WBA & Fulham-spillere du bør vurdere

West Bromwich Albion tok 2. plassen i Championship førre sesong og sikra seg dermed direkte opprykk til Premier League. Dei er forventa å få det svært tøft komande sesong, men det kan potensielt vere fantasy-verdi å hente i laget frå The Midlands – spesielt på midtbana.

Forsvar

West Bromwich Albion sleppte inn 45 mål i Championship førre sesong, pitte-litt mindre enn eitt mål i snitt per kamp, og det spørs om det er verdi å hente i Albion-forsvaret.

Keeper Sam Johnstone (4,5m) spelte kvar einaste kamp førre sesong og er det soleklare førstevalet også komande sesong – men i den prisklassa er det nokre andre alternativ som er meir spennande.

Midtstoppar Semi Ajayi (5.0m) scora fem mål førre sesong og ville vore interessant dersom han hadde kosta 4.5m, men til 5.0m blir han for dyr. Det er langt ifrå sikkert at han kjem til å score like mange mål komande sesong og det blir nok ganske så få reine bur.

Midtbane

I midtbaneleddet er det ein spelar som verkeleg skil seg ut; nemleg Matheus Pereira (6.0m).

WBA & Fulham-spillere du bør vurdere

Brasilianaren var ein av Championships desidert beste spelarar førre sesong, og leverte 8 mål og enorme 16 assists frå si offensive midtbanerolle. 24-åringen er sett til ein fin pris og kan vere eit svært rimeleg alternativ på midtbana for å få råd til dyrare spelarar elles i laget. Omtrent alt av lagets angrepsspel kjem til å gå gjennom han, og ein kan fort få ei effekt som liknar på det Jack Grealish gjorde i Aston Villa førre sesong. Følg med på Matheus Pereira!

Oliver Burke (4.5m) kan vere eit spennande alternativ dersom trenar Slaven Bilic gir han fast plass i førsteellevaren. Ein må sjølvsagt vente og sjå, men ein kan halde eit lite auge med Burke.

Angrep

På topp er det fort Charlie Austin (5.5m) eller Hal Robson-Kanu (5.5m) som kjem til å spele. Begge leverte 10 mål på nivå to i England førre sesong, og kjem sannsynlegvis ikkje til å levere på same nivå komande sesong. Styr unna!

Oppsummering

Det er strengt tatt berre Matheus Pereira (6.0m) som bør vurderast frå West Bromwich Albion her i starten. Det kan sjølvsagt dukke opp nokre skjulte diamantar, men eg klarer ikkje heilt å sjå kven det skal vere i dette laget. Vurder å hente Pereira og styr unna resten.

Fulham

Fulham er et lag fult av PL-erfaring, til tross for at de nettopp rykket opp fra Championship. Her er noen av spillerne som kanskje er verdige en plass i fantasylaget ditt.

Forsvar

I forsvar er det én spiller vi vil trekke frem. Venstrebekk Joe Bryan (5.0m)WBA & Fulham-spillere du bør vurdere scoret begge målene i playoff-finalen som sørget for Fulhams opprykk, og har en aldeles nydelig frisparkfot. Fulham har ikke vist noe særlig defensiv kvalitet de siste årene, og kan brått slippe inn mål i hytt og pine. Skulle det dog gå en annen vei, så vil vårt tips være Joe Bryan.

Møter dog kamp om plassen i nysignerte kollega Antonee Robinson (4.5m). Det er god verdi i resten av forsvaret også, hvor Bryan faktisk er den eneste som koster mer enn 4.5 millioner.

Ream (4.5m) og Hector (4.5m) kan være fine alternativer til benkslitere, hvor du får nesten garanterte 90 minutter spilletid hver kamp. Alltid greit med spilleminutter på benkspillerne dine, som burde kunne holde nullen fra tid til annen.

Midtbane

Anthony Knockaert (5.5m) blir vårt stand-out pick fra Fulham-midtbanen. Ble solgt fra Brighton i sommer, og kan bli mannen som forsørger Mitrovic med målgivende pasninger. Leverte to mål og seks assist sist han spilte Premier League-fotball, og kan bli en kul differential om kampprogrammet er bra.

Og kampprogrammet er jo egentlig blant de bedre, hvert fall frem til gameweek 10.

Angrep

Aleksandar Mitrovic (6.0m) returnerer til Premier League, og blir nok den mest valgte Fulhamspilleren på fantasy denne sesongen. Serberen er i skrivende stund på drøye 30 prosent av alle FPL-lag. Scoret hele 26 mål i 19/20-sesongen, men det var altså da mot Championship-lag og deres forsvar. Får en vanskeligere oppgave foran seg den kommende sesongen, men scoret altså 11 mål og leverte fire målgivende forrige sesong de spilte i Premier League.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds