Ukens trippel runde 5

Dessverre så gikk kun to av tre spill inn i forrige spalte. Tottenham gikk på et overraskende 2-0 tap mot Crystal Palace. Tottenham klarte å prestere med bare to skudd mot mål på hele kampen og hadde en xG på hele 0,8. Det var rett og slett en forferdelig dårlig spilt kamp, hvor savnet av spillere som Son ble tydeligvis altfor stort. Jeg får trøste meg med at det fortsatt er få kamper som er spilt, og at derfor trendene og tallene ennå ikke er like tydelige som det kommer til å bli utover sesongen. Så mens vi har det i bakhodet, er det på tide å ta en titt på neste rundes trippel.

Burnley – Arsenal

Når jeg skal velge hvilke kamper som skal være på trippelen er det ofte at jeg velger kamper jeg gleder meg til eller syns virker spennende. Det kan jeg ikke si jeg har gjort med denne kampen. For denne gangen har jeg valgt motsatt, og valgt en kamp som jeg tror kommer til å bli kjedelig. For dette er to lag som ikke har bydd på festfotball. Med mindre man ser på antall mål som blir slippet inn, da. For dette er to lag som har store utfordringer med å score mål og enda større utfordringer med å holde nullen. På de fire første kampene har Arsenal scoret et mål, og Burnley tre. Det lukter derfor ikke målfest i denne kampen. Selv om Arsenal fortsatt ligger i bunn når det kommer til xGA (Excpected Goal Against) klarer jeg ikke å se for meg at Burnley med Chris Wood på topp vil kunne klare å utrette mye. Derfor er første kampen på trippelen at det blir under 2,5 mål mellom Burnley og Arsenal. Unibet gir 1,76 i odds for dette, noe som jeg syns er en fin uttelling for en kamp som fort kan bli rundens kjedeligste.

Under 2,5 mål – 1,76 odds

Brighton & Hove Albion – Leicester City

Fra et oppgjør jeg har spådd til å bli helgens kjedeligste kamp med få mål, har jeg med den andre kampen også valgt en jeg trur blir under 2,5 mål. For dette er heller ikke to lag som kan skryte på seg å besitte GPS koordinatene til målet. Spesielt Leicester som er bare slått av Watford når det kommer til å ha lavest xG (Excpected Goals). Det vil si at Leicester har skapt fryktelig få store sjanser, på tross av sine fire mål. I denne kampen møter Leicester et lag som er gjerrige når det kommer til å slippe inn mål. For på de fire siste kampene har Brighton bare sluppet inn tre mål og vist gode takter til det solide forsvaret som ble spådd av de fleste FPL eksperter før sesongen. Så selv om jeg har tro på en større underholdningsverdi i denne kampen, så tror jeg ikke det blir mye mål. Her får vi 1,70 i odds av Unibet for at kampen ender under 2,5 mål, og blir trippelens andre spill.

Under 2,5 mål – 1,70 odds

Aston Villa – Everton

Med den siste kampen har jeg valgt en som jeg absolutt tror kommer til å bli mer spennende enn de tidligere nevnte kampene. Meningene til Everton-fansen var tydelig splittet da det ble bekreftet at den tidligere manageren til Liverpool, Benitez, skulle bli deres nye manager. Det hjalp heller ikke noe særlig når spillere som Townsend, Rondon og Gray fulgte etter. Fire kamper har blitt spilt, og hittil er Everton ubeseiret med en uavgjort og tre seire, hvorav Townsend og Grey har spilt viktige roller, og befinner seg nå på fjerdeplass på tabellen. På disse fire kampene har Everton scoret 10 mål og befinner seg på topp fem når det kommer til xG. Dette er altså et lag som for øyeblikket har de riktige GPS koordinatene. Men selv om Everton har scoret mye mål, så har de til motsetning bare holdt nullen en gang. Aston Villa på sin side har ikke noen tall som tilsier noe annet enn at de prestere midt på treet, akkurat der de befinner seg. De scorer noe og slipper inn mye mål om gangen. Hvorav deres eneste seier og clean sheet var mot Newcastle. Jeg er fristet til å spill på en Everton-seier til 3,10 i odds. En odds jeg syns var hårreisende høyt for et lag som framstår betydeligere bedre form enn motstanderne sine. Dette på tross av at Calvert-Lewin er ute med skade. Men etter Tottenham-fadesen fra forrige spalte har jeg valgt spille litt safe, og gått for at det blir over 2,5 mål til 1,93 i odds.

Over 2,5 mål – 1,93 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Under 2,5 mål i Burnley – Arsenal
  • Under 2,5 mål i Brighton & Hove Albion – Leicester City
  • Over 2,5 mål i Aston Villa – Everton

Dette gir en total odds på 5,77.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds