Det du trenger å vite om prisendringer på fantasy

Det jeg pleier å gjøre når jeg har planlagt mitt neste fantasy-bytte er å sjekke om spillerne går opp/ned i pris. Dette har funket bra for meg, og da unngår jeg en del irritasjon når det gjelder det å mangle 0,1 (som skjer irriterende ofte).

Da bruker jeg nettsiden FplStatistics.co.uk hvor man kan sjekke om en spiller sannsynligvis går opp/ned i pris.

Denne prisendringen skjer da ca 02.30 på nattestid. Andre nettsider man kan benytte er fantasyfootballfix.com, eller @FPLPriceChanges på Twitter som informerer om hvem som nærmer seg å øke/synke hver kveld.

Da blir vurderingen om man vil risikere å kjøpe en spiller på en mandag om spilleren går opp i pris, eller om man vil avvente til man har mer informasjon om skader på spiller og eget lag som man får ved pressekonferansene torsdag og fredag.

En spiller kan kun øke/synke 0,1 i løpet av et døgn, og 0.3 i løpet av en Gameweek. Dette kan for eksempel være relevant da man har aktivert Wildcard, da populære spillere kan gå opp 0,2 i løpet av en uke, og man da allerede har tjent 0,1 selv om han ikke er i ditt endelige wildcard-lag.

Om en spiller er skadet (0% sjanse for å spille) eller suspendert så kan prisen fortsatt endres, men når statusen går til tilgjengelig igjen så vil da hans pris være “Låst”. Som innebærer at prisen ikke vil endres, og antall transfers av denne spilleren vil da ikke påvirke prisen.

Når det gjelder salgspris av egne spillere, så kan man gå inn på Transfers-fanen i appen, så har man valget mellom Pitch-view og List-view øverst, om man velger List så får man da opp salgsinformasjon på spillerne, så man kan planlegge når man bør selge en spiller.

Om jeg f.eks skal selge Salah, så vil det ikke påvirke salgsprisen hans om han nå går ned 0,1, som det vil med for eksempel Greenwood. Ettersom man tjener 0,1 for hver gang en spiller øker 0,2 i pris fra summen man har kjøpt spilleren. Mens ved nedgang i pris så mister man hele summen, som jeg f.eks gjør med Toney.

Det du trenger å vite om prisendringer på fantasy

Jeg håper at denne artikkelen har vært til hjelp for noen, og gjerne legg igjen en kommentar om dere har andre tips!:)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds