Ukens trippel – Runde 5

Arsenal v Aston Villa

Spill: Arsenal vinner med -1 i handicap
Odds: 2.18

Arsenal har en av deres beste start på sesongen på lenge. De har vunnet fire av fire kamper, og drømmen om en topp fire plass virker mer og mer realistisk.

Selv om det er for tidlig å se på underliggende tall og statistikk, så syns jeg det er allikevel verdt å nevne at Arsenal er topp tre når det kommer til xG (Expected Goal) og topp to når det kommer til xGA (Expected Goal Against). Det virker som at den tilliten Arsenal styret har gitt Mikel Arteta begynner å bære frukter.

For øyeblikket kan man ikke si det samme om Aston Villa, som har en blytung start på sesongen. Tre tap og en seier er kanskje ikke de resultatene eierne ønsket å se etter å ha betydelig investert i laget. Det skal selvfølgelig sies at tapet av storsigneringen Diego Carlos er et tungt slag for Gerrard, men det har skortet både på det kreative og sjanser skapt.

Det ryktes om at eierne har begynt å bli utålmodig med Gerrard allerede, og jeg tror ikke at de kommer til å bli noe mindre urolig etter denne kampen heller. Jeg har lite tro på at Aston Villa kommer til å få noe ut av denne kampen.

Arsenal ser milevis bedre ut og jeg forventer at de vil vinne med ok margin. Derfor er første kamp på trippelen at Arsenal skal vinne med handicap. 

Leeds v Everton

Spill: Over 2.5 mål
Odds: 1.83

I Premier League Podden sine episoder før sesongstart så ytret jeg bekymringer for hvordan det skulle gå med Leeds denne sesongen. De hadde solgt sine nøkkelspillere og jeg var ikke helt overbevist over de spillerne som kom inn.

Jeg skylder nok Jessie March en unnskyldning. For Leeds har hatt en bedre start en på sesongen enn de fleste kunne forvente, og ligger nå på femte plass etter fire kamper spilt. Et høytpressende Leeds med Harrison og Rodrigo i spissen har vist seg å være for mye for både Wolverhampton og Chelsea. Noe som jeg mistenker vil også bli for mye for Everton.

Everton sliter med å holde nullen og har nå sluppet inn mål i alle de fire kampene som har blitt spilt.

Jeg er fristet til å spille på en Leeds seier. Men for dere som har hørt podkasten har fått med seg at jeg kanskje ikke er helt upartisk når det kommer til Frank Lampard. Så med det i mente, og at Leeds har også sluppet inn mål i tre av sine kamper, har jeg valgt å spille på at det blir over 2,5 mål i kampen. To angrepsvillige lag som til tider glemmer at forsvar er faktisk viktig for å vinne kamper.

Fulham v Brighton

Et annet lag som har imponert meg er Fulham. Mange har dømt Fulham rett ned til Championship. Men det er mye som tyder på at de hvert fall ikke vil gå ned uten kamp. Mitrovic ser ut som en ekte Premier League-spiss og Marco Silva virker mer tilpasningsdyktig med taktikken sin.

Jeg har blitt optimistisk for Fulham sine vegner. Men jeg tror allikevel Fulham skal få det tøft med å bryte ned Potters menn. Brighton har en fantastisk start på sesongen og ser velorganisert ut, som alltid. Det er alltid et spørsmål rundt hvor målene til Brighton skal komme fra, da det i lang tid har vært mangel på en overbevisende spiss.

Jeg tror ikke at Brighton kommer til å score 2-3 mål hver kamp. Jeg tror heller ikke det skjer i denne kampen.

Brighton kan fort vinne kampen, men her tenker jeg i så fall det blir en snever seier. Jeg tror dette blir en seig kamp, hvor begge lag sliter med å bryte hverandre ned. Jeg har derfor valgt å spille på at kampen ender med under 2,5 mål.pri

Under 2,5 mål – 1,80

Dette gir en total odds på 7,18. Lykke til, og husk å spill med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds