Allison klar for Liverpool

Liverpool bekrefter på sine nettsider torsdag at Alisson har signert fra Roma.

Merseyside-klubben betaler om lag 714 millioner kroner for brasilianeren, som dermed blir tidenes dyreste keeper.​

– Vi trengte ikke lang tid på å bestemme oss da muligheten til å signere en av verdens beste keepere kom opp. Du trenger bare en liten prat med eierne. De var ganske oppspilt, så vi gjennomførte det, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Bare én sesong som førstekeeper

Alisson ble hentet til Roma for to år siden fra Internacional, men var reserve for førstekeeper Wojciech Szczesny i sin første sesong i Europa.

– Alisson har vært helt i toppen i Europa denne sesongen. I ham får Liverpool en klassekeeper, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg.

Da polakken gikk til Juventus i fjor, tok brasilianeren over som førstekeeper for den italienske hovedstadsklubben.

​Til tross for at 25-åringen bare har én sesong bak seg som førstevalg for en europeisk toppklubb, mener TV 2s fotballekspert Jürgen Klopp gjør rett i å sette verdensrekord for å hente ham.

– Han har få sesonger på toppnivå, men basert på i år er det ingen tvil om at han kan opprettholde den formen. Jeg føler meg ganske trygg på at han er «the real deal». Han har ikke bare vært god i noen måneder, men stabilt god hele forrige sesong, argumenterer Finstad Berg.

– Enda et våpen offensivt

Under VM i Russland var han Brasils førstevalg foran Manchester Citys Ederson. Alisson spilte alle kampene frem til laget røk ut mot Belgia i kvartfinalen, og imponerte TV-seerne med gode ballferdigheter.

Finstad Berg tror stjernekeeperen vil gjøre hverdagen enda lettere for Liverpools supertrio på topp.

– Han er en keeper som bør passe Klopp godt. Mest fordi han er bedre til å sette i gang enn for eksempel Simon Mignolet. Med den angrepsrekken Liverpool har, og en keeper som er god til å sette i gang, er det enda et våpen i det offensive arsenalet, mener hun.

– Liverpool ser sterkere og sterkere ut. Nå ser de ut som et lag som virkelig kan utfordre, legger hun til.

Vurderte å gi tredjekeeperen sjansen

Alisson har også vært koblet til Real Madrid, Paris Saint-Germain og Chelsea.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds