Watford og Everton de neste lagene som skal forsøke å innvirke på kampen om ligagullet

Etter denne ukens kamper, er situasjonen i teten av Premier League-tabellen uendret.

Liverpool slo Manchester United 4-0 tirsdag, mens Manchester City nøyde seg med 3-0 over Brighton & Hove Albion onsdag.

Seks kamper gjenstår. Manchester City har 77 poeng og har 75-20 (55 plussmål), mot Liverpools 76 poeng og 83-22 (61 plussmål).

Watford og Everton

Nærmeste motstandere er to lag som er i poengnød for å berge plassen i Premier League.

Det ser verst ut for Watford, men også Everton kan med tap komme i en skummel situasjon i forbindelse med kampen om å bli i divisjon. Liverpools bynaboer – The Toffees – har ikke vært i divisjonen under siden 1954. Klubben, som ble stiftet i 1878, har 116 sesonger i den øverste divisjonen, noe som er rekord.

Dette ser ut som to opplagte trepoengere, men man vet aldri med Premier League. Joshua King og Watford kjemper en knallhard kamp om poengene og har lyktes heller dårlig så langt. Men manager Roy Hodgson er en mester i defensiv organisering, men det spørs om det holder mot Manchester City.

Liverpools kamper mot Frank Lampards Everton pleier vanligvis å leve sine eget liv, selv om de røde har vært i førersetet de siste sesongene. Everton må ha poeng for å holde seg over streken og fikk et hardt tiltrengt poeng sent hjemme mot Leicester City onsdag. Det skal ikke være nok til å tukte storebror, men man vet aldri i Premier League. Det blir mye spenning og nerve også denne fotballhelgen.

I førersetet

Manchester City er i førersetet for ligagullet, mens Liverpools håp om en kvadrupel (ligacupen er allerede vunnet, de kniver fortsatt om gull i FA-cupen, Champions League og Premier League).

Her er kampene som gjenstår;

Ligarunde 33:

Manchester City-Watford lørdag 21. april klokken 16, Liverpool-Everton søndag 22. april klokken 17:30.

Ligarunde 34:

Newcastle United-Liverpool klokken 13:30 og Leeds United-Manchester City 18:30, begge lørdag 30. april.

Ligarunde 35:

Liverpool-Tottenham Hotspur lørdag 7. mai klokken 20:45 og Manchester City-Newcastle United 8. mai klokken 17:30.

Ligarunde 36:

Aston Villa-Liverpool tirsdag 10. mai klokken 20:45. Manchester Citys kamp borte mot Wolverhampton Wanderers har foreløpig ikke fått ny dato.

Ligarunde 37:

West Ham United-Manchester City søndag 15. mai. Liverpools kamp borte mot Southampton søndag 15. mai, blir flyttet, fordi Liverpool skal spille FA-cupfinale mot Chelsea på Wembley dagen før. Datoen på denne kampen er foreløpig ikke fastsatt.

Ligarunde 38:

Liverpool-Wolverhampton Wanderers og Manchester City-Aston Villa, begge søndag 22. mai klokken 17.

Liverpool har allerede vunnet ligacupen mot Chelsea og samme lag står i veien for det andre store cuptrofeet denne sesongen.

Leicester City vant 1-0 i Community Shield, kampen mellom siste sesongs FA-cup- og ligamester, før sesongstart.

Både Liverpool og Manchester City skal spille semifinaler mot spanske motstandere i Champions League. City skal møte Real Madrid hjemme på Etihad tirsdag 26. april, mens Liverpool tar i mot Villareal dagen etter. Real Madrid-Manchester City spilles onsdag 4. mai, mens Villareal-Liverpool går dagen før. Finalen i Champions League spilles i Paris lørdag 28. mai.

Vinne resten?

Manager Pep Guardiola uttalte etter seieren over Brighton & Hove Albion onsdag kveld at de er innstilte på å måtte vinne resten av kampene for å holde tittelutfordrerne fra Merseyside bak seg. Den beskjeden har nok også hans trenerkollega i Liverpool, Jürgen Klopp, gitt sine spillere. Hvis ikke er han nok innerst inne smertelig klar over det.

Offentlig snakker ingen med tilknytning til Liverpool om kvadrupelen og det faktum at de kan bli den første engelske klubben som vinner fire titler i løpet av en sesong. Klisjeen “ta en kamp av gangen” råder på Anfield for tiden. Det blir tøft å vinne de resterende kampene, noe som må til dersom denne drømmen skal leve videre.

En ting er sikkert; det blir en drøm av en sesongavslutning, både i liga, FA-cup og Champions League de nærmeste ukene.

Laget mot Everton

Manager Jürgen Klopp har brukt sine beste spillere i de siste kampene og gjør nok det samme også denne gang.

Dette betyr nok igjen at Alisson Becker står i mål.

Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté (kan også bli Joël Matip) og Andy Robertson spiller i forsvaret. Kostas Tsimikas og Joe Gomez kan komme i posisjon, dersom Klopp velger å hvile sine offensive sidebacker.

Fabinho, Thiago Alcantara og Naby Keita (kan også bli Jordan Henderson) er alle i kjempeform og spiller på midtbanen. Harvey Elliott, Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones kan bli vurdert dersom noen av disse hviles.

Sadio Mané og Premier League-toppscorer Mohamed Salah (22 mål) er sikkerstikk i angrep, Salah til tross for at han har slitt med å få nettkjenning den siste tiden. Luis Diaz, Diogo Jota og Roberto Firmino – som måtte stå over med en skade sist – kjemper om den siste plassen i angrepet. Vi setter en liten knapp på sistnevnte.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds