Liverpool lag FA cup

Unggutta fikk sjansen, men lørdag er det tilbake til normalen

Onsdag vant Liverpool på straffesparkkonkurranse mot League One-klubben Derby County. Etter målløse 90 minutter, ble keeper Caoimhin Kelleher (bildet) den store helten og fikk Liverpool velberget gjennom og kvalifisert til fjerde runde i ligacupen.

Kelleher reddet tre straffespark denne gang. Og det er ikke første gang Liverpools keeperreserve blir den store helten på straffesparkkonkurranser i ligacupen. På åtte kamper har Kelleher sørget for avansement i fire oppgjør.

Tilbake på benk

Lørdag er det ligaen og tre poeng som gjelder igjen. Managerløse Southampton kommer til Anfield i vanlig Tippekamp-tid klokken 16 (norsk tid) i det som er siste ligakamp før fotballen tar en pause som en følge av Verdensmesterskapet i Qatar. Da er neste ligakamp andre juledag, 26. desember.

Kelleher må nok regne med at han må spille andrefiolin i denne kampen og finne sin faste  innbytterbenk.

Lørdag er det tilbake til normalen for Premier League-lagene, som har latt mange av sine unge og nest beste spillere få muligheten i ligacupen i midtuken.

Mot Derby County så var det nærmest et rent B-lag og veldig vanskelig å spå på forhånd; Caoimhin Kelleher, Calvin Ramsay, Nathaniel Phillips, Joe Gomez, Kostas Tsimikas, Alex Oxlade-Chamberlain, Stefan Bajcetic, Bobby Clark, Melkanu Frauendorf, Layton Stewart og Fabio Carvalho. Den unge skotten Ben Doak kom innpå og det samme gjorde førstelagsspillere som Roberto Firmino, Harvey Elliott og Darwin Nunez.

Og av spillere som ble sittende på benken finner vi ubeskrevne unge blad som Jake Cain, Jarell Quansah, Luke Chambers og Harvey Davies.

Det er sannsynligvis ingen av de som startet onsdagens kamp som får starte mot Southampton. Noen av dem må ta til takke med innbytterbenk på Anfield lørdag ettermiddag, mens de andre må følge kampen fra tilskuerplass.

Laget mot Southampton

Alisson Becker – klar for den brasilianske troppen til VM – tar plassen til strafferedningsekspert Kelleher i Liverpools mål.

Calvin Ramsay er et stort talent og gjorde seg ikke bort mot Derby County, men Trent Alexander-Arnold (som sannsynligvis er med i den engelske troppen som offentliggjøres i dag) tar tilbake høyreback-plassen, mens Ibrahima Konaté (med i Frankrikes VM-tropp) og Virgil van Dijk (Nederland) blir midtstoppere. På venstrebackplassen er det rimelig dødt løp mellom Kostas Tsimikas og Andy Robertson, med en liten fordel til sistnevnte.

Midtbanen er mer opplagt denne gang; Fabinho (med i Brasils VM-tropp) spiller defensiv midtbanespiller. Thiago Alcantara (med i bruttotroppen til Spania, den endelige troppen tas ut i morgen) er den kreative på midten. Sistemann på midtbanen blir sannsynligvis formspilleren Harvey Elliott eller Curtis Jones.

Angrepet sier seg egentlig selv; Roberto Firmino (som ikke kom med i Brasils VM-tropp), Mohamed Salah og Darwin Nunez (som er med i bruttotroppen til Uruguay). Fabio Carvalho spilte ingen stor kamp mot Derby County, så han starter nok kampn på benken.

PS! Luton-manager Nathan Jones ble torsdag utnevnt som ny manager i Southampton.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds