Wildcard før runde 5 – Dropper Salah og Jesus

Etter en dårlig runde har jeg bestemt meg for å aktivere Wildcardet mitt på Fantasy. Med verken Trent eller James på laget, i tillegg til alt for mye ræl, ble det et enkelt valg.

For de som følger med på Fantasy-tipsene på PLNorge, er det greit å vite at denne artikkelen er skrevet av Iver (han som differ mest i fantasypanelet).

De beste tipsene leser du senere i dag når fantasy-ekspertene Ole Kevin og Øyvind avslører sine bytter før den femte runden.

Hvorfor Wildcard nå?

Jeg vurderte å bruke wildcardet allerede forrige runde, ene og alene for å få inn Trent Alexander-Arnold. I tillegg har jeg for mange spillere som enten er usikre på spilletid, har blodrødt kampprogram eller rett og slett ikke ser bra ut denne sesongen.

Etter en del grubling er laget endelig satt, og selv om det høres helt sjukt ut å gå uten Salah og Jesus – prøver jeg å begrunne det med litt tall og en god del synsing.

Chelsea-spillere må inn på laget

Wildcard før runde 5 - Dropper Salah og Jesus

Chelsea er det laget som har best program av topplagene fremover, og samtidig har Sterling endelig åpnet målkontoen i London. Til 9.9m synes jeg Sterling ser ut som et veldig bra alternativ, og at han står med 2 mål og 1 assist er helt fortjent. Så langt denne sesongen har han vært den klart mest produktive Chelsea spilleren, med 2,08 i xG og 1,12 i xA.

Ingen andre offensive spilllere i Chelsea er i nærheten av engelskmannen, men forsvarsspiller Reece James(6.1m) har levert imponerende tall de første fire rundene.

James har 0,61 xG og 1,43 xA så langt. Til tross for at Chelsea bare har holdt nullen i en kamp så langt, er han blant forsvarsspillerne som har mest poeng. Med et så bra program i vente må han inn.

Alexander Arnold eneste Liverpool-spiller

Har foreløpig få Liverpool-spillere på laget, men vurderer om jeg skal lage plass til Luis Diaz. Trent Alexander er per nå den eneste Liverpool-spilleren man må ha på laget, etter min mening.

Salah kommer til å levere jevnt og trutt, men til 13 millioner skal det mange poeng til for å forsvare prislappen. Tar en liten sjanse på å ikke ha han de neste tre kampene, men sparer meg samtidig for en del bytter som jeg uansett ville gjort i GW7.

Det er to grunner til at jeg velger å bare ha en Liverpool-spiller på laget:

Den første er kampprogrammet de neste syv rundene.

Wildcard før runde 5 - Dropper Salah og Jesus

Liverpool har fine kamper de neste tre rundene, men ser man litt forbi den grønne fargen og FDR (Fixture difficulty ranking), så venter en rekke med tøffe kamper for Klopp & Co.

Newcastle hjemme er ingen walk inn the park, det er heller ikke Merseyside-derby borte mot Everton. I tillegg skal Liverpool spille Champions League mellom GW6 og GW7, samt Gw7 og GW8.

Mange kamper + Jota og Darwin tilbake

Skadeskutte Liverpool får heldigvis Darwin tilbake fra suspensjon til Everton-kampen. Også Diogo Jota ventes å være tilbake fra skade til samme kamp, dermed må man også ta hensyn til litt rotasjon i Liverpool-angrepet.

Salah er som regel immun mot rotasjon, men for Luis Diaz kan det bety mindre spilletid i de antatt enkleste kampene som venter.

Wildcard-laget til runde 5

Har valgt å gå for folkefavoritter Sanchez og Rodrigo, men også undersnakkede Andersen i Crystal Palace. Til tross for at Palace har møtt Arsenal, Manchester City og Liverpool har Andersen levert 0,53 xG og 0,48 xA på fire kamper.

I tillegg til de imponerende tallene, roterer han fint med Neco Williams. En fin diff i et ellers bunnsolid forsvar.

Wildcard før runde 5 - Dropper Salah og JesusWildcard før runde 5 - Dropper Salah og JesusWildcard før runde 5 - Dropper Salah og Jesus

 

 

Har også byttet sidelengs fra Martinelli og Mahrez til Gundogan og Ødegaard. Arsenal-byttet har jeg gjort fordi Martinelli er en risiko de neste rundene nå som Smith Rowe er spilleklar.

Byttet til Gundogan fra Mahrez var enkelt. Gundogan er bankers i neste kamp, og har sett ekstremt målfarlig ut i starten av sesongen. Utenom De Bruyne ser han ut som det beste alternativet på Citys midtbane. Et pluss at det finnes mange gode alternativer rundt prisen hans også, i tilfelle det skulle gå skikkelig skeis.

På topp har jeg valgt den tyngste duoen man kan velge i Kane og Haaland. Når man har forsvart å gå uten Salah, selv om det kanskje var et tynt forsvar, så er det ingen tvil om at man skal gå for disse to målmaskinene.

Skulle gjerne hatt Jesus på laget, men har valgt å gå uten for å få plass til Kane.

Står foreløpig på Kane som kaptein, men det er 50/50 mellom Kane og Haaland.

PS: Martinelli, Perisic, Haaland og Saliba er ikke i Rotowires Expected Lineups til den kommende runden. 

Wildcard før runde 5 - Dropper Salah og Jesus

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds