Veien videre med Nuno

Etter 72 dager uten manager ble det den 30.juni 2021 annonsert fra Tottenham Hotspur at klubben har funnet sin nye manager i Nuno Espirito Santo. Hans første ord til fansen: “Mitt løfte til dere, vi skal gjøre dere stolte”.
Den 47 år gamle portugiseren, som tidligere har trent klubber som Porto og Valencia, kommer fra jobben som Wolves-manager med hodet høyt hevet. Etter å ha tatt de oransje fra West-Midland opp fra nivå 2 på første forsøk, kan han skilte med to 7.plasser i Premier League, og en litt mer uheldig siste-sesong som endte som det 13. beste laget i England. Her er det lov til å legge skylden litt på skader på sentrale spillere, salg av førstelagsspillere, og erstattere som ikke helt klarte å slå igjennom.
Det endte med fire sesonger for Nuno og hans team på Molineux etter en såkalt “mutual agreement” mellom portugiseren og klubben. Hva nå?
Etter at José Mourinho måtte forlate Tottenham på en noe mildt sagt oppsiktsvekkende timing, dagene før Carabao cup-finalen, tok det over 10 uker før klubben hadde funnet sin nye hovedtrener. Klubbeier, Daniel Levy, hadde gått ut og sagt at klubben nå skulle finne tilbake til sin DNA, mer angrepsspill og underholdning for fansen. Enda mer oppsiktsvekkende var det for mange fans og eksperter at da den tidligere Wolves-manageren ble ansatt. Hans spillerstil er sett for å være defensiv orientert, kontringsfotball og ganske tilnærmet lik hans tidligere forgjenger, Mourinho. Tallene viser at ingen andre klubber presset mindre over en sesong enn hans tidligere klubb, Wolverhampton, og bare Newcastle startet angrepene sine lengre vekk fra motstanders mål enn Wolves.
Nuno er nå i gang med sine forberedelser med sin nye klubb, og ryktene skal ha det til at mange av spillerne allerede er imponert over hans tanker, ideer og økter på treningsfeltet. De har hatt sin første treningskamp for sesongen, som endte 1-1 borte mot Leyton Orient. Snart venter både Chelsea og Arsenal i oppladning til hans første ordentlige test søndag 15.august, Manchester City hjemme på Tottenham Hotspur Stadium.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds