Derfor var det viktig å forsterke stallen denne sesongen

Igjen var Liverpool linket til svært mange spillere i overgangsvinduet. Etter at James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Jordan Henderson, Naby Keita, Roberto Firmino og Fabio Carvalho (lån) forlot klubben, så var behovet for nye folk i Liverpools stall store, spesielt i midtbaneleddet.

Og forsterkningene kom. Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Wataru Endo og Ryan Gravenberch er alle gode spillere som forsterker en midtbane.

Men var det nok?

Tynn stall

Det er ikke så vanskelig å peke på svakheter i Liverpools stall. Den er for tynn, faktisk tynnest av alle i Premier League. Det vet Klopp og jeg vil tro han har signalisert dette innad, men er signalene blitt snappet opp av eier John Henry?

Klopp og Liverpool kjøper ikke spillere bare for å kjøpe, men venter til den rette spilleren er tilgjengelig. Han må kunne krysse av på de rette parameterne for å handles inn og bli Liverpool-spiller.

Det var på et tidspunkt i siste overgangsvindu snakk om en angriper til og også en forsvarsspiller til, gjerne som en backup for Trent Alexander-Arnold, som med suksess var flyttet opp på midtbanen i flere kamper forrige sesong.

Tidligere i manager Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield har Liverpool vært plaget veldig av skader. Denne sesongen har startet på samme viset. Til formiddagskampen mot Wolverhampton Wanderers på Molineux lørdag, så mangler midtstopper Ibrahim Konaté, midtbanespiller Thiago Alcantara (som både er fryktelig skadeforfulgt og den siste tiden fortsatt er linket til land som fortsatt har åpne overgangsvindu, som Tyrkia blant annet), angriper Darwin Nunez ble skadet i landslagspausen for Uruguay og sendt hjem til Merseyside, mens Trent Alexander-Arnold gikk hinkende av banen for England. Det ble fredag bekreftet at han ikke spiller.

I tillegg til skadene soner midtstopper Virgil van Dijk den siste av to kamper karantene mot Wolves, etter rødt kort og protester i bortekampen mot Newcastle United 27. august.

Ja, Liverpool har spillere som Joël Matip, Joe Gomez, Stefan Bajcetic og Diogo Jota som kan erstatte de fire nevnte skadeplagede spillere, men det hadde vært fint med enda flere alternativer og enda mer kvalitet i troppen.

Nå må Klopp greie seg med de han har fram til nyttårsrakettene har landet og et nytt overgangsvindu åpner. Da er det nye muligheter og nye spekulasjoner. En ting er sikkert; Liverpool kommer til å sende et sterkt og slagkraftig lag på banen mot Wolves på Molineux litt etter lunsjtid lørdag

Klopp og landslaget

Jürgen Klopp er selv linket til den ledige jobben som landslagssjef for hjemlandet Tyskland.

Hans-Dieter “Hansi” Flick ble sparket etter 1-4-tapet for Wataru Endo og Japan i privatlandskamp siste helg. Rudi Völler ledet landslaget tirsdag, da de fulgte opp med å slå Frankrike i en ny privatlandskamp.

Det er nærmest et folkekrav i Tyskland at Jürgen Klopp kommer hjem og leder landslaget fram mot Europamesterskapet på hjemmebane til sommeren.

Det har vært snakket om en kombinasjon av landslaget og Liverpool, men Klopp og hans agent har gått ut og sagt at det ikke passer å ta denne jobben nå. Han har en kontrakt med Liverpool fram til sommeren 2026 og den kommer han til å fullføre. Liverpool vil nok sannsynligvis ikke godta en kombinasjon av trenerjobbene..

Helgens kamper

Ha en god Premier League-helg;

Lørdag 16. september

Wolverhampton Wanderers – Liverpool (13:30)

Aston Villa – Crystal Palace (16)

West Ham United – Manchester City (16)

Manchester United – Brighton & Hove Albion (16)

Fulham – Luton Town (16)

Tottenham Hotspur – Sheffield United (16)

Newcastle United – Brentford (18:30)

Søndag 17. september

Bournemouth – Chelsea (15)

Everton – Arsenal (17:30)

Mandag 18. september

Nottingham Forest – Burnley (20:45)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds