Wan Bissaka klar for Manchester United

 

 

Wan Bissaka blir Manchester United-spiller

Aaron Wan-Bissaka blir Ole Gunnar Solskjærs andre signering i sommervinduet

Onsdag gikk ryktene om at klubbene var enige om en overgangssum for 21-åringen, og høyrebacken ble avbildet på hotell i Manchester.

Nå er det altså klart at den engelske U21-landslagsspilleren blir Ole Gunnar Solskjærs andre signering som Manchester United-manager.

Prislappen ligger på over en halv milliard kroner, ifølge BBC.

– Det er en utrolig følelse og en ære å kalle meg Manchester United-spiller. Det er noe få spillere kan si, sier hovedpersonen selv til klubbens egen nettside.

– Jeg kan ikke vente med å komme i gang og bli en del av troppen. Nå skal jeg ha en liten pause etter U21-EM, men jeg ser frem til å begynne og trene med manageren og mine nye lagkamerater i sesongoppkjøringen.

Aaron Wan Bissaka

Ole Gunnar Solskjær skryter av nyervervelsen.

– Aaron er en av de beste unge forsvarsspillerne i Premier League. Han har den rette arbeidsmoralen, talentet og mentaliteten til å spille for Manchester United. Han er den typen spillere vi ønsker å få inn troppen, sier United-manageren.

– Han er en ung, sulten spiller som er ivrig etter å lære, noe som er viktig i den alderen. Jeg er glad for at han har signert med oss og vi ser fram til å fortsette den utrolige utviklingen hans.

Jobber knallhardt

Wan-Bissakas arbeidsvilje trekkes fram som en av hans store styrker. 21-åringens tidligere trener på ungdomsakademiet i Crystal Palace minnes at Wan-Bissaka brukte mange ekstra timer på treningsfeltet for å bli en best mulig høyreback etter at han som ungdomsspiller hovedsaklig spilte på kanten.

Høyrebacken har etterhvert utviklet seg til å bli meget god defensivt, og scorer høyt på de defensive statistikkene, og beskrives av lagkamerat Wilfried Zaha som ekstremt vanskelig å spille mot.

– Du tror du er forbi ham, men han er sterk nok til å få inn en takling i siste liten ut fra ingensteds, har Zaha sagt til The Guardian om backen som skal ha frustrert driblevingen på sine første treninger med førstelaget.

Inntrykket av Wan-Bissaka som en som jobber hardt fikk også Roy Hodgson da han hentet backen opp på førstelaget i 2018.

Zaha
                                                        Wan Bissaka får skryt av lagkameraten Wilfried Zaha

– Fra begynnelsen så jeg han som en veldig stille person, en som tok fotballen veldig seriøst og som jobbet hardt for å imponere på trening, har Hodgson sagt til Sky Sports.

– Det er et bevis på mentaliteten hans at han tok sjansen så godt når han fikk den, og at han gjorde det som måtte til for å få mest ut av talentet sitt.

Manchester United-fansen husker med skuffelse tilbake til da klubben hentet Wilfried Zaha, men skal vi tro Hodgson er det lite sannsynlig at Wan-Bissaka vil miste bakkekontakten.

– Han har holdt føttene på bakken når mange fine ting blir skrevet og sagt om ham. Det virker ikke å plage ham i det hele tatt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds