Wan Bissaka klar for Manchester United

 

 

Wan Bissaka blir Manchester United-spiller

Aaron Wan-Bissaka blir Ole Gunnar Solskjærs andre signering i sommervinduet

Onsdag gikk ryktene om at klubbene var enige om en overgangssum for 21-åringen, og høyrebacken ble avbildet på hotell i Manchester.

Nå er det altså klart at den engelske U21-landslagsspilleren blir Ole Gunnar Solskjærs andre signering som Manchester United-manager.

Prislappen ligger på over en halv milliard kroner, ifølge BBC.

– Det er en utrolig følelse og en ære å kalle meg Manchester United-spiller. Det er noe få spillere kan si, sier hovedpersonen selv til klubbens egen nettside.

– Jeg kan ikke vente med å komme i gang og bli en del av troppen. Nå skal jeg ha en liten pause etter U21-EM, men jeg ser frem til å begynne og trene med manageren og mine nye lagkamerater i sesongoppkjøringen.

Aaron Wan Bissaka

Ole Gunnar Solskjær skryter av nyervervelsen.

– Aaron er en av de beste unge forsvarsspillerne i Premier League. Han har den rette arbeidsmoralen, talentet og mentaliteten til å spille for Manchester United. Han er den typen spillere vi ønsker å få inn troppen, sier United-manageren.

– Han er en ung, sulten spiller som er ivrig etter å lære, noe som er viktig i den alderen. Jeg er glad for at han har signert med oss og vi ser fram til å fortsette den utrolige utviklingen hans.

Jobber knallhardt

Wan-Bissakas arbeidsvilje trekkes fram som en av hans store styrker. 21-åringens tidligere trener på ungdomsakademiet i Crystal Palace minnes at Wan-Bissaka brukte mange ekstra timer på treningsfeltet for å bli en best mulig høyreback etter at han som ungdomsspiller hovedsaklig spilte på kanten.

Høyrebacken har etterhvert utviklet seg til å bli meget god defensivt, og scorer høyt på de defensive statistikkene, og beskrives av lagkamerat Wilfried Zaha som ekstremt vanskelig å spille mot.

– Du tror du er forbi ham, men han er sterk nok til å få inn en takling i siste liten ut fra ingensteds, har Zaha sagt til The Guardian om backen som skal ha frustrert driblevingen på sine første treninger med førstelaget.

Inntrykket av Wan-Bissaka som en som jobber hardt fikk også Roy Hodgson da han hentet backen opp på førstelaget i 2018.

Zaha
                                                        Wan Bissaka får skryt av lagkameraten Wilfried Zaha

– Fra begynnelsen så jeg han som en veldig stille person, en som tok fotballen veldig seriøst og som jobbet hardt for å imponere på trening, har Hodgson sagt til Sky Sports.

– Det er et bevis på mentaliteten hans at han tok sjansen så godt når han fikk den, og at han gjorde det som måtte til for å få mest ut av talentet sitt.

Manchester United-fansen husker med skuffelse tilbake til da klubben hentet Wilfried Zaha, men skal vi tro Hodgson er det lite sannsynlig at Wan-Bissaka vil miste bakkekontakten.

– Han har holdt føttene på bakken når mange fine ting blir skrevet og sagt om ham. Det virker ikke å plage ham i det hele tatt.

Dette gjør ekspertene før GW 8

OLA: Overall rank: 84,188 Fremdeles fornøyd med Wildcard-laget fra forrige runde, men gjør en liten justering i forsvaret, hvor Dias kommer inn for Alonso. Med

Midtbanemysteriet

McTominay og Fred? Hva med Pogba og Matic? Eller Donny van de Beek? Hvordan skal midtbanen til Manchester United se ut? Spørsmålene er mange for Ole Gunnar Solskjær.

Hvordan vinne i Pep-Roulette

Den regjerende seriemesteren fra i fjor har vist strålende form så langt i årets sesong, og har vist seg å fremdeles være giftige fremover, samtidig

Les videre

Siste Nyheter

Dette gjør ekspertene før GW 8

OLA: Overall rank: 84,188 Fremdeles fornøyd med Wildcard-laget fra forrige runde, men gjør en liten justering i forsvaret, hvor Dias kommer inn for Alonso. Med

Gode og dårlige nyheter

Fredagens pressekonferanse brakte både gode og dårlige nyheter for Manchester United-fansen.