Free hit-fasiten for runde 18

Runden vi nå har foran oss på fantasy har mange grugledet seg til. Opprinnelig skulle enda færre lag spille runde 18 enn de tolv lagene som nå står oppført på kampprogrammet. Programmet ble så endret på nyåret. Nå føles det som en runde du tar fantasylaget ditt til galgen med om ikke du signerer minst to spillere fra det blåkledde Manchester-laget.

Innledningsvis har fantasysesongen allerede vært sterkt preget av bingoliknende tendenser. Når en Manchester City-trippel plutselig er på alles lepper våkner gamle minner. Det kan være duket for et fenomen veteranmanagere er så alt for godt kjent med. Det er selvfølgelig snakk om Pep Guardiolas historiske uforutsigbarhet, alias «Pep Roulette».

Sikkert som banken er at du burde ha Kevin De Bruyne på fantasylaget ditt, men de siste tre rundene har en viss egyptisk toppscorer føltes likedan. Salah-fasiten på de tre siste rundene er 2 – 3 – 2 poeng, og med andre ord så er ingenting bombesikkert i årets fantasysesong

Mens lag som nettopp Liverpool ikke er oppført i kampprogrammet for den kommende runden er det mange som vurderer å aktivere enten den rykende ferske wildcard- eller free hit-chip. Her kommer et forsøk på en fasit for hvordan du burde sette opp fantasylaget ditt om du skal bruke free hit den kommende runden.

Fantasyliga – 20.000 kroner i månedspremier i januar. Meld deg på HER

Budsjett
Hva du kan rutte med utover i sesongen hviler på hvorvidt spillerne dine blir kjøpt eller solgt av andre managere mens de er på laget ditt. Sånn sett vil noen ha mer penger i banken enn hva som brukes på laget, mens noen kanskje ikke har råd til å sette opp dette laget. Den totale verdien på dette laget er £101.5, som burde være overkommelig for en brorpart av alle aktive managere.

Keeper

Karl Darlow (£5.0)
Den nøye utvalgte sisteskansen er Newcastles Karl Darlow. Er på ingen måte med på grunn av form i eget lag, men heller på grunn av manglende form i motstanderlaget. Ord blir fattige hvis man skal beskrive kvalitetsforskjellen på Sheffield anno 19/20 kontra Sheffield anno 20/21.

Ligger ikke særlig mye mer til bunns enn det, og om Ederson må stå over enda en kamp er Citys reservekeeper Zack Steffen verdt en vurdering.

Forsvar

Romain Saïss (£5.1)
Først ut i forsvarsrekka er en franskfødt marokkaner som en god del fantasymanagere sverget til i sesongens innledende runder. Romain Saïss er tilbake i Wolverhampton-forsvaret, og går inn i runde 18 med alle 90 minutter spilt i siste seks kamper.

Wolves er ikke i formen de en gang var, og det virker som om fraværet klubben opplever i Jimenez er så ille som de kunne frykte. Spissreserve Fabio Silva sliter med å levere målpoeng, og på noen imponerende dødballer har Saïss levert varene offensivt. Står faktisk med flere scoringer enn noen annen forsvarer de siste tre rundene. Sånn sett er det et interessant offensivt aspekt ved å signere Saïss, samtidig som de møter et Everton-lag som har slitt med å få til det store etter de så en formdupp tidligere i sesongen.

Misforstå meg rett, Everton gjør det bra fra et rendyrket ligaperspektiv, men de er ikke så truende offensivt som de var på starten av sesongen. Etter Calvert-Lewin angivelig pådro seg hamstring-problemer og står med rød trekant på fantasy er det eneste som kan stoppe dette fra å gå hjem at Saïss blir benket.

Kieran Tierney (£5.3)
Arsenal har vist spennende takter de siste rundene. Aubameyang har falt helt ut av bildet. Kieran Tierney, Bukayo Saka og Emilie Smith Rowe er de nye stjernene. Tierney har praktisk talt spilt alle kamper så langt i sesongen, og fikk mot West Bromwich virkelig frem hvorfor han har noe på det tradisjonsrike London-lagets venstreback å gjøre.

Mål og målgivende i tillegg til rent bur ble fasit for den unge skotten i runde 17. Den sterke prestasjonen gjorde ham fortjent til tre bonuspoeng og totalt 18 poeng i forrige runde. Arsenal er i ferd med å bli det offisielle ansiktet utad for fenomenet yoyo-form, og om du først har aktivert noen chip til den kommende runden er formen for fin til å kastes bort.

Joao Cancelo (£5.7)
And so it begins. Det er jo ikke sikkert at Cancelo får minutter på banen når City får besøk av Brighton den kommende runden. Hvis man legger godviljen til har den portugisiske backspilleren spilt like mye som Walker, og har sånn sett delt nest mest spilletid av samtlige forsvarsspillere i klubben. Dias har spilt mest, og om keepere er med i regnestykket har Ederson spilt nest mest.

Cancelo er av typen spiller som ser grusomt god ut på banen, men som det er dømt til å gå galt med i fantasysammenheng. Er jo så langt bare stang ut for den tidligere Juventus-spilleren, noe som reflekteres i hans ensomme ene målpoeng for klubben i ligaen hittil i år.

Søren heller, nå må det bare klaffe snart, og i desperat søken etter hvem som blir runde 18 sitt svar på Tierney forrige runde blir det Cancelo som får den tredje plassen i forsvarsrekka i dette free hit-forslaget.

Midtbanen

Kevin De Bruyne £11.7
Den enes død er den andres brød, og i mangelen på en ordentlig spiss er det De Bruyne som har endt opp med å spille seg inn i rollen som falsk nier. Sjansene har vært store, og sjansene har vært mange. Borte mot Chelsea fikk han endelig satt i gang scoringsmølla igjen. Du skal ha en god mengde is i magen hvis du lar være å ha belgieren på fantasylaget ditt i runde 18, free hit eller ei.

City har scoret fire eller fler mål de siste tre gangene klubben har spilt mot Brighton. Burde bli overkjøring, og i håp og tro om å hente profitt fra den forventede målfesten er De Bruyne også med i kapteindiskusjonen.

Bruno Fernandes £11.3
I moderne fotballhistorie er det sjelden en målrik affære når Manchester United spiller mot Burnley. Når de nå på tirsdag møtes på Turf Moor er det ti dager til årsjubileet som markerer sist de møttes. Kampen er nok sterkest i minne hos Burnley-supportere, som vet riktig godt at den endte 2-0 i favør Sean Dyche & co.

Likevel er United i knallform, og Bruno Fernandes er tross alt best på bortebane. Kan jo nevnes for Fernandes’ skyld at han ikke var United-spiller sist gang Burnley spilte mot de røde djevlene fra Manchester. Portugiseren har revolusjonert det moderne Manchester United-laget. Fernandes har for lengst bevist sin verdi, og er involvert i godt over 50% av alle målene United scorer.

Forhåpentligvis får han enda fler prosent- og målpoeng den kommende runden, og etter en skuffende FA-cup exit er det tross alt en kamp som kan gi Solskjær en tre poengs ligaledelse om ikke de roter det til mot Burnley.

Heung Min-Son £9.8
Tallene snakker for seg selv. Son går forbi Salah som toppscorer hvis han scorer to eller fler. Møter etter mye omrokkeringer et Fulham-lag som ikke har spart på skuffelsene så langt i sesongen. Status i Fulham-leiren er så ille at de uten tvil er blant lagene som ligger an til å skulle spille Championship-fotball neste år.

Spurs har på sin side et tydelig mål for sesongen. Det lukter trofeer av kvaliteten Mourinho har gravd frem på Tottenham Hotspur Stadium. Da det var snakk om at Spurs ikke skulle spille kamp denne runden på grunn av korona i Aston Villa var det fortsatt snakk om verdi i å ta sjansen uansett, men nå som kampprogrammet viser hjemmekamp mot Fulham er det soleklart. Son må med i troppen.

Emilie Smith Rowe £4.4
Den billigste spilleren som kommer med i lagoppstillingen er en 20-åring fra Arsenal-akademiet. Har bare fått spilletid de siste tre kampene, men virker å være et spennende og billig alternativ til siste plass på midtbanen. To assists forrige runde og trives tilsynelatende godt blant de andre A-lagspillerne.

Alternativt kan Bukayo Saka ta Smith Rowes plass, dersom budsjettet ditt tillater det.

Spissene

Harry Kane £11.0
Det er noen kamper du bare må ha enkelte spillere. Man er aldri helt garantert målpoeng, men noen ganger ligger det så alt for godt til rette for å hente jumbogevinster. Kane pleier å score mot Fulham, og da kampprogrammet ble endret til hjemmekamp mot nettopp det andre hvitkledde laget fra London ble beslutningen om å ha ham på laget mye enklere.

Lacazette £8.3
Historisk sett fungerer Firmino og Lacazette på samme måte i FPL. Leverer dårlig på grunn av mangel på form eller spilletid, etterfulgt av en knallgod periode, deretter etterfulgt av måltørke. Med det i bakhodet er ikke Lacazette en spiller jeg kan Wildcard-velsigne, selv om han får plass på free hit-laget.

Deilig form med fire mål på siste tre kamper, og det til tross for at han bare spilte 25 minutter i en av kampene. Med Aubameyang ute av form spørs det om hviling av Lacazette egentlig er et alternativ, og det virker fornuftig å gi ham plass på laget. 

Callum Wilson £6.5
Signeringen av Wilson har fungert bra for Newcastle, og 8 scoringer med fire målgivende er fasit for sesongen. Har ikke klart å score på en del kamper nå, men som tidligere nevnt burde Sheffield være grei biff. Billig penge og bra kommende kamp er free hit-mat, og ettersom Wilson har vært mer uheldig enn han har vært dårlig virker han som det beste alternativet i sin prisklasse.

Benken og alternative overganger
Jason Steele – Federico Fernández, Moussa Sissoko, Tyrick Mitchell.

Newcastles Fernández får førsteplass på benken. Om ikke alt går ad undas vil maks én av de involverte på førstelaget overraske med benkplass, og å få inn Fernández er ikke nødvendigvis en dum ting – så lenge de holder hodet kaldt og klarer å holde nullen.

Vær kreativ, og selv om dette er et forsøk på fasit er det mange spennende varianter av free hit-lag man kan skissere opp til den kommende runden.

Det går an å prøve seg på Burnleys Chris Wood, som ble lovprist i forrige ukes PL-podkast fra TV2. Skal ha særdeles gode underliggende tall, og det er ikke defensivt deres kommende motstander Manchester United har levert sterkest.

12.000 kroner til topp 3

Meld deg på Unibets fantasyliga og kjemp om månedspotten på 20.000 kroner. Topp 10 i ligaen i januar får utbetalt minimum 1000 kroner hver.

Topp 3 ved månedsslutt får 6000, 4000 og 2000 kroner.

Meld deg på ligaen HER

Lykke til!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds