Både gode og dårlige nyheter etter at Liverpools kamp i dag ble utsatt

Liverpools hjemmekamp mot Leeds Boxing Day (andre juledag) ble som kjent utsatt, som en av tre Premier League-kamper.

Det er både gode og nyheter for Liverpool og alle røde supportere.

Liverpool skal møte Leicester City om to døgn og utsettelsen fører til at kampen mot Chelsea på Stamford Bridge søndag 2. januar inngår i Andy Robertsons suspensjon etter det røde kortet han fikk mot Tottenham Hotspur 19. desember.

Dette betyr at greske Kostas Tsimikas nok får venstrebackplassen mot Leicester City og Chelsea, akkurat som han fikk det i ligacupkampen mot Leicester City rett før jul.

Angående Chelsea-kampen så har Liverpool også fått gode nyheter, nemlig at Naby Keita, Sadio Mané og Mohamed Salah, får være med til London og spille den kampen før de reiser til Afrikamesterskapet i Kamerun, for sine landslag, Guyana, Senegal og Egypt. Afrikamesterskapet utelukker Liverpools tre afrikanske spillere i begge kampene mot Arsenal i ligacupen, tredjerundekampen mot Shrewsbury og Premier League-kampene mot Brentford og Crystal Palace. Og blir Leeds-kampen satt opp i denne perioden blir det altså enda en kamp uten de tre sentrale spillerne.

For Liverpool er visstnok Thiago Alcantara nå den eneste spilleren som er i karantene/isolasjon. I ukene som kommer vil både eventuelle nye smittetilfeller og det nevnte Afrikamesterskapet føre til mer bruk av de nest beste i troppen og ikke minst de yngste. Dette betyr at spillere som Owen Beck, Tyler Morton, Neco Williams, Conor Bradley, Max Woltman, Kaide Gordon og Billy Koumetio får sine muligheter i førstelagstroppen. Curtis Jones er visstnok også på full fart tilbake etter en øyeskade og senere COVID-19.

God er også nyheten om utsettelse av Leeds-kampen sett i lys av Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones retur til fullt spill. Alle tre kan være aktuelle for spill i tirsdagens kamp mot Leicester City på King Power Stadium.

Ganske mange Premier League-kamper er utsatt og listen over kamper vil bli lengre og større i takt med koronasmittede i lagene. Omikron-varianten har virkelig tatt godt for seg blant spillere og støtteapparat i de engelske topplagene. Dette betyr en travel vinter og en vanskelig jobb for styret i Premier League å finne ledige datoer. Liverpool er med i Champions League og ligacupen, i tillegg til et tett kampprogram allerede i ligaen. Løsningen kan nok også i år bli å ta sommeren til hjelp.

Slik terminlisten nå er satt opp, så er det avtalt en friperiode fra 24. januar til 7. februar. Det kan være mulig å sette opp en kamp eller to i denne perioden eller vedta en utsettelse til etter den planlagte siste ligarunde 22. mai. Da er det også avtalt landslagspauser, men det kan hende at FA ikke har annet valg. I denne friperioden kan det også være mulig at sør-amerikanske og Japan (Minamino) kan måtte spille kvalifiseringskamper til VM.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds