Ukens trippel runde 7

Vi har nå kommet oss til runde 7, og siste runde før neste landslagspause. Det har vært en tung start på denne spalten. Det vi lærte i forrige runde er at man ikke skal la seg bli blendet av Ronaldo og prosjekt Solskjær. United har hatt en positiv utvikling under Solskjær, men skal de bli reelle tittelkandidater må de bli mer stabile. Det ville hvert fall ha vært positivt for denne spalten. Vi rister det uansett av oss, og vender blikket mot neste runde.

West Ham – Brentford

Et lag som hittil har imponert denne sesongen er Brentford. Det er få ting som er bedre innen fotballen enn underdogs som gjør det bra, og spesielt når de nettopp har rykket opp. Brentford har hittil denne sesongen bare tapt en kamp. De har slått Arsenal og spilt uavgjort mot Liverpool. Det er få som har spådd en så god start for Brentford. Det er spesielt forsvarstallene som overasker meg, for det er bare Manchester City som kan slå Brentford når det f.eks. kommer til xGA (Excpected Goal Against). Når det er sagt, så møter de nå et lag som har en like god start på sesongen. West Ham har også bare tapt en kamp. Og der Brentford imponerer i forsvar, imponerer West Ham i angrep. Hittil i denne sesongen har West Ham scoret 13 mål, og er topp fem når det kommer til xG (Excpected Goal). Så hvem vil vinne denne kampen? Jeg har valgt å gå for West Ham. Her tror jeg at fordelen med hjemmebane og kvalitetene hos enkelt spillerne vil gå i West Ham favør. Unibet gir 1,85 i odds for en hjemmeseier. Det vil si at Unibet ikke tror at det nødvendigvis blir en ‘walk in the park’ for the Hammers, men blir mitt første spill i trippelen.

West Ham seier – 1,85 odds

Leeds United – Watford

På det andre spillet har jeg valgt en kamp jeg tror kommer til å skape mye underholdning. Leeds og Watford er to lag som elsker å angripe og tydeligvis hater å forsvare seg. Begge lagene har til gode å holde nullen denne sesongen. Leeds har blant annet gått forbi Newcastle når det kommer xGA, og dermed nest nederst på listen. Ting blir heller ikke lettere for Bielsa’s menn når både Ayling og Bamford er ute med skade. Watford på sin side har ingen skadeutfordringer, men har utfordringer i forsvaret. Forsvaret til Watford virker fryktelig uorganiserte, noe som har resultert i 10 baklengsmål hittil i sesongen. Men selv om begge lagene har ’99 problemer’, så er ikke å score mål et av de. Leeds har bare gått av banen målløs en gang så langt, og Watford begynner å vise en teft for mål. Dette er mye grunnet to spillere; Raphinha for Leeds og Sarr for Watford. To spillere jeg forventer skal gjøre det godt i denne kampen. Derfor har jeg valgt å spille på at blir over 2,5 mål til 1,70 i odds. En fin oddssetting fra Unibet.

Over 2,5 mål – 1,70 odds

Liverpool – Manchester City

Rundens hovedkamp! Toppen av xG møter toppen av xGA. Kort fortalt, en kamp jeg gleder meg til. Det er ikke så mye som skiller disse to fotballkjempene, begge er tittelkandidater for en grunn. Liverpool har enda til gode å tape en kamp denne sesongen, og hittil har City bare sluppet inn ett mål. Lagene ligger henholdsvis på første og andre plass med kun ett poeng som skiller de. Tidligere har jeg skrevet at jeg liker å spille på få mål i storoppgjørene. For som regel er kampene tette og begge lagene har et større fokus på forsvar enn angrep, da en tabbe kan straffe seg hardt. I denne kampen skal jeg bryte denne tanke gangen. For jeg tror at i dette oppgjøret vil det bli over 2,5 mål. Begge lagene viser god teft for å score mål. Spesielt Liverpool som har hittil scoret 15 mål, hvorav det bare var mot Chelsea og Burnley de scoret under tre mål. Selv om jeg ikke er noe fan av å se på historikk fra tidligere oppgjør, så er det allikevel verdt å merke seg at siden 2018, altså på 11 kamper, har bare to av kampene endt under 2,5 mål. Unibet gir 1,72 i odds for at kampen ender med over 2,5 mål og blir trippelens siste spill

Over 2,5 mål – 1,72 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Over 2,5 mål i Leeds United – Watford
  • West Ham vinner over Brentford
  • Over 2,5 mål I Liverpool – Manchester City

Dette gir en total odds på 5,41. Et fint spill før landslagspausen.

Lykke til, og husk å spille med måte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds