Wenger-forslag: Vil endre offside-regelen

Wenger foreslår endring av offside-regelen

Arsene Wenger vil endre offside-regelen, og få slutt på marginale og diskutable avgjørelser på millimeternivå.

Vil få slutt på Offside på millimeternivå

I november ble Wenger ansatt som Chief of Global Football Development i FIFA. Rollen medfører også at den tidliger Arsenal-manageren sitter i det tekniske panelet i IFAB.

Bare tre måneder etter å ha blitt ansatt i FIFA, kommer Wenger nå med et forslag om å endre Offside-reglene. Forslaget kommer i kjølvannet av innføringen av VAR, og offside-avgjørelser som har kommet som en konsekvens av den nye teknologien

“[I’m speaking about] the offside by a margin of a fraction of a centimetres,” uttalte den tidligere Arsenal manageren.

“Maybe there is room to change the offside rule a little bit so we don’t say a part of his nose was offside.”

Wenger om endring av offside-regelen

Wenger vil endre på praksisen med at en spiller er i offside, så lenge en kroppsdel spilleren kan score mål med – er i offside.

Forslaget er at den nåværende offside-regelen endres til at en spiller er on-side så lenge en kroppsdel spilleren kan score med er on-side.

I praksis betyr det at en spiller ikke er off-side dersom han har ene foten på linje med siste spiller på det forsvarende laget.

Wenger er kjent for å være en fotball-romantiker. Det kan tenkes at franskmannen har mer enn bare en ting i hodet samtidig. Argumentet med å fjerne millimeter-avgjørelser er noe vagt, ettersom det fortsatt vil være millimeteravgjørelser. Likevel kan det tenkes at disse vil være enklere å se for det blotte øyet, og dermed også enklere å akseptere for både spillere og supportere.

En annen ting det kommer til å medføre, err flere mål. Det er kanskje her Wengers elsk for offensiv fotball er en faktor. Med en halvmeter mer å gå på, får angrepsspillere større spillere, og vil sannsynligvis få flere store målsjanser.

Uansett hva incentivet for endring av offside-regelen er, så er forslaget spennende og noe som bør testes.

Wolves-manager støtter forslaget

Nuno Espirito Santo hadde følgende å si om Wengers forslag

“Everybody that is outside the decision-making of the law can give opinions and clearly the opinions are to improve, to make things better for everybody,” said the Portuguese.

“So, if Arsene Wenger said that, I support it.”

Småsur Klopp etter tap mot Atletico Madrid

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds