De mest populære fantasybyttene før runde 15

Looks like Man Utd is back on the menu, boys! Vi tar en titt på de mest populære byttene før runde 15…

Keepere: Kepa → Pope/De Gea

Kepa begynte å bli allemannseie, men fikk dessverre en skade i forrige runde. Fpl-managerne snur seg nå til den høyestscorende keeperen sålangt, Nick Pope. Det virker for så vidt som trygg vei å gå, men man kan også argumentere for at dersom du fortsatt har plass til en Newcastle-spiller på laget, så burde kanskje valget heller falle på en utespiller. Spesielt Trippier, Almirón og Wilson ser ut som ekstremt gode valg per nå, noe som også vises godt på transferstatistikken.

Et annet populært valg denne runden er David De Gea, noe som vitner om at managerne begynner å stole mer på Manchester United defensivt.

Forsvar: Fabian Schär → Dalot

Fabian Schär er et usikkert kort før helgen, og er dermed et enkelt navn å sende ut av laget. Den mest populære erstatteren er ingen ringere enn Diogo Dalot, som har gått litt under radaren og sanket 5 clean sheets på sine siste 9 kamper. Han er også inne i topp 10 for xGI (så vidt over Cancelo), og ser ut som en fin erstatning til tross for at United har 2 bortekamper før VM-pausen. 2 av Uniteds 5 clean sheets har for øvrig kommet på bortebane.

De mest populære fantasybyttene før runde 15
Dalot er i godt selskap på xGI-statistikken, men har fortsatt en laaaang vei å gå opp til de beste. (kilde: FFscout)

Midtbane: Phil Foden → Miguel Almirón

Etter å ha blitt benket 2 kamper på rad har folk mistet tålmodigheten med Phil Foden. Erstatteren Almirón er i forrykende form, men det er selvfølgelig en viss risiko ved å bytte ut Foden i forkant av to hjemmekamper. Han har 5 mål og 4 assists på hjemmebane så langt i år.

Foden spilte for øvrig 90 minutter i midtuka, så ikke bli sjokkert om starter på benken denne uka også.

Mohamed Salah → Kevin De Bruyne

Jeg kritiserte timingen rundt dette bytte forrige runde, og måtte bite det greit i meg. Nå føles timingen mer riktig, til tross for at Salah fortsetter å bøtte inn mål i midtukekampene. Kevin De Bruyne ser dessuten ut som et godt kapteinsvalg dersom det skulle vise seg at Haaland ikke blir klar til Fulham-kampen.

OBS! KDB og Salah er hhv nummer 1 og 2 på xGI (forventede mål-involveringer) i ligaen. Å erstatte én av dem med den andre vil alltids være en risiko.

De mest populære fantasybyttene før runde 15
Statistikken viser at De Bruyne har vært involvert i langt flere mål enn forventet, mens Salah ligger omtrent på forventingsverdien. (kilde: FFscout)

Angrep: Toney → Wilson

Rundens desidert mest populære bytte. Toney er suspendert, og i og med at det er “tilbake til start” om to runder virker han som en fornuftig mann å ta ut nå. Det gjelder spesielt når den største formspissen i ligaen er i samme prissjikt. Den gamle fantasyfavoritten Callum Wilson flesket til med 2 mål og 2 assists i forrige kamp, og det er ikke vanskelig å forstå at han er den mest populære erstatteren.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds