Fantasy Premier League - Fantasytips og artikler

Fantasy PL – Åtte spillere som bør inn på laget ditt

Etter en helg med Fa-cup og to semifinaler i ligacupen i midtuken, er det nå duket for den 22.runden i Premier League.

Vi anbefaler åtte spillere som bør inn på laget ditt den kommende runden. Mange har allerede flere av disse på laget, og kan vurdere å bytte inn enkelte av de åtte utvalgte.

Liverpool-spillere dominerer denne runden, mye grunnet den kommmende Dobbel-GW som kommer om et par runder. For å få plass til disse, må det spares på andre områder. Her er ukens anbefalinger:

Mathew Ryan, keeper (4,8 mill.)

Ettersom Burnley-keeper Nick Pope (4,7 mill.) har en blodrød rekke med kamper foran seg, så vil vi ikke anbefale å hente den ellers svært solide sisteskansen på et wildcard akkurat nå. I stedet er det den australske Brighton-keeperen Mathew Ryan som ser ut til å ha det beste programmet fremover.

Ryan har også vært en bonusmagnet for Brighton denne sesongen, med totalt 11 bonuspoeng. Det er mer enn godkjent fra en keeper. Programmet snur dog etter hvert, og da kan det passe å bytte til Pope igjen om du ønsker å bruke et bytte på keeper.

Fantasy PL - Åtte spillere som bør inn på laget ditt

SIKKER: Matt Ryan

Trent Alexander-Arnold, forsvar (7,5 mill.)

Du kommer ikke utenom en Liverpool-back. Trent Alexander-Arnold har sanket soleklart flest poeng av forsvarsspillerne denne sesongen med 112, fjorten mer enn lagkamerat Andrew Robertson. Men trekker du fra Trents 24-poenger mot Leicester, så er det Robertson som er foran.

Mangler du midlene til å bytte inn Trent, kan det muligens være lurt å gå for den minst eide av de to (Robertson er eid av 18 prosent mot Trents 37).

De vil nok dele på poengene fremover, men vi tror Trents dødballfot forsvarer den noe stive prislappen.

En Liverpool-forsvarer obligatorisk før Liverpools dobbelrunde i Gameweek 24.

Fantasy PL - Åtte spillere som bør inn på laget ditt

Målpoeng: Andrew Robertson hadde en målgivende pasning mot Sheffield United etter en lang rekke med kamper uten. Både han og Van Dijk er gode alternativer til Trent Alexander-Arnold

John Lundstram, forsvar (5,1 mill.)

Du trodde kanskje «Lundy-party» var over? Tro om igjen. Ja, han har steget voldsomt i pris siden spillet åpnet i august, men han er også den giftigste forsvarsspilleren foran mål. Ingen andre forsvarsspillere har scoret mer enn Lundstram (3), og det er ikke mange som har flere målgivende pasninger heller (3).

Sheffield United har også tydeligvis bestemt seg for å være et topplag, og det vil komme flere «clean sheets» der fremover. Lundstram har fortsatt kjempeverdi til 5,1 mill., og jeg ville ikke gått ned til noen av de billigere Sheffield-guttene ennå.

Fantasy PL - Åtte spillere som bør inn på laget ditt

Superdoen: John Lundstram og John Fleck har levert målpoeng på rekke og rad denne sesongen.

Mohamed Salah, midtbane (12,3 mill.)

Salah var i fyr og flamme mot Sheffield United, men det ble utrolig nok “bare” 10 poeng. I tillegg til målet hadde han pasningen frem til Sadio Mané før 2–0-scoringen, men lagkameraten trengte to forsøk på å score, og dermed fikk ikke Salah en tellende målgivende i spillet.

Den lynhurtige Liverpool-vingen hadde også flere enorme sjanser, og kunne lett hatt hat trick. Det er på tide å komme seg tilbake på Salah-toget, i alle fall før dobbeltkampen i runde 24.

Det er også mulig å bytte inn Manchester Citys Raheem Sterling nå (11,8 mill.), med penger i banken slik at du kan bytte opp til Salah om to runder. OM to runder har nemlig Liverpool

Fantasy PL - Åtte spillere som bør inn på laget ditt

Sadio Mané, midtbane (12,3 mill.)

Apropos gameweek dobbelrunden som kommer: Du kan ikke gå uten Sadio Mané heller. Selv om det nok kan forsvares å gå med to forsvarsspillere fra Liverpool inn i dobbelen, så er taket til både Salah og Mané så skyhøyt at du kan bli sittende igjen med skjegget i FPL-postkassen om du velger å droppen én av dem.

Mané er kanskje den som er mest målfarlig av de to, og virker å alltid dukke opp på rett sted til rett tid.

Kevin De Bruyne, midtbane (10,6 mill.)

Hvor mange smekker trenger Pep Guardiola å få før han innser at Manchester City er så voldsomt mye dårligere uten Kevin på banen? Han prøvde seg uten lysluggen mot Norwich tidlig i sesongen. Tap. Så gjorde han det mot Wolves. Tap. Så byttet han ut De Bruyne på 2–1 mot Wolves i desember. Og ulvene snudde kampen.

Nå er nok Kevin De Bruyne selvskrevet på laget resten av sesongen, med mindre spanjolen bestemmer seg for å satse alt på Champions League.

Fantasy PL - Åtte spillere som bør inn på laget ditt

Adama Traoré, midtbane (5,6 mill.)

Traoré spiller i en trio på topp sammen med Diogo Jota og Jimenez. Den målfarlige meksikaneren er fortsatt den beste fantasyspilleren Wolves har å by på, men Traoré er en god nummer to.

Han kommer nok kanskje ikke til å toppe 13-poengeren mot Manchester City for noen uker siden. Den tidligere Barcelona-spilleren kan være en fin mann å få inn fra benken fra tid til annen, men kan også spilles fra start dersom kampprogram tilsier det.

En fin fjerde midtbanespiller dersom du velger å gå for trioen Salah, Mané og Kevin De Bruyne.

Fantasy PL - Åtte spillere som bør inn på laget ditt

Mason Greenwood, spiss (4,3 mill.)

Ett budsjett-alternativ på Manchester United er Mason Greenwood. Bør få mer spilletid de kommende ukene, og skal man få inn både Salah og Mané må det spares penger på enkelte plasser. En annen billig spiller som kan få bra med spilletid de neste rundene, er Brandon Williams. Det er verdt å nevne at Manchester United fortsatt har til gode å tape når Greenwood eller Williams spiller fra start.

Det er ingen tvil om at Greenwood tilbyr noe annet på høyrekanten enn det Daniel James gjør, og den billige FPL-spissen vil få flere sjanser fremover. En fin spiller å ha sittende på benken, og er du heldig får du han inn når du trenger det som mest.

Fantasy PL - Åtte spillere som bør inn på laget ditt