Ukens trippel – Runde 7

Her er ukens trippel fra gutta i Premier League Podden. Hver uke kommer Daniel og Christer med sin utvalgte trippel til Premier League runden. Denne runden er det Daniel som har plukket ut rundens tre beste spill.

Bournemouth – Brighton & Hove Albion

Spill Brighton vinner
Odds: 1,83

En utfordring med å produsere en fotballpodkast er at store nyheter har en tendens til å komme etter episoden har lagt ut. F.eks. nå så har Chelsea sjokkert fotballverden med å sparke Tuchel. Dette skjedde dagen etter innspilling av episoden. Det interessante med dette er at Graham Potter er stor favoritt til å bli Chelsea sin nye hovedtrener. Da vil det være typisk at dette blir bekreftet etter at denne spalten er publisert. 

Så. Hvordan vil dette påvirke helgens kamp? Hvor viktig er egentlig hovedtreneren på kortsikt? Ikke godt å si, men jeg har nå valgt denne kampen på trippelen i podkasten, og velger å fortsatt stå for valget mitt.

Brighton har hatt en kjempe start på sesongen med bare et tap på seks kamper. Flere (inkludert meg) har tidligere snakket om Brighton sine utfordringer å score mål. Etter å ha solgt Maupay virker det som det problemet har løst seg. Med 11 mål ligger Brighton på fjerde plass og virker som en Europa-kandidat. Det blir derfor spennende å se hva som skjer når/hvis Potter forlater sør-kysten for London. Uansett så tror jeg at denne usikkerheten vil ha lite å si for utfallet for denne kampen. Bournemouth har hatt noen varierende resultater fra et stort 9-0 tap mot Liverpool med bra comeback mot Nottingham Forest. I tillegg har de overrasket selv med å sparke sin trener Scott Parker. Jeg tror nok Bournemouth skal slite mot Brighton. Så på tross av all usikkerhet det er rundt Potter nå har jeg valgt en Brighton-seier til 1,83 i odds.

 

Leeds United – Nottingham Forest

Spill: Leeds vinner
Odds: 1,80

En av mine favorittretter er pytt i panne. En herlig blanding av alle alskens rester man finner i kjøleskapet, og det finner ingen grenser for hvor mye eller hva man kan ha i. Et bærekraftig og sunt måltid. Men noen burde fortelle styret i Nottingham at pytt i panne oppskriften fungerer bare til mat og ikke innen fotball. Jeg frykter for at dette blir en veldig fyr lærepenge. Nottingham har kjøpt seg to ellevere, og det er vanskelig å se en rød tråd i kjøpene. Dette i motsetning til Leeds som har hatt en tydelig rød tråd på hvordan de ønsker Leeds skal spille. Både når det kommer til manager og spillere. 

Jeg var veldig bekymret i starten av sesongen på hvordan det skulle gå med Leeds etter salget av sine nøkkelspillere. Men bekymringen var ubegrunnet. Leeds har fått en god start på sesongen, vært dessverre uheldig med skader på de siste kampene. Jeg tror ikke det skal ha så mye å si i denne kampen. Leeds har en tydelig plan og strategi, mens Nottingham prøver ennå å finne ut hva som er sin beste ellever. Her blir det nok en Leeds seier. Med en odds på 1,80 var det vanskelig å ikke ta med denne kampen på trippelen. 

West ham – Newcastle United

Spill: Begge lag scorer
Odds: 1.67

To lag som ble ranet for poeng i forrige runde. Begge lag har ambisjoner om spill ute i Europa, som vil si at det er to lag som trenger å vinne denne kampen.

West Ham har hatt en tung start på sesongen. Det var ikke før fjerde runde at sesongen første mål kom.  Siden da har de scoret tre kamper på rad og gjort det bra i Conference League.

Denne runden møter de Newcastle som har fått. Newcastle har gått målløse av banen bare to ganger hittil denne sesongen, dette på tross av å ha møtt både City og Liverpool. Jeg tror fort at dette kan bli en målrik kamp. Jeg er fristet til å spille både over 2,5 mål og Newcastle seier. Men har valgt å gå for at begge lag scorer til 1,67 i odds.

Newcastle har vært fryktelig sterk i forsvar, men det virker som noe har løsnet i West Ham. Jeg tror fort at kampen ender 1-2 2-2, med Alexander Isak som en het fantasy kandidat (kan hende mitt Newcastle-hjerte dunker litt fort hardt her). Uansett så tror jeg dette blir en bra kamp som er verdt å se for den nøytral tilskuer. 

Totaloddsen blir 5,50.

Husk å spill med måte.

Lykke til fra gutta i Premier League Podden!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds