Villa-spillerne du bør vurdere på fantasy

Aston Villa kan se tilbake på en glimrende 20/21-sesong, selv om den kanskje endte med en dårligere plassering på tabellen enn det lenge så ut til. Dean Smiths gutter gjorde uansett hakkemat av kritikernes tabelltips, og for oss fantasyglade mennesker er det meget sannsynlig at du hadde minst én Villa-spiller på laget i løpet av fjoråret, faktisk gjerne to eller tre. Er det noen andre å se opp for i år, og finnes det eventuelt noen fantasy-feller å gå i her?

(Følgende tips er basert på at Jack Grealish faktisk forsvinner, ellers vil han selvsagt befinne seg på “se opp for”-lista.)

Se opp for:

Ollie Watkins (7.5): Det er deilig å se at en spiller som leverte over 20 målpoeng i fjor ikke har fått en skumlere prislapp enn dette. Nøkkeltallene til Watkins viser at han snitter 0.39 xG/90 samt 6.57 toucher i motstanderens boks i gjennomsnitt per kamp. På fpl sin ICT-index er det bare én angriper foran ham – selveste Harry Kane.

Anwar El Ghazi (6.0): I Grealish sitt skadefravær siste halvdel av sesongen i fjor fløy denne egypteren ganske stille under radaren også blant fantasy-spillere. 10 mål på en sesong er ikke massive tall, men når de scores på bare 1604 spilleminutter totalt er det langt mer imponerende. Det samme målsnittet over 2900 minutter ville gitt 18 mål (!), noe bare Salah og Bruno kunne matche i fjor. Dersom Grealish går blir kanskje El Ghazi mer fast i laget, og han er dessuten på straffer (tok de siste 4 etter at Watkins bommet i november). En som dog ikke har latt El Ghazi gå under radaren er selveste Jose Mourinho, så vær varsom med å kjøpe egypteren fra start – det kan være at han forsvinner i løpet av august.

Emiliano Buendia (6.5): Den argentinske artisten er tilbake i Premier League etter å ha rykket opp med Norwich, men har altså byttet klubb. Om det er en god eller dårlig ting gjenstår å se, men det er uansett bare å sette et utropstegn bak denne mannen. 15 mål og 17 assists i fjorårets Championship snakker for seg selv, og mange fantasy-managere har ham nok i tankene allerede. Nå gjenstår det bare å se om dette blir den nye Jack Grealish eller den nye Adel Taarabt.

Styr unna:

Matt Targett (5.0): 9.8% eierandel er etter min oppfatning altfor høyt for en back som har 2 mål på 8 år i PL. 4 assists i fjor er noe flatterene, ettersom bare 2 av dem var “ekte” assists, resten handler om at han blir felt eller at noen fanger opp en retur. Han har fattige 0.2 xG i løpet av hele sesongen, noe som er veldig svakt til en så fremoverrettet back å være, og han samler dessuten opp en hel del gule kort.

Emiliano Martinez (5.5): Bare Leeds og Tottenham har vært heldigere enn Aston Villa når det kommer til hvor mange mål de har sluppet inn vs. mål statistikken tilsier at de burde sluppet inn. Det skal selvfølgelig Emi Martinez ha fryktelig mye av æren for, men en slik boble må sprekke før eller senere. Han har en umenneskelig redningsprosent på 76,8%, men at han skal få med seg 15 CS og 27 bonuspoeng også neste sesong virker for godt til å være sant. Det er aldri et godt tegn når keeperen koster mer enn samtlige forsvarere, og her tror jeg mange bruker for mye penger på keeperplassen.

John McGinn (6.0): At denne mannen koster det samme som Traoré og El Ghazi burde være nok til å styre langt unna, for selv om McGinn tar med seg 3 mål og 7 assists i fjor klarer han på mirakuløst vis å få med seg flere gule kort enn målpoeng. Hvis du spiller fpl eller fotball for øvrig på en så erkeskotsk måte som John McGinn gjør, er det bare et spørsmål om tid før du tar med deg et rødt kort og minus.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds