Offisielt: Aubameyang fjernes som Arsenal-kaptein

Pierre-Emerick Aubameyang har blitt fjernet som Arsenal-kaptein og vil ikke være med i troppen som møter West Ham onsdag. 

Aubameyang ble vraket fra troppen som spilte mot Southampton i 3-0 seieren på lørdag. Mikel Arteta forklarte at årsaken var at 32-åringen hadde returnert hjem fra utlandet på et senere tidspunkt enn først avtalt.

Da Arteta fikk spørsmål om Aubameyangs fravær før Southampton-kampen, svarte spanjolen: “Dessverre er det et disiplinærbrudd. Vi har vært veldig tydelige på at vi innad i laget har noen ikke-forhandlingsbare regler. Han er ikke involvert i dag.”

I dag bekrefter klubben på sine hjemmesider at spissen vil bli fratatt kapteinsbindet og ikke være tilgjengelig i kampen mot West Ham onsdag.

“Som følge av hans disiplinærbrudd forrige uke, vil Pierre-Emerick Aubameyang ikke lengre være klubbens kaptein. Han vil ikke bli vurdert for uttak mot West Ham.”

“Vi forventer at alle våre spillere, spesielt kapteinen, følger reglene og standardene vi alle har satt sammen og blitt enige om.”, skriver klubben.

– Ikke første gang

Dette er ikke første gangen gaboneseren har blitt utelatt av en tropp som følge av disiplinære årsaker. I mars ble han utelatt fra kampen mot byrival Tottenham som følge av en forsinkelse.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds