Wildcard-laget til GW7 – Ola og Ole kevin

Fantasy-sesongen går inn i en helt avgjørende periode, og vi spår at de fleste wildcardene som spilles før nyttår skal spilles enten denne eller neste runde.

Grunnen er at flere av lagene som har klart seg overraskende bra til nå, får langt verre motstand de neste månedene, samtidig som andre har kommet seg gjennom en tøff start på sesongen og kan se fremover mot mer overkommelig motstand enn hva de har hatt de første seks rundene. I

tillegg til dette begynner det å bli mer fyldige datagrunnlag fra årets sesong for dem som liker statistikk. To av våre eksperter har aktivert sine Wildcard denne runden, og et av de største spørsmålene er hvor mange premium-spillere som skal inn på det nykomponerte laget. Er det virkelig plass til både Salah, Lukaku og Ronaldo samtidig?

Wildcard, 2 premiums (Ola)

Premiums: Lukaku og Salah

Wildcard-laget til GW7 - Ola og Ole kevin

I årets sesong er det mange billige midtbanespillere som har levert godt, men det blir lengre mellom gode billigalternativer i forsvaret og spesielt på spissplass.

I forsvaret har Chelsea- og City dominert, og gitt kampprogrammet til de to lagene er det lite som tilsier at den dominansen forsvinner med det første. I tillegg er det galskap å gå uten Alexander-Arnold, så bakover blir det dyrt!

Helt fremst har Brentfords Ivan Toney etter hvert begynt å levere varene, samtidig som billigspisser som Dennis i Watford og Saint-Maximin i Newcastle har overrasket positivt.

Men, sett bort fra disse er det langt mellom de gode spissalternativene under 7.0m. Tar vi det kommende kampprogrammet med i betraktningen er det ikke gledelig lesning for noen av disse tre. 

Dette betyr at laget som helhet trenger å flytte midler fra midtbanen hvor det finnes gode billigalternativer til forsvar og angrep. Det kan heller ikke knyttes for mye midler opp i for mange enkeltspillere, noe som betyr at Ronaldo og Lukaku sannsynligvis skal byttes en del med hverandre i løpet av sesongen.

Lukaku er per nå først i køen på grunn av det nydelige kampprogrammet Chelsea har i vente, samtidig som kapteinsbindet rulleres fint mellom han og Salah i lang tid fremover. Trist å måtte ofre det som kanskje er verdens beste fortballspiller, men med både skuffende resultater i det siste og et beintøft kampprogram foran seg lukter det ikke altfor mye mål av United for tiden.

Vel er nok Ronaldo på straffer etter Bruno sin himmelhøye ellevemeter i helgen, men det er ikke nok til å plassere han foran Lukaku i køen. Å gå uten Salah er uaktuelt så lenge han er skadefri, så den seiersvante portugiseren må fint vente til både form og fixtures snur. 

 

Wildcard – 3 Premiums (Ole Kevin)

Premiums: Salah, Lukaku & Ronaldo

Wildcard-laget til GW7 - Ola og Ole kevin)

 

Wildcardet mitt ble aktivert da flere av spillerne jeg ønsket meg gikk opp i pris, og samtidig hadde jeg flere halvskadde spillere i Shaw, Ayling, Raphina samt Traore startet på benken.

På Wildcard-laget går jeg for keeperduoen Guaita/Ramsdale (9.0) ettersom både Palace og Arsenal har gjort det kurrant defensivt siste kamper, og duoen rullerer fint neste 20 kamper. 

Planen er å gå 4-3-3 med AlonsoRüdigerCanceloLivramento/Duffy (Som rullerer fint ut 2021). Det er selvfølgelig en risiko å gå for både rotasjonsutsatte Alonso og Cancelo, men så langt har begge startet samtlige kamper.

De ligger også på 3. og 4. plass når det gjelder xGoal-Involvement etter Ritchie og Alexander-Arnold. Jeg velger å gå dobbel Chelsea bak ettersom de har bra kamper på papiret ut 2021, og da det ikke er andre offensive alternativer som stikker ut utenom Lukaku

Midtbanen er mitt desidert svake punkt i dette laget. Men sånn er livet når man går for Lukaku, Ronaldo og Salah. Jeg synes Gallagher har sett frisk ut så langt, og han leverer også bra statistisk sett.

Han er kun bak Salah, Mané, Jota og Bruno når det gjelder ExpectedGoal-Involvement. Det samme gjelder Mbeumo som har spilt helt fremme for Brentford, og er også en av spillerne som har kommet til flest store sjanser så langt i sesongen (5. flest av midtbanespillere).

Jeg er i tvil om nestemann på midtbanen, det står mellom Smith-Rowe, Ødegaard og Moi, og foreløpig har valget falt på nordmannen. Jeg synes han har sett bra ut den siste tiden, noe også tallene viser, men det har kun resultert i 1 mål.

Southampton har i tillegg fine kamper etter Chelsea-kampen neste. Longstaff vil befinne seg på 3. Benkeplass. Mest grunnet målet i forrige runde, og at han er den 4.5 spilleren på midtbanen som har kommet til flest skudd med 8. Det skal være sagt at Brownhill som har sunket til 4.4 også er et alternativ i denne priskategorien.

Spissene er for min del det sterkeste leddet. Her har jeg gått for to premiums i Lukaku og Ronaldo.

Som sagt så har Chelsea et bra kampprogram fremover, så han er en no-brainer. Ronaldo derimot har vanskeligere kamper fremover, men jeg har troa på at han kommer til å levere uavhengig av dette.

Det spiller også inn at jeg er United-supporter, og jeg orker ikke at målene hans skal ha en bismak per dags dato. Sistemann på laget er Raul Jiménez, som endelig scoret i helga. Han leverer i år, som før hodeskaden, bra på tallfronten (Tredje flest avslutninger i boksen av spissene). Så får vi håpe at dette resulterer i målpoeng når kampprogrammet er grønt neste 8 kamper.

Laget mitt har et par hull, slik som at Alexander-Arnold mangler, og en billig midtbane. Men for å være ærlig så synes jeg det er litt gøy å kjøre en del differensialer som Moi, Mbeumo og Gallagher.

Og om det går til helsikke så får jeg nedgradere Ronaldo ifra GW 9-14 når United møter Liverpool, Tottenham, City, Chelsea og Arsenal, og oppgradere andre steder

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds