Men da jeg jakter på sesongen første fulle pott og en frykt for å bli påvirket av Ronaldo-hypen, så har jeg valgt et safere spill med -1 i handicap til 1,52. 

Manchester United vinner med -1 – 1,52 odds

Leeds United – Liverpool

Den siste kampen på denne rundens trippel er den kampen jeg gleder meg mest til. To målkåte lag som ønsker å angripe med høy intensitet og press. Potensiale for god underholdning fra øverste hylle. Liverpool har som vanlig vist tegn på at de skal kjempe om tittelen i år med kontrollerte seiere over Norwich og Burnley, og en respektabel uavgjort med Chelsea. Fasiten er seks mål og et baklengs. Leeds viser fortsatt ingen takter på å ønske og tilpasse taktikken sin etter motstanderen og har blitt straffet hardt for dette. Konsekvensen av å ikke ville utvikle eller tilpasse taktikken, er at man blir forutsigbar. Derfor spår jeg nå at Leeds vil ha en tyngre sesong enn i fjor, enn da de rykket opp og tok de andre lagene på senga. Liverpool har flere ganger vist at de er farlig på overgangene, og nå skal de møte et lag som står høyt og med betydelig lavere kvaliteter innad i laget. Det vil derfor ikke overraske meg om vi får en reprise fra 5-1 tapet til Leeds mot Manchester United. Derfor er Liverpool seier til 1,75 i odds den siste utvalgte kampen.

Liverpool vinner – 1,75 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Tottenham vinner over Crystal Palace
  • Manchester United vinner med -1 over Newcastle
  • Liverpool vinner over Leeds United

Dette gir en total odds på 5,23, en finfin odds for en spennende fotballhelg.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds