Sjekk Solskjærs nye lønn

Vanvittig Solskjær-lønn: Manchester United skal være klare for å tilby Ole Gunnar Solskjær en kontraktsforlengelse verdt 30 millioner pund, altså over 350 millioner norske kroner.

Det melder i alle fall The Sun, som også kan melde at avtalen ikke vil påvirkes av om Solskjær heller ikke denne sesongen vinner noe trofé med klubben.

Solskjær har kontrakt med Manchester United til 2022, en kontrakt han tjener drøye 80 millioner kroner i året på. Den nye avtalen skal strekke seg over tre år, noe som tilsvarer at klubblegenden kan ha en årslønn på over 100 millioner norske kroner.

Selv om han så langt ikke har klart å skaffe et eneste trofé som manager for klubben, har nordmannen ifølge The Suns rapporter solid støtte i klubbstyret.

De føler seg overbevist om at han er riktig mann for et langsiktig samarbeid.

Forrige sesong havnet Manchester United på en tredjeplass i Premier League, og kom seg til tre semifinaler. Denne sesongen ligger de an til å klare en andreplass i ligaen, men har bare Europa League igjen å spille for utover det.

Til sammenlikning tjener Paul Pogba, en av klubbens best betalte spillere, 15 millioner pund i året. Det tilsvarer snaue 180 millioner kroner i året.

Solskjær lønn i 2019 – tjente 109 millioner

Bare 10 nordmenn tjente mer enn Solskjær, som går inn på en 11. plass på listen over personene med høyest inntekt.

Kristiansunderen står samtidig med en formue på 70,5 millioner kroner. Solskjær tok over som midlertidig manager for Manchester United 19. desember 2018, før han ble ansatt på permanent basis i mars 2019.

Selv om han står oppført med inntekt i Norge, skatter han ikke av inntekten til hjemkommunen Kristiansund. Han står oppført med drøye to millioner i skatt, som er basert på hans formue.

– Han betaler ikke inntektsskatt hit. Ole Gunnar er en god ambassadør for oss uansett, og han betaler skatt dit han skal betale. Jeg klarer ikke irritere meg over at vi ikke får denne inntektsskatten, det er en mann jeg er stolt av uansett. Vi får gleden av ham senere, sier ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard (Ap), og legger til at han kjenner Solskjær godt privat.

47-åringen hadde en oppført inntekt på 6,4 millioner kroner for 2018.

Frykter skrekkfilm-scenario

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds