Mane scoret et nydelig mål, før han kolliderte med keeper og ble byttet ut – mange Liverpool-fans kan puste lettet ut

Sadio Mane kom i fokus under Senegals åttendedelsfinalekamp mot Kapp Verde tirsdag. Først scoret han et nydelig mål i krysset på beste Mane-vis.

Så ble han skadet i en kollisjon med Kapp Verdes keeper, Vozinha, som ble utvist. Det så stygt ut og alle som så bildene fryktet en alvorlig nakkeskade. Han måtte ha behandling, men kom seg på føttene og spilte videre. Noen minutter senere, satte han seg ned og måtte senere sendes til sykehus.

Ikke alvorlig

Senere tirsdag kveld kom beskjeden fra sykesengen om at skaden ikke var så alvorlig som først antatt. På et bilde poserer han sammen med Kapp Verde-keeper Vozinha (som i tillegg til å bli utvist også ble båret av banen etter sammenstøtet med Mane). Her er det tommel opp fra begge spillerne, noe som må anses å være meget gode nyheter, både for Senegal og det videre spillet i turneringen og ikke minst for Liverpool-supporterne.

For dette var en beskjed som Liverpool-supporterne kan strekke hendene i været og juble over. Dersom Mane hadde blitt skadet og utilgjengelig i de viktige kampene som kommer etter at Afrikamesterskapet er ferdig, så kunne det ha vært et stort skudd for baugen i båten som heter ligatittelutfordrer.

Liverpool halter – som flere av de andre topplagene – etter ledende Manchester City, men med de to beste spillerne i Afrika og Keita i tillegg (som nå er utslått med sitt Guinea og returnerer til Merseyside) og er veldig avhengige av sine fremste angrepsspillere, Mane og Salah. Elliott er på full fart tilbake, men Mane og Salahs fravær har vist med all mulig tydelighet at nivået er et stort steg ned fra dem og til japanske Minamino. Hvis han på noen måte skulle få Klopp til å glemme sine to beste utespillere, så har han ikke lykkes mer enn sånn passe.

Kvartfinaler

Sadio Mane og Senegal slo Kapp Verde og møter vinneren av onsdagens åttedelsfinale mellom Mali og Ekvitorial Guinea på søndag klokken 20.

Mohamed Salah og Egypt spiller åttedelsfinale mot Elfenbenskysten klokken 17 onsdag ettermiddag. De møter Marokko i kvartfinale søndag klokken 17.

Liverpool-supporterne holder kanskje ikke med Senegal og Egypt i de resterende kampene i mesterskapet?

Begge lagene er favoritter til å nå langt i mesterskapet og dersom de når helt fram til finalespill, så spiller verken Salah eller Mane fjerderundekampen hjemme mot Cardiff City søndag 6. februar. Den kampen starter klokken 13 på Anfield, sju timer før finalekampen i Afrikamesterskapet går av stabelen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds