På tide å droppe Bruno Fernandes?

På vårt wildcard-lag før GW 19 mister Bruno Fernandes plassen sin i laget etter lang og tro tjeneste. Etter Pogba begynte å få spilletid har Fernandes satt seg på bakbein.

Pogba-effekten

I løpet av de siste elleve kampene, har fem av seks tosifrede poengfangster kommet når Pogba ikke har fått spilletid i samme kamp.

Alle 2- eller 3-poengere Fernandes har fått har kommet når Pogba har spilt.

Om vi ser på samtlige 17 kamper Manchester United har spilt denne sesongen, har Fernandes levert enorme tall i kampene Pogba ikke har vært i startelleveren. Fantasy-poengene har kommet som perler på en snor i kampene Pogba har blitt benket (7 kamper)

Disse syv (7) kampene har resultert i vanvittige 81 poeng totalt for portugiserern. Det tilsvarer et snitt på 11.65 poeng per kamp. Til sammenligning har han sanket 51 poeng i de øvrige kampene, noe som tilsvarer magre 5.1 poeng per kamp.

Ettersom Pogba scoret i forrige runde, er det lite sannsynlig at han benkes mot Liverpool. Ei heller er det sannsynlig at franskmannen benkes i det hele tatt fremover, gitt at Mino Raiola ikke drar opp enda ett mediastunt av hatten i løpet av den neste måneden eller to.

Farlig nære karantene

Fernandes står også med fire gule kort før den kommende runde, og er dermed i fare for å miste fremtidige kamper, eller enda verre bli benket for å unngå at han pådrar seg det femte.

Dette gjelder dog bare den kommende runden mot Liverpool. Pådrar portugiseren seg et gult kort, må han stå over den andre kampen i DGW 19. (Double Gameweek 19)

Dersom han unngår å komme i dommerens bok i løpet av kampen mot Liverpool, er det trolig lenge til han må stå over en kamp på grunn av gule kort: Etter runde 19 går grensen fra 5 gule kort til 10 gule kort.

Så langt denne sesongen er det bare Son (134 poeng) og Kane (133 poeng) som har gitt oss flere poeng Fernandes (132 poeng).

Spørsmålet er om tiden er inne for å gi slipp på Bruno Fernandes?

Vi tror det kan være det, og som i Texas Hold Em; you gotta know when to hold ‘em, and you gotta know when to fold ‘em.

Les også: Wildcard i runde 19? Her er vårt forslag..

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds