Tabelltips – Fulham

Fulham var siste lag som sikret plass i Premier League for 2020/2021 sesongen. Dermed blir de første lag som får sin dom i vårt tabelltips før sesongstart.

Veien tilbake til Premier League

Fulham returnerer til Premier League for å spille sin femtende sesong i det gode selskap. Mitrovic og gjengen kvalifiserte seg gjennom playoff fra Championship, hvor de for øvrig fullførte på fjerdeplass med 81 poeng. Sesongen før var de å finne i Premier League. Uansett metode må det føles bra for manager og klubblegende Scott Parker å kunne ta med seg klubben opp til øverste nivå i sin første sesong som manager.

Ringrev og toppscorer Aleksandar Mitrovic fant nettet 26 ganger, og er godt kjent med Premier League-fotball. Utover dette er det ingen som skiller seg ut i mengden. London- klubben tar også med seg nordmann Stefan Johansen når sesongen omsider sparkes i gang.

Det skal dog godt gjøres å spå en topplassering for de hvitkledde fra hovedstaden. I løpet av 19/20-sesongen i Championship hadde klubben flest pasninger langs bakken, men tredje færrest skudd på mål i boks.

Med andre ord sliter de med å skape sjanser, og mange pasninger går bakover.

Det skal samtidig nevnes at det ikke er et «typisk» Championship-lag som rykker opp, da nærmest samtlige spillere har PL-erfaring.

Overganger

Til nettopp å ha vunnet playoff-finale, som altså gir en direkte gevinst på rundt 100 millioner pund, har det vært merkverdig stille på overgangsfronten for den nyopprykkede klubben. Fulham har gitt slipp på Cody Drameh, men hva gjelder bekreftede overganger stopper det der.

Anthony Knockaert har signert for Fulham permanent, etter utlån fra Brighton. Ryan Fraser er lenket til både Crystal Palace og Fulham.

Klubbeier Shahid Khan har uttalt at det ikke vil bli gjort noen drastiske endringer på laget før sesongen starter.

Om ikke klubben som fullførte på fjerdeplass i Championship, og som på hengende håret klarte å kvalifisere seg til PL-spill gjennom playoff, velger å oppgradere deler av stallen, er det vanskelig å se hvordan sesongen vil ende med noe annet enn nedrykk.

Overgansvinduet er fortsatt langt i fra stengt, og det blir spennende å se om Khan endrer mening før 5. oktober.

Viktige spillere

Fulham har et erfarent lag, men å kalle det spennende blir en overdrivelse. Venstreback Joe Bryan skiller seg dog ut, og 26-åringen kan absolutt være verdt å holde et øye med. Scoret ett i Championship, i tillegg til 7 målgivende.

Bryan noterte seg også seks utmerkelser som banens beste i løpet av 19/20-sesongen. Engelskmannen scoret begge Fulhams to mål i playoff-finalen, og kan brått vise seg å bli en nøkkelspiller for The Lily Whites den kommende sesongen.

Mitrovic forventes å bli klubbens toppscorer, og det blir spennende å se hvor mange ganger den høyreiste kraftpakken finner veien til nettmaskene.

Med alt dette tatt i betraktning er det dessverre vanskelig å se noen annen ende på 20/21- sesongen enn nedrykk for Fulham.

Tabelltips: 19. plass

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds