De mest populære fantasybyttene før runde 14

STORE navn på vei ut – og folk har for alvor fått øynene opp for en viss Newcastle-angriper. Hvilke er de mest populære byttene før denne runden?

Keepere: Mendy → Kepa

Etter Kepa sin 5. kamp på rad mellom stengene har folk endelig innsett at Edouard Mendys fantasy-appell er betydelig svekket. Spørsmålet er likevel om det er Kepa som er den beste erstatteren. Han har riktignok gjort sine saker bra i Chelsea-buret, men så tett på runde 16 må vi huske at alle fpl-managere får et gratis wildcard om 3 runder. Kampene til Chelsea er Brighton borte, Arsenal hjemme og Newcastle borte, så det bør være mulig å finne en keeper med bedre kampprogram.

Her er lagene med de beste kampprogrammene defensivt i GW14-16, i følge FFScout:

De mest populære fantasybyttene før runde 14
Crystal Palace, Arsenal og City er blant lagene som skiller seg ut mtp kampprogram

Forsvar: Reece James → Trippier/Saliba

Reece James  har fortsatt høy nok eierandel til å befinne seg høyt på salgslistene, og erstatningene er ikke veldig overraskende. Trippier og Saliba har levert meget sterkt så langt, men kortstatistikken gjør kanskje en av dem til et tryggere valg enn den andre. Dersom Saliba får ett gult kort til, er han ute i neste kamp. De fleste vil nok anse det som mer sannsynlig at det skjer på Stamford Bridge enn hjemme mot Forest, og i så fall mister han det som vil være en “lett” kamp på papiret mot Wolves i runde 16. Når det er sagt kan Saliba fortsatt være et godt valg, men man kan jo spørre seg om ikke Ben White og Gabriel er like gode valg per nå.

Midtbane: Pascal Gros → Miguel Almirón

Det begynner å bli noen runder siden Pascal Gros var skikkelig het på transfermarkedet. 5 blanke runder på rad fører til at vi mister tålmodigheten selv med en såpass billig spiller, særlig når erstatningene er så gode og åpenbare. Miguel Almirón har vært i kalasform med 5 mål på de siste 5, og dette ser ut som et meget fornuftig bytte. Det skal nevnes at det allerede torsdag er over en halv million managere som har fått Newcastle-angriperen inn i troppen, så han er ikke akkurat som en diff å regne lenger…

Mohamed Salah → Kevin De Bruyne

Oioioi, dette er snacks. Det er ikke veldig rart at managere begynner å miste tålmodigheten med en mann som på ingen måte ligner seg selv så langt denne sesongen. Salah står med 7 målpoeng på 12 kamper, mens De Bruyne står med 11 på 11. Det er likevel lov å spørre seg om dette er riktig runde å gjøre dette byttet i, eller om man heller evt bør gjøre det neste runde. Da spiller Liverpool borte mot Spurs, mens City møter Fulham hjemme.

Sist Liverpool møtte Leeds på hjemmebane vant de 6-0, og selv om akkurat den slags sifre har vært sjelden vare i år, er man nødt til å tro at 3-0-seier i Amsterdam må ha gjort noe med selvtilliten hos Liverpool-spillerne. I mine øyne er Salah en mulig kaptein-kandidat denne uka, og jeg mener dette er et i overkant dristig bytte å gjøre akkurat denne uka.

NB! Salah har 7 målpoeng på 5 kamper i CL, så hans totale statistikk er faktisk 14 målpoeng på 17 kamper. De Bruyne på sin side har 13 målpoeng på 16 kamper, men langt større andel av dem i PL.

Angrep: Haaland → Kane

Idet vi snakker om dristig – her har vi vel det vi kan kalle alle dumdristigheters mor. Vel og merke er ikke dette den mest populære overgangen denne runden, men det er definitivt den mest interessante. Man kan jo lure på hva som går gjennom hodene til dem som bestemmer seg for at det er på tide å bytte ut Haaland med det samme man ser en liten gul varseltrekant ved siden av spilleren.

Har du hatt spilleren siden starten vil du effektivt tape 0.4 m på å bytte ham ut nå, og det rett før han skal ha halvannen måned pause fra fotballkamper. Uansett om han ikke er i form til å spille mot Leicester, så venter hjemmekamper mot Fulham og Brentford etter det. Det finnes bare én åpenbar kapteinskandidat i runde 15, og derfor ser dette byttet helt krise ut, særlig før vi har hørt noe fra pressekonferansene om hvordan det står til med jærbuen. Han er fullt kapabel til å score et par på Leicester også, uansett om han føler seg litt pjusk.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds