Wenger foreslår endring av offside-regelen

Wenger-forslag: Vil endre offside-regelen

Arsene Wenger vil endre offside-regelen, og få slutt på marginale og diskutable avgjørelser på millimeternivå.

Vil få slutt på Offside på millimeternivå

I november ble Wenger ansatt som Chief of Global Football Development i FIFA. Rollen medfører også at den tidliger Arsenal-manageren sitter i det tekniske panelet i IFAB.

Bare tre måneder etter å ha blitt ansatt i FIFA, kommer Wenger nå med et forslag om å endre Offside-reglene. Forslaget kommer i kjølvannet av innføringen av VAR, og offside-avgjørelser som har kommet som en konsekvens av den nye teknologien

“[I’m speaking about] the offside by a margin of a fraction of a centimetres,” uttalte den tidligere Arsenal manageren.

“Maybe there is room to change the offside rule a little bit so we don’t say a part of his nose was offside.”

Wenger om endring av offside-regelen

Wenger vil endre på praksisen med at en spiller er i offside, så lenge en kroppsdel spilleren kan score mål med – er i offside.

Forslaget er at den nåværende offside-regelen endres til at en spiller er on-side så lenge en kroppsdel spilleren kan score med er on-side.

I praksis betyr det at en spiller ikke er off-side dersom han har ene foten på linje med siste spiller på det forsvarende laget.

Wenger er kjent for å være en fotball-romantiker. Det kan tenkes at franskmannen har mer enn bare en ting i hodet samtidig. Argumentet med å fjerne millimeter-avgjørelser er noe vagt, ettersom det fortsatt vil være millimeteravgjørelser. Likevel kan det tenkes at disse vil være enklere å se for det blotte øyet, og dermed også enklere å akseptere for både spillere og supportere.

En annen ting det kommer til å medføre, err flere mål. Det er kanskje her Wengers elsk for offensiv fotball er en faktor. Med en halvmeter mer å gå på, får angrepsspillere større spillere, og vil sannsynligvis få flere store målsjanser.

Uansett hva incentivet for endring av offside-regelen er, så er forslaget spennende og noe som bør testes.

Wolves-manager støtter forslaget

Nuno Espirito Santo hadde følgende å si om Wengers forslag

“Everybody that is outside the decision-making of the law can give opinions and clearly the opinions are to improve, to make things better for everybody,” said the Portuguese.

“So, if Arsene Wenger said that, I support it.”

Småsur Klopp etter tap mot Atletico Madrid

Tung dag på jobb

Det sies at alle gode ting er tre. For Ole Gunnar Solskjær og Manchester United var det helt motsatt på lørdag.

Liverpool-stjerne ute med ny skade

Liverpool må klare seg uten Thiago Alcantara frem til etter neste landslagspause. Det bekreftet Jurgen Klopp i en pressekonferanse.  Midtbanespilleren pådro seg en leggskade i

Les videre

Siste Nyheter

Tung dag på jobb

Det sies at alle gode ting er tre. For Ole Gunnar Solskjær og Manchester United var det helt motsatt på lørdag.