Liverpool på rekordjakt

Liverpool jakter rekorder – en sesong for historiebøkene

 

Liverpool har allerede satt flere små rekorder på veien mot Premier League-tittelen i år. Nå er laget i rute til å knuse rekord etter rekord.

Hvor mange liverpool-rekorder blir det i år?

Klopps menn har nå rekord-sterke 24 seiere etter 25 kamper. Det eneste laget som har maktet å ta poeng mot Liverpool denne sesongen, er Manchester United.

I skrivende stund har Liverpool tatt 100 poeng av 102 mulige, dersom vi strekker strikken tilbake til 2018/2019-sesongen.

Her er en oversikt over alle rekorder Liverpool ligger an til å kunne slå denne sesongen. Fortsetter lagt i samme spor ut sesongen, kan det bli et hav av Liverpool-rekorder i år

Beste start noen gangLiverpool - Rekorder opp og ned i mente.

Liverpool står foreløpig med 73 poeng på 25 kamper, noe som naturligvis er rekord og beste “start” på en sesong, noen gang. Den forrige rekorden hadde Liverpool selv fra fjorårssesongen.

1-0 seieren mot Tottenham 11.januar sørget for en ny Liverpool-rekord for flest poeng tatt i løpet av 38 Premier League-kamper med 104 poeng. Den gamle rekorden ble satt av både Manchester City og Chelsea, som begge hadde 102 poeng. Chelsea satte den i 2005, mens Manchester City nådde milepælen i 2018.

Flest hjemmeseire i en sesong

Liverpool har 20 hjemmeseire på rad i Premier League, og står dermed likt med Manchester Citys rekke fra 2011/2012.

Sist gang de avga poeng var mot Leicester i januar for 12 måneder siden.

Chelsea, Man Utd og Man City deler rekorden for flest hjemmeseire i en sesong (18).

Liverpool har vunnet 13 på Anfield i løpet av 2019/20-sesongen så langt. Akkurat nå er Klopp & co i rute til å nå magiske 19 hjemmeseire i løpet av en sesong.

Flest poeng i løpet av en sesong

LES OGSÅ: Premier League rekorder – Poeng

Liverpool satte rekord i fjor for flest poeng av en “runner up” i Premier League. I år kan Liverpool pynte på klubbrekorden sin, og samtidig slå Manchester City rekord for flest poeng i Premier League.

Manchester City nådde en magisk grense da de endte med 100 poeng i premier League for 2 år siden. Skulle Liverpool vinne resten av sine kamper denne sesongen, vil de slå rekorden ned i støvlene med hele 12 poeng!!

Liverpool jakter rekorder - en sesong for historiebøkeneInvincible Liverpool?

For å tangere Arsenals rekord for flest kamper uten tap i premier League, må Liverpool unngå tap frem til kampen mot Manchester City i April. Greier de det samtidig som de tar poeng mot Manchester City, tangeres Arsenals rekord fra 2004.

Arsenal gikk 49 kamper uten tap, rekken uten tap endte høsten 2004.

Skulle Liverpool greie å gå hele sesongen uten tap, går de inn i historiebøkene som det andre laget som har gått en hel sesong uten tap. Arsenal er det eneste laget som har klart det til nå, og de fleste kjenner sikkert til The Invincibles fra 2003/04-sesongen.

Flere Liverpool-rekorder?

Den siste vi synes er verdt å nevne, er største vinnermargin i Premier League. Største vinnermargin i Premier League er 19 poeng ( Man City 100, Man Utd 81).

Liverpool har alle muligheter til å kunne slå den rekorden, men det gjenstår å se om de klarer å holde hele veien inn. ¨

Sesongen er avgjort, men kampen mot Manchester City, i april, kan bli en nøkkelkamp med tanke på flere av rekordene som er nevnt over.

LES OGSÅ:
Rekorder i Premier League

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds