Wolverhampton v Manchester City

I dag kloken 13.30 sparkes den tredje runden i gang på Molineux.

Det er ulv mot hai, mester mot mester og portugiser mot spanjol.

Det var knyttet store forventninger til Wolverhampton før sesongen. Dessverre, har de ikke helt levd opp til forventningene. Ett poeng etter to kamper er rett og slett ikke godt nok. Tar man med i betraktningen at de har spilt over 90 minutter med én mann mer, gjør det prestasjonene enda svakere.

Vi skal likevel ikke svartmale sesonginnledningen helt– da de har fått dårlig betalt ut i fra Xg-statistikkene ( 0.25-1.08 mot Leicester)
Som sagt før sesongen; vingbackene essensielle i Santo sitt 3-4-3-system. Matt Doherty har peiset opp og ned langs krittet. Dette endte dog i et selvmål sist, men hvis du ser på ulike varmekart vil du se at han oppholder seg mye i nærheten av motstanderens boks.

Som fryktet har de offensive backene etterlatt seg store rom å dekke for midtbanen, av det jeg har sett. Så synes jeg ikke de har gjort en tilstrekkelig jobb med å flytte beina. Spesielt i første kamp mot Everton fikk Richarlison store rom, selv om Everton var en mann mindre.

Skader:

Til denne kampen kommer ulvene fortsatt til å mangle Cavaleiro, som sliter med en skade i korsryggen. Adama Traore blir mest sannsynlig klar til dagens kamp, og vil tilby x-faktor. Doherty, som fikk en trøkk sist, blir mest sannsynlig klar.

Manchester City har i motsetning til ulvene fått en strålende innledning. Full pott etter to kamper er intet annet enn forventet av «hai-laget». Begrepet «hai-laget» er kanskje ikke helt kjent for alle. Det stammer fra Benjamin Mendy: « we`re the big shark and when teams swim up alongside us we gobble them up».

Haiene drar nok til Molinux med hensikt å fortære ulvene. Det er ikke mulig å analysere city sin taktikk, da denne varierer ekstremt uke til uke. F.eks spilte B.Silva vingback sist uke!.

En ting er sikkert: Ballen kommer til å gå fort langs bakken, og Mendy kommer til å dundre opp og ned langs linjen som en galopp hest.

Skader: Kdb, Bravo og Danilo er ute, ellers skal de ha de fleste tilgjengelig. Av disse er selvsagt Kdb det største tapet.

Her forventer jeg at Nuno Santo må bite i det sure eple, å legge seg i «ramma» for å forsvare seg til et resultat. Kvalitativt er forskjellen stor, og jeg håper for Wolves sin del at vingback velger løpene sine med omhu. Selv om Wolves har fått dårlig betalt i innledningen, så klarer jeg ikke å se at City skal avgi poeng her. Mitt tips: 1-3

Oddtips

Aguero scorer mål – 1.65

 Uavgjort (Wolverhampton 2-0 handicap) – 4.05

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds