Velger Klopp Ox eller Thiago?

Liverpool-manager Jürgen Klopp har noen tunge avgjørelser å ta før bortekampen mot Wolverhampton Wanderers.

Liverpools førsteellever

Alisson Becker starter i mål.

Det er like bombesikkert som at de fire som startet i forsvarsfireren mot Everton, starter på Molineux; høyreback Trent Aleksander-Arnold, midtstopperne Joël Matip og Virgil van Dijk og venstreback Andy Robertson.

Igjen er det nok midtbanen som skaper usikkerheten hos Klopp. I Lokalderbyet spilte Jordan Henderson, Fabinho og Thiago Alcantara med stor suksess. De to førstnevnte er bankers, men velger Klopp Thiago eller Alex Oxlade-Chamberlain, som har vist god form og har kommet fra innbytterbenken i de to siste kampene, mens Thiago har spilt de fire siste. Desember er en tøff måned for topplagene i England og det kan være greit å veksle litt på lagene i kamper som denne.

Framover spiller nok de samme tre som startet mot Everton; Sadio Mane, Diogo Jota og Mo Salah. Roberto Firmino er fortsatt skadet.

Skadet er også Harvey Elliott og Curtis Jones, mens Joe Gomez og Naby Keita er i trening, men ikke aktuell for spill i Midlands lørdag ettermiddag.

Wolves

For Wolverhamptons vedkommende kan startelleveren i dag bli

Sa; Kilman, Coady, Saiss; Semedo, Neves, Mourinho; Ait-Nouri; Trincao, Hwang, Jimenez.

Her er Traore en outsider og en spiller som mulig kan komme inn. Klopp er en erklært beundrer både av Traore og Hwang og bli ikke overrasket om Liverpool byr både på Traore og Hwang i transfervinduet som åpner om 27 dager.

Før transfervinduet åpner, vil nemlig de afrikanske spillerne Keita, Salah og Mane ha dratt til Afrikamesterskapet i Kamerun, med sine lag Guyana, Egypt og Senegal.

Framover

I neste uke er det bortekamp mot AC Milan i siste gruppespillkamp i Champions League. Dette er en kamp som spiller mindre rolle, all den tid Liverpool allerede er gruppevinnere med fem seire, ti poengs forsprang på Porto og forlengst klare for åttedelsfinalen i mars.

Så her er det med andre ord gode muligheter for at Klopp velger noen av de spillerne som har fått færre muligheter til å prege laget så langt i sesongen.

Neste lørdag fortsetter alvoret i Premier League. Da er det Liverpool-legende Steven Gerrards Aston Villa som kommer til Anfield. Da kommer de beste Liverpool-spillerne igjen til å kle seg i helrødt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds