Fantasy premier League

Fantasy Premier League er et virtuelt fantasyspill, eller managerspill.  Fantasy Premier League er det offisielle fantasyspillet for Premier League.

I korte trekk går spillet ut på å være manager for et Premier League-lag. Dette utføres ved å sette opp sin egen tropp på 15 spillere for et angitt budsjett på 100 millioner pund. Deretter velger man for hver enkelt Premier League-runde 11 spillere som skal spille. Poengsystemet er bygget på virkeligheten, og man får poeng for spillere avhengig av hvordan de gjør det i den aktuelle Premier League-runden.

Spillet er et av de største fotballfantasyspillene i verden, med over 8 000 000 brukere [1][2].

FANTASY PREMIER LEAGUE – POENG

Spillerne får poeng for å score mål, servere en målgivende pasning, ikke slippe inn baklengsmål, og bare for å spille i kampen. Poengsystemet er imidlertid ganske detaljert. En forsvarsspiller får for eksempel 6 poeng for å score, mens en spiss bare får 4 poeng. I tillegg er det minuspoeng for gule- og røde kort, selvmål og straffebom. Keeperen kan for øvrig få 5 poeng hvis han redder en straffe.

Etter kampen deles det ut bonuspoeng til kampens tre beste spillere. Hvem dette blir avgjøres av et komplisert system – Bonus Points System (BPS) – som blant annet tar med taklinger, skudd på mål, pasningsprosent og så videre. Men det trenger du ikke tenke så mye på, ettersom alt regnes ut for deg, og legges til spillerne dine.

Kapteinen din får doble poeng, så her gjelder det å velge en av dine beste spillere. Du kan velge ny kaptein hver serierunde.

Rundens Fantasytips

Hver runde deler vi våre beste tips til Fantasy Premier League. Vi ser nærmere på hvilke spillere du bør vurdere å ha som kaptein den kommende fantasy-runden, i tillegg til å komme med tips til hvilke fantasy-spillere du bør bytte inn på fantasy-laget ditt.