Brighton v West Ham

Klokken 21.00 skal Brighton og West Ham sparke i gang runden.

Jeg sier som Aristoteles ofte sa: Ingenting er bedre enn premier League til fredags-tacoen. Brighton har hatt et steintøft program de første syv rundene. Det har resultert i fem poeng, noe som holder til en ok 15 plass. Måkene har likevel ikke sett helt håpløse ut.

Med evigunge Glen Murray i spissen, kan de blant annet skimte av en seier mot selveste Manchester United. Vi kan si at i disse dager er ikke denne bragden særlig imponerende. Men Man utd er og blir Man utd.

Brighton bygger mye sin suksess på rigid defensiv struktur. Offensivt er det vanligvis Pascal Gros som skal skape furore hos motstanderen. Han er mest sannsynlig ute til denne kampen. Dermed må fort enigmaet Izquierdo og Knockaert stå for matingen av veteranen Glen Murray på topp. West Ham startet sesongen bekmørkt.. Som vi så på i sesonganalysen, var det knyttet store spørsmåltegn til den defensive strukturen hos Pelligrini sine gutter.

De første 4 kampene viste at pendelen svingte feil vei. 3`ern bak holder rett og slett ikke mål. Til kampen hjemme mot Everton la de om de til en klassisk firer bak. Dette har resultert i en aldri så liten defensiv renessanse. Mot Everton slapp de «bare» inn ett mål, og mot Chelsea ble det en saftig smultring i målprotokollen. Det er ikke bare det overfladiske som ser bedre ut, de dyptgående dataene viser også en markant forbedring. F.eks slapp West Ham bare til 1.44 xG, mot et høyoktan angrep som Chelsea.

Det gjenoppståtte West Ham klarte sist helg å overvinne et vaklende Manchester United. Nysigneringene begynner virkelig å finne seg til rette. Her er det verdt å merke seg den nydelige brasilianske driblefanten, Felipe Anderson. Han virker virkelig å være på gang. Men som vi så sist sesongen i serie A, så varierer han noe voldsomt. På sitt beste er han dog en fryd å se på. Alt tilsier at denne kampen bli tett og jevn. Med Brighton sin defensive tilnærming, og West Ham sin nye formasjon, kan vi vente oss en typisk første-målet-vinner-kamp.

Det kan godt hende at en av lagene putter tidlig og da vil kampbildet bli helt annerledes. Av det jeg har sett av West Ham i det siste er det vanskelig å ikke la pendelen svinge i deres favør. Objektivt sett skal nok likevel Brighton være favoritter i denne kampen. Vi glemmer fort at Brighton var det åttende beste hjemmelaget i 2017/18 sesongen. Vi skal med andre ord ikke undervurdere kollektivet til Brighton.Vi tør derfor ikke å ta posisjon på noen av lagene.

Oddstips

Vi kan likevel ikke la West Ham sin form gå upåpekt hen. Vi finner verdi i en West Ham-variant. Spillet er som følger: West Ham over 1 mål @ 1.76 med 5 enheter hos Pinnacle sports.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds