Wildcard i runde 19? Her er vårt forslag..

Det er runder som denne som skiller klinten fra hveten. Kvarkene fra kvakksalverne, og mesonene fra pionene. Har du fortsatt alle chips igjen å bruke? Salutt. Brukte du free hit på et lag som slettes ikke ga mer poeng enn hva du ville fått med ditt egentlige lag? Du har min fulle sympati.

Fasitartikler er ikke et smutthull i universet som gir deg innblikk i hva fremtiden forteller oss, ei heller er det hellige ord. Med bakgrunn i tall, innbyrdes kamphistorikk og mye annet finnes det enkelte spillere som ser ekstra fristende ut å signere før hver runde.

For å takle forrige runde tok vi for oss det perfekte free hit-laget, og denne uken gjør vi et forsøk på å sette opp et lag for deg som tenker å benytte deg av wildcard-chipen. Med i vurderingen denne uka er altså da at det skal være et bærekraftig lag som samtidig ser deilig ut til dobbelrunden vi nå har foran oss i runde 19.

Med blikket rettet mot resten av sesongen er dette et forslag til hva som kan være det perfekte wildcard-laget, om du aktiverer chipen i dette overgangsvinduet.

Les også: Fantasyliga med 20.000 i potten i januar

Keeper

Emiliano Martinez (£5.1)

Den tidligere Arsenal-reservekeeperen har vært i storform så langt denne sesongen. Løfter hele Villa-forsvaret med sitt nærvær, og er den totalt mest poenginnhentende keeperen denne fantasysesongen. Solid sisteskanse som ikke er fremmed for å by på kanonredninger, og henter mange av poengene sine på nettopp det.

Keeperplassen på fantasylaget er en plass man helst skal unngå å måtte styre så mye med, og den greie prisen kombinert med det faktum at Villa har flest kamper igjen å spille (23) gjør at Martinez med glede får tillitt fra oss.

En annen variant som frister er Leicesters Kasper Schmeichel (£5.5). Litt stivere pris, men spiller i et Leicester-forsvar som ligger an til en pangstart på nyåret. Sommersignering Timothy Castagne spilte på seg en skade tidlig, men spilte overbevisende før det. Nå er han tilbake, og det samme gjelder midstopperbauta Caglar Söyüncü.

Forsvar

James Justin (£5.0)

Leicester har det enkleste kampprogrammet de neste 15 rundene, i alle fall ifølge kampprogramvanskelighetsgradindeksen… pust… til footballfallout.com. Så langt har fasiten for mange fantasymanagere vært å ha Justin på benk som en reserveforsvarer, en plan som har opprinnelse i hans prislapp på £4.5 på starten av sesongen.

Ricardo Pereira skal være klar for å komme tilbake til den første kampen Leicester spille i runde 19, selv om en bekreftelse på returen gjenstår å se. Om du har hatt Justin er det ikke vits i å selge ham, mye på grunn av det enkle kampprogrammet, men også at det ikke er garantert at Justin mister plassen med det første.

Kan spille begge backer samt ytre stopper i en trebackslinje og virker uansett å være Brendan Rodgers’ førstevalg om noen som helst i de bakre rekker blir skadet.

Andrew Robertson (£7.4)

Prisstigningen på spillerne du allerede eier blir avgjørende for hvem du burde, og burde ikke signere. Robertson og Justin har begge sett en økning siden sesongstart. Fantasyfokus har i siste vært rettet bort fra Liverpool i alle rekker. Avgjørelsen om å inkludere Robertson er mer basert på form enn kampprogram, i den forstand at det vanskelige kampprogrammet Liverpool har foran seg kan by på defensive vansker.

Ett mål og fem målgivende i tillegg de frem rene burene Liverpool har holdt gjør Robertson til den forsvarsspilleren med flest fantasypoeng så langt. Backkollega Trent Alexander-Arnold har slitt med skader, og av den grunn sunket i pris fra £7.5 til £7.3. Robertson har kjørt motsatt oppskrift, og har økt fra £7.0 til nettopp £7.4. Når Scouser-klubben er i form er de både ustoppelige og såkalt fixture proof. Forhåpentligvis har virkelighetssjokket i at Manchester United tok plassen deres på tabelltoppen vekket disse supernaturlige kreftene.

Van Dijk, Matip og Gomez er fortsatt ute, og det har vært vanskelig for Klopp å finne riktig oppsett bakerst på banen. Robertson er sånn sett ikke med på grunn av hans umiddelbare form eller forventede avkastning, og er heller kanskje spilleren som har mest langsiktig plass på fantasylaget.

Joao Cancelo (£5.8)

Cancelo var en fryd for øyet i kampen mot Brighton. Den teknisk begavede Manchester City-backen var så nære å gjøre storeslem i runde 18. Flere gode sjanser og innlegg gjorde at man satt og følte seg snytt etter å «bare» få rent bur-poeng.

Det var mye stang ut for Kevin De Bruyne og resten av apparatet. Samtidig var det ikke et eneste øyeblikk gjennom kampen hvor det føltes som en dum investering å ha signert Cancelo til free hit-laget. Vi krysser fingrene for at han får fortsette å vise seg frem med mer Premier League-minutter, og ser på dette som en god investering på lang og kort sikt.

Aaron Cresswell (£5.4)

Veiene inn i West Ham er mange før den kommende runden. Laget som har minst truende motstand i runde 19 er nok nettopp West Ham, og sånn sett leter mange etter de riktige signeringene. I dette budsjettet tok vi oss råd til å kjøpe selve Crème brûleen av West Ham-forsvaret, nemlig dødballfarlige Aaron Cresswell.

Seks målgivende og seks rene bur gjør at han har gjort seg fortjent til en fjerdeplass blant samtlige forsvarere i jaget etter å skaffe flest fantasypoeng. Hjemme mot Burnley og West Brom er kampprogrammet for runde 19, og det virker ikke dumt å signere minst én West Ham-forsvarer i den anledning. Fabianski er usikker, men Vladimir Coufal (£4.7) er et spennende alternativ.

Midtbanen

Jack Grealish (£7.7)

Mannen som brått er ryktet bort til Arsenal er enn så lenge Aston Villa-spiller. Altså er han fortsatt signert til klubben som slo Liverpool 7-2 tidligere i sesongen, samt klubben som skapte overskrifter da de etter sesongens innledende runder var oppriktige tittelkandidater.

Aston Villa er hva ungdommen ville kalt «the shit» i år, og Grealish er aldri langt unna å score. Får en komfortabel plass på wildcard-laget etter å ha notert seg for målgivende og to bonuspoeng borte mot United første nyttårsdag. Hvis man vil se ekstremt lyst på det kan man si at han ikke har spilt en PL-kamp uten å få målpoeng så langt i år.

Men det blir å tøye strikken i lengste laget.

Er så viktig for laget, Grealish, og vil forhåpentligvis nyte godt av den nå to uker lange kamphvilen han har sett etter kampen mot United. Det har som kjent vært mye korona i Villa-apparatet, og det gjenstår å se om noen har mistet form eller fortsatt bærer sjukdom. Sånn sett er det ikke garantert han får spille, men hvem er vel egentlig garantert å spille i årets sesong.

Harvey Barnes (£6.8)

Leicester har i de neste 15 serierundene det enkleste kampprogrammet av alle lag. I forsøk for å unngå et lag med bare formspillere kommer Barnes inn som en stødig Leicester-målscorer. Gitt prisen har han verken under- eller overprestert, og om noe så er problemet med Barnes at han sporadisk mister spilletid.

Leverer varene når han får spille, og har så langt i sesongen scoret fem og gitt én målgivende. Kommer til marginalt fler sjanser enn Vardy, men har elendige pasningstall. Heldigvis for Barnes er det ikke pasninger som betyr noe, i alle fall med mindre de er målgivende. Med det i bakhodet får Barnes plass på laget, i en noe utsatt posisjon.

Etter en pressekonferanse torsdag ettermiddag er både Vardy og Maddison meldt skadefrie, og det frister å la Maddison (£7.1) få plassen til Barnes. Her er det lov å være kreativ, og med det snille langsiktige kampprogrammet er det å ha en offensiv Leicester-midtbanespiller i alle fall verdt en vurdering.

Phil Foden (£6.2)

Manchester City har ikke historie for å avle opp de beste akademispillerne, men Phil Foden er et unntak. Den smidige offensive midtbanespilleren noterte seg for målpoeng andre kamp på rad, etter han snek inn en deilig scoring etter De Bruyne-målgivende.

Det ble en tørrere affære enn forventet da Manchester City fikk besøk av Brighton, og Foden stakk av som matchvinner.

Fin form og pris, men står i fare for å ryke tidlig ut av laget etter runde 19 er over. I og med at wildcard er aktivert får han plass, men det kan brått skjære seg. Alt det tatt i betraktning er det likevel en Manchester City-dobbel gameweek vi står overfor. Trippel City er skummelt, men enda skumlere er det å gå uten City-spillere som er i form.

Bakgrunnen for at Foden får plassen istedenfor spillere som Mahrez og Sterling kommer mye fra prisforskjellen, og at det ikke føles noe sikrere å signere noen av de to sistnevnte.

Signér på eget ansvar.

Marcus Rashford (£9.6)

Spar strømmen, for her kommer det en brannfakkel. Bruno Fernandes mister plassen sin etter lang og tro tjeneste siden runde to av sesongen. Etter Pogba begynte å få spilletid har Fernandes mistet piffen.

Det er i alle fall hvis man tar utgangspunkt i mønsteret som har oppstått de siste 11 kampene. Fem av seks tosifrete poengavkastninger har skjedd når Pogba ikke har fått spilletid i samme kamp. Alle 2- eller 3-poengere Fernandes har fått har kommet når Pogba har spilt.

Etter Pogba scoret i runde 18 er det lite sannsynlig at han benkes mot Liverpool. Ei heller er det sannsynlig at det franske (en gang i tiden)-supertalentet benkes i det hele tatt fremover, gitt at han ikke skal forlate klubben eller får en av sine kjente humørdupper. Dette med Pogba/Fernandes føles nesten konspirerende, så ta det med en klype salt.

Likevel så har det seg sånn at Fernandes står med fire gule og står i fare for å miste fremtidige kamper, eller enda verre bli benket for å unngå at han pådrar seg det femte. Tiden føles riktig, og som i Texas Hold Em; you gotta know when to hold ‘em, and you gotta know when to fold ‘em.

Rashford er så morsom å se på for tiden at det føles både gledelig og fornuftig å signere ham. CR7-liknende tendenser skal man ikke kimse av, og Rashford viser dem. Noe å ta med seg er også at Rashford er Manchester United tvers igjennom, og kjenner kanskje sånn sett størst på gleden av å være på toppen av tabellen. Kanskje.

Hopp på Rashford-toget om du vil, denne vil være toneangivende for resten av sesongen.

Les også: På tide å droppe Bruno Fernandes?

Kevin De Bruyne (£11.8)

Nok en brannfakkel er kanskje at Salah uteblir fra laget. Det får bli en diskusjon for kommentarfeltet, men kort oppsummert er det form og pris som gjør det vanskelig, spesielt med City på vei tilbake i form. Historisk sett skal man være forsiktig med å gå uten den egyptiske magikeren, men sånn blir det når man blanker tre runder på rad og har dyrest prislapp av alle i hele systemet.

Fortsetter å spille i sin falske nier-rolle, og fortsetter å skape som bare De Bruyne kan. Har du muligheten til å få ham inn til runde 19 virker det fornuftig å signere ham. Er så nære å gjøre storeslem hver bidige kamp han spiller. Premier Leagues egne tallbank skal ha det til at de blåkledde fra Manchester har bommet på 36 store sjanser så langt denne sesongen, altså ti fler enn tabelltoer Liverpool.

Virker å være for standard inventar å regne når han ikke er skadeplaget. Denne unike muligheten til å signere en City-spiller som ser ut til å slippe usikkerhetsmomentet i Pep Roulette er dømt til å gå bra.

Spissene

Jamie Vardy (£10.2)

Etter å ha blitt friskmeldt i en pressekonferanse torsdag ettermiddag er Jamie Vardy med på wildcard-laget. Møter Southampton og Chelsea i runde 19, og har som kjent et deilig langsiktig kampprogram. De siste to ukene har Vardy fått hvile, og har med det medisinske apparatet i klubben jobbet med å eliminere skadeproblematikken både han og Maddison har opplevd sporadisk hittil i sesongen.

Vardy har for lengst bevist hans kvaliteter som Premier League-spiss. Som regel er det skader eller for vanskelig kampprogram som hindrer en i å signere ham, men nå ligger kampene som perler på snor foran ham og resten av Leicester FC.

Solide underliggende tall, og scorer greit på expected goals.

Michail Antonio (£6.2)

Hadde det ikke vært for at han scoret en aldeles praktfull brasse for noen runder siden, ville nok Sebastian Haller falt greit inn under kategorien flopp-signeringer i Premier League-historien. Nå er han ikke lenger Premier League-spiller, og Michail Antonio er tilbake fra skade. Gir lite mening å selge Haller om ikke Antonio er klar for å gå tilbake i sin vante plass, og for oss som så West Ham-kamper i sommer så er det vanskelig å takke nei til Antonio.

West Ham har jo disse knallgode kampene i runde 19, og det føles for kjipt ikke å satse på Antonio nå. Har bare spilt 44 minutter etter han kom tilbake fra skade, men så er jo Antonio en mann for de store anledninger. Når presset nå er tilbake på ham som den eneste spissen i klubben våkner han forhåpentligvis til.

Potensielt en knallgod diff.

Benken

Avhengig av hvor mye laget ditt er verdt vil du ha forskjellige mengder cash å bruke på benken. I undertegnedes tilfelle er det en luksusposisjon, hvor Ben Chilwell i skrivende stund har benkplass. Uten å gå noe nærmere inn på den diskusjonen er det åpent for kreativitet, og uansett hvem du velger å signere ønsker vi deg…

Lykke til!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds