Verste Arsenal-periode på 42 år

 

Det er Arsenals verste periode siden mars 1977 da de gikk ti kamper uten seier, melder Opta.

Det gir en skuffende 10. plass på tabellen etter 15 kamper, to poeng bak Manchester United på 6. plass, ti bak Chelsea på 4. plass som gir Champions League. Avstanden ned til nedrykk er derimot kun på halvparten, nemlig fem poeng.

– Det er en klubb i en slags minikrise, det er tydelig at Ljungberg ikke har fått en slik umiddelbar påvirkning som Solskjær hadde, og dette vil akselerere prosessen med å få inn en ny manager, oppsummerte Erik Thorstvedt i TV 2 sitt studio.

– Spillerne mangler selvtillit

– Spillerne har lite selvtillit, det kan alle se, men vi må fortsette å prøve. Spillerne gjør så godt de kan, men vi må få gjort noe med selvtilliten deres, sa en skuffet Ljungberg i et intervju vist på TV 2.

I første kamp med Fredrik Ljungberg som midlertidig sjef endte det med uavgjort mot Norwich, og heller ikke i 1. omgangen hjemme mot Brighton hang Arsenal sammen.

For det var gjestene som var det beste laget på Emirates, og de tok ledelsen i 1. omgang ved midtstopper Adam Webster, som fikk stå helt alene på corner, og banket ballen inn bak Bernd Leno.

Men i pausen gjorde Ljungberg tydeligvis noe riktig. Han hev innpå Nicolas Pepe, og Arsenal kom ut som et nytt lag, utlignet kjapt ved Alexandre Lacazette, før de misbrukte flere muligheter.

Men så falt laget tilbake til gamle synder. Brighton spiste seg inn i kampen, og ti minutter før slutt fikk Neal Maupay stå helt alene inne i feltet, headet inn vinnermålet for gjestene.

– Det virker som vi trenger altfor mange sjanser for å score, mens motstanderen scorer på hver minste sjanse. Det høres litt rart ut, men man blir litt tom for ord, uttalte Arsenals Hector Bellerin i et intervju vist på TV 2.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv etter pause etter en god 1. omgang, men så viste vi moral og sikret seieren, sa Brighton-kaptein Lewis Dunk i et intervju vist på TV 2 etter kampslutt.

I en kamp hvor Brighton forøvrig både hadde ballen marginalt mer, og hadde flere avslutninger enn Arsenal på Emirates.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds