Abramovich åpner lommeboka

Tidligere i sommer var venstreback Ben Chilwell kraftig lenket til Chelsea. Chelsea viste gjennom hele sesongen mangelfulle tendenser defensivt, noe som ble særdeles tydelig borte mot Liverpool i nest siste serierunde (5-3), men også borte mot West Ham (3-2).

Fra ryktene rundt Leicesters venstreback startet, har den angivelige overgangssummen har vært så høy som 85 millioner pund. Prislappen førte tilsynelatende til at forhandlingene tidligere i sommer stagnerte, mens Chelsea lette videre etter alternative signeringer.

«Rekordsum» og «forsvarsspiller» er nemlig ikke en suksessoppskrift i moderne Chelseahistorie. Football Daily kunne likevel torsdag fortelle at forhandlingene om forsvarsspilleren fra Leicester har vedvart i det skjulte, og at Lampard & co skal ha klart å krangle ned prisen hele 35 millioner pund.

Chilwell har bidratt til totalt ni rene bur for Leicester gjennom den tilbakelagte sesongen, og har i tillegg vist offensive kvaliteter. Briten leverte nemlig seks målpoeng for revene denne sesongen, med tre mål og tre målgivende. Til bare å være 23 år gammel har Chilwell plenty med erfaring i den britiske toppserien med 99 Premier League-kamper å vise til. En spiller som fort kunne gått rett inn i Chelseas startellever, hvis partene klarer å bli enige om prisen.

Chelsea linkes til flere spillere

Overgangsryktene stopper ikke med Chilwell, for mens Chelsea stadig flørter med Leverkusen om den offensive «altmuligmannen» Kai Havertz, virker det som klubben har sett seg lei av det som nesten må kunne kalles skandalesigneringen av Kepa Arrizabalaga.

Den spanske keeperen kom til London i 2018 for rekordbrytende 71,6 millioner pund. Av keepere i topp fem ligaer i Europa, med mer enn 1500 minutter spilletid denne sesongen, presterte Kepa en redningsprosent dårligere enn alle andre involverte. Kepa ble med det keeperen med den verste sesongen blant samtlige 98 målvakter i Europas øvre sjikt. Det er snakk om drøye femti prosent (54,5) vellykkede redninger, mot for eksempel Lloris, med sine drøye åtti prosent (80,2). Sistnevnte endte vel å merke opp på førsteplass i den samme undersøkelsen.

Lampard skal ha sett seg lei, og spørsmålet virker ikke lenger å være om Chelsea skal ha ny keeper, men hvilken. Kandidaten som lenge virket mest aktuelt var Ajax’ sisteskanse André Onana, men både Jan Oblak og Marc-André ter Stegen har også blitt nevnt som alternative arvtakere

Skrevet av Bernhard Moe Nyquist

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds