Ukens trippel runde 6

Alt så ut som det gikk på skinner for forrige rundes trippel. Alle kampene var i en periode inne, helt til Vardy absolutt måtte ødelegge denne tipserens ‘party’. Sånn er fotballen på godt og vondt. Fotballen kan skape like mye glede som sorg. Men som alltid, vi har blikket framover og skal se på kampene til runde 6.

Chelsea – Manchester City

For dere som har lest mine tidligere tips har dere kanskje merket et mønster. At jeg sjelden har troen på mange mål i de største kampene. Dette har å gjøre med at de fleste kamper rett og slett ender med få mål. Spesielt når to topplag i god from møter hverandre. Og sånn er det denne gangen også. Begge lagene er topp fem når det kommer til xGA (Excpected Goals Against) og topp fem når det kommer til xG (Excpected Goal). Begge lag har hittil bare sluppet inn ett mål. Så hva skjer når to forsvarskjemper møter hverandre? Svaret er at det blir få mål. Oppgjøret kan fort bli en spennende kamp mellom to lag som kjemper om ligatittelen, men jeg tror det fort kan ende med uavgjort eller en 1-0 seier til Chelsea. Jeg har uansett valgt å gå for under 2,5 mål og 1,74 i odds som første spill.

Under 2,5 mål – 1,74 odds

Manchester United – Aston Villa

Det kunne ikke ha blitt en bedre start for Ronaldo i sin retur til de røde djevlene. På to kamper har Ronaldo allerede klart å plassere seg i topp fem når det kommer til xG blant spillerne, noe som har resultert i tre mål. United som lag har plassert seg som topp tre på xG tabellen. Det vil si at dette er et lag som er fryktelig målfarlige. Jeg har tro på at United vil ta en grei hjemmeseier i denne kampen. Det kan virke litt rart at jeg er sikker på en United-seier, spesielt når Aston Villa nettopp har slått Everton 3-0. Det har mye med å gjøre at jeg ikke er overbevisst over Aston Villa hittil i sesongen. Mer konkret, jeg er ikke overbevisst over forsvaret til Aston Villa. Hittil i sesongen har de sluppet inn syv mål, og det har hovedsakelig vært mot angrepssterke lag som Chelsea og Watford, hvor begge kampene endte 3-0. Unibet gir 1,44 i odds for United-seier og de er klare favoritter. 1,44 er en odds som er altfor lav i denne spalten. Jeg har derfor valgt en mer spenstig variant i denne kampen for å øke oddsen litt. Unibet tilbyr et spill som heter Wincast. Det vil si at jeg kan kombinere to spill til en singel. Jeg har derfor valgt å gå for at Ronaldo scorer når som helst og at United vinner. Dette gir en odds på 1,97. En flott oddsbooster til trippelen i en kamp hvor taktikken er at alt skal innom Ronaldo.

Ronaldo scorer når som helst og Manchester United vinner – 1,97 odds

Everton – Norwich City

Vurderingene for denne kampen har nødvendigvis ikke blitt lagt så stor vekt på Everton, men på Norwich. Norwich har tapt alle kampene sine hittil i sesongen. Er i bunn når det kommer til xG og er det laget som har sluppet inn flest mål. Returen til «det gode selskap» har vært alt annet enn godt for the ‘Canaries’. Det ser dessverre ut som Premier League rett og slett er et nivå for høyt, og uten drastiske tak vil nok et nytt nedrykk være en realitet. Everton på sin side var ubeseiret helt fram til det overraskende 3-0 tapet mot Aston Villa i forrige runde. Tapet kan nok sees i lys av fraværet til Richarlison og Calwert-Lewin, som begge er ute med skade. Men selv om Everton mangler nøkkelspillerne sine, så tror jeg at kvalitetene på laget er gode nok til å slå Norwich. Norwich vil selvfølgelig få noe poeng løpet av sesongen, men jeg tror ikke det vil skje i denne kampen. Everton får 1,65 i odds av Unibet får at de slår Norwich, og blir trippelens siste spill.

Everton seier – 1,65 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Under 2,5 mål i Chelsea – Manchester City
  • Ronaldo scorer når som helst og Manchester United-seier over Aston Villa
  • Everton seirer over Norwich City

Dette gir en total odds på 5,66 og forhåpentligvis en spennende fotballhelg.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds