Wake me up when September ends

August startet bra med ni poeng og full pott i serien, forsvaret så bunnsolid ut med null innslupne, og månedens manager-pris ble gitt til nyansatte Nuno Espìrito Santo og hans trenerteam. 

Men selv om laget fra Nord-London toppet tabellen før landslagspausen tidlig i september, lå det an til murring både hos eksperter, fans og i de faktiske tall fra de foregående kampene. Styreformann, Daniel Levy, lovet fansen i sommer at den offensive fotballen Spurs tidligere har vært kjent for skulle tilbake, men etter at september er ferdigspilt er det ingen lag i Premier League som har skapt færre sjanser enn Tottenham.

Wake me up when September ends.

Når september kommer, har formen også startet å “shape up” for fotballspillere. Også Tottenham-spillere. Den mye omtalte Harry Kane er et godt bevis på det, men hittil i år ser det ut som sommerens rabalder har klart å sette han helt ut. Spissen står med en smultring i målprotokollen i serien, og laget hans ser ut til å ha blitt så avhengig av han nå at det er vanskelig for de andre også å prestere. Det er i hvert fall ingen tegn på å se noen bedring i form i Spurs-laget nå i september, tvert imot ser det tafatt og lite målrettet ut spillemessig.

Om det var ni poeng og full pott i august, så ser måneden etter helt annerledes ut. I de tre kampene i september, som forøvrig har vært tre London-oppgjør, har det blitt null poeng og 1-9 i målforskjell (3-0 Crystal Palace, 0-3 Chelsea, 3-1 Arsenal). En berg og dalbane-start på sesongen for Spurs. Høres kjent ut, Spursfans?

Hva nå?

“Fotball er ferskvare.” “Gi mannen tid til å bygge opp dette laget.” “Hodet på et fat!” Sitatene er vanlige, og utsagnene er, blant fansen, alltid delte. Men vil en sparking av Espìrito Santo allerede nå endre på ting til det bedre?

Etter det mye omtalte “Super League” sjokket tidligere i april i år, har mange fans mistet både tålmodigheten og sansen for klubbdirektør Daniel Levy. Det virker som at skoen trykker mest her for alle de som er glade i Spurs. Etter sparkingen av Mauricio Pochettino kun noen måneder etter Champions League-finalen i 2019 har ikke akkurat vinden gitt mr. Levy et pent ansikt utad. Mourinho har også kommet, og gått. Og en ny manager lot vente på seg, i mange måneder. I mellomtiden ble det lovet av Levy underholdningsfotball “the Tottenham way” for fansen som endelig kunne komme tilbake på stadion å se kamp igjen.

Jeg tror de fortsatt venter.. og begynner å bli utålmodige.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds