Betaler 24 milliarder for å vise Premier League

Premier League og NBCUniversal, via NBC Sports Group, annonserte i går en ny seks års avtale for sendinger i USA. NBC må punge ut 2,7 milliarder dollar for å sende premier league fra og med neste sesong, 2022/2023 til 2027/2028.

ESPN, CBS og nåværende rettighets-innehaver, NBC, har vært i budkrig om rettighetene til å sende Premier League i USA. Før budkrigen startet fryktet mange at prisene skulle kollapse på samme måte som i Kina, men USA-avtalen ble rekordstor og nesten tre ganger så stor som den forrige TV-avtalen.

NBC sender dermed samtlige 380 kamper per sesong i Premier league i seks nye år.

Betaler litt mer enn NENT betalte for Norden

Etter den inneværende sesongen i Premier league er det Nent Group som overtar rettighetene i Norge. Også i Norge ble det en tøff kamp om rettighetene mellom TV2 og Nent Group.

I 2015 betalte Tv2 mellom 1,6 og 1,9 milliarder, men nådde ikke opp mot NENTs totalbud for Norden på 20 milliarder for seks år.

TV-avtalene for Norden og USA alene sørger for klingende mynt i kassa for Premier League-klubbene. I løpet av seks år vil klubbene få rundt 1,5 milliarder hver fordelt på seks år, i tillegg kommer prestasjonsbaserte bonuser.

* Alle summer er i norske kroner (NOK), med mindre en annen valuta er spesifisert.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds