Utrolig, men sant; Liverpool forholder seg rolig

Timeglasset renner ut, det er kun få timer til overgangsvinduet stenger og for Liverpools supportere føles det som å få vinduet slengt rett i trynet.

Alle ser det

Alle i og rundt klubben – trenerne, supporterne – ser det; Liverpool trenger en midtbanespiller som kan gå rett inn og gjøre en jobb i det som er igjen av en sesong som så langt har vært en lidelse. Laget er slått ut av begge de nasjonale cupene, ligger langt etter de fire øverste i Premier League som gir Champions League-plass og møter Real Madrid i neste runde i årets europeiske mesterliga.

Jeg skal ikke undervurdere styret og eierne, men de må da følge litt med på fotballen som spilles også, slik at de får med seg hva som trengs de også. Lag som Liverpool kjemper med, Arsenal, Chelsea, Manchester City og United, har forsterket. Liverpool kjøpte Cody Gakpo tidlig i vinduet, men har sittet rolig i båten siden.

Og hva velger eiere og styre å gjøre med det? Sitte rolig i båten. Det er totalt uforståelig.

Problemene til Liverpool er sammensatte. Laget har – som tidligere – slitt veldig med skader. I dag ble det meldt at klubben har hatt 17 hamstringskader de siste seks månedene. Dette setter store spørsmålstegn til hvordan ting gjøres i forbindelse med trening, forberedelse, skadebehandling og rehabilitering. Diogo Jota og Luis Diaz er to av spillerne som har slitt med alvorlige skader. Listen er lang.

Skader og formsvikt

Skader er en ting, formsvikt en annen. Liverpool var ikke gode før VM, men har vært en katastrofe etter. Det uvanlige tidspunktet for Verdensmesterskapet skulle gjøre at Liverpool fikk god tid til å forberede spillerne på andre del av sesongen. Men tilbake fikk vi røde spillere som ikke har levert i nærheten av hva som forventes. Fabinho – på sitt beste verdensklasse – har vært katastrofal i sin defensive midtbanerolle. Kaptein Jordan Henderson har ikke vært i nærheten av å levere. Høyrebrack trent Alexander-Arnold ble for noen sesonger siden kalt verdens beste. Han har slitt kraftig med formen denne sesongen. Det samme har en annen som også fikk store lovord for noen sesonger siden, Virgil van Dijk.

Lagdeler har ikke fungert sammen, laget har slitt med å omsette sjanser de har kommet til i mål, hvis de i det hele tatt er kommet til sjanser. Mo Salah har slitt med å score på det han er kommet til av sjanser.

Ingen bredde

Problemet til Jürgen Klopp er at han ikke har den bredden i troppen som mange av lagene han konkurrerer med har. Derfor må klubben spille med spillere til tross for formsvikt.

Liverpool sliter også med at de sentrale spillerne begynner å dra på årene. Svært mange av spillerne er pluss/minus 30 år. Fornyelsen av laget har ikke gått som den burde, et problem klubben har slitt med tidligere også.

Siste dag av overgangsvinduet har bydd på noen rykter, blant annet på kjøp av Chelseas N`Golo Kanté, men ingenting kommer til å skje, skriver de mest troverdige kildene.

Hva kan det føre til? Toget for å bli blant de fire beste går fort. Der må man ha en lang rekke med trepoengere for å melde seg på. Et lite under skal til for at Liverpool fortsatt er med i Champions League når det nærmer seg finalespill til våren.

Bellingham

Jude Bellingham (bildet) er det skrevet masse om den siste tiden. Borussia Dortmund ville ikke slippe han i dette overgangsvinduet, men i neste kommer han til å forlate Bundesliga. Vidunderbarnet fra Birmingham blir dyr og stortalentet er ettertraktet. Markedsverdien gikk ikke akkurat ned etter et meget godt VM for England.

Liverpool er en av favorittene og det blir et kjærkomment kjøp om så skulle skje. Skal Liverpool henge med blant de beste, så trenger de også de beste spillerne. Da trengs det også at det bevilges penger til de mest ettertraktede spillerne, selv om det vil koste skjorta i milliardklassen for å få det til.

Aller helst skulle man hatt en midtbanemann til i troppen i kveld. Styret og eierne står ikke høyt i kurs blant røde supportere i kveld og det hadde kanskje ikke vært dumt med nye eiere og frisk og ny kapital inn til sommeren. Liverpool har ikke kjøpt en midtbanespiller på seks overgangsvindu og det er smått utrolig.

Behovet er stort og behovet er nå. Det forstår alle, bortsett fra de kanskje viktigste i et overgangsvindu, de som sitter med pengene. Dessverre.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds