FPL: Sivert ble nummer åtte i verden

Sivert Gjertsås tok innersvingen på Magnus Carlsen i siste serierunde og ble med det beste nordmann på Fantasy Premier League. I tillegg endte han på 8.plass av samtlige 7 millioner spillere.

I Unibet Norge sin fantasyliga ble det seier til 23-åringen fra Trøndelag, noe som sørget for 100 000 i premiepenger inn på konto.

23-åringen sikret seg en svært imponerende åttendeplass i verdenssammendraget da Kevin de Bruyne scoret på overtid mot Norwich. – Den overtidsscoringen var det største øyeblikket i hele sesongen, rett og slett, sier Gjertsås når Unibet tok en prat med ham dagen etterpå.

En sesong med opp- og nedturer

Han er naturlig nok svært fornøyd med fjorårs-sesongen, som har bestått av både oppturer og nedturer. Når han ser tilbake på alle rundene som har vært spilt det siste året, er det spesielt to bytter som peker seg ut. – Jeg tok inn Diogo Jota før runde 27 (noe som ga 16 poeng, red.anm.)  Det var ordentlig gøy, forteller Gjertsås. – Tilsvarende var det veldig surt da jeg byttet ut Trent Alexander-Arnold før kampen mot Leicester, da han endte med å få 24 poeng. Men alt i alt kan jeg ikke klage, ler trønderen.

Mange taktiske vurderinger

Det har naturligvis vært mange taktiske vurderinger underveis i sesongen, og i sluttspurten måtte han tenke utradisjonelt for å forsøke å dra fra resten. – Å velge kaptein handler selvsagt om å plukke en spiller med sjanse for mange poeng. Derfor har jeg gjerne valgt premiumspillere som Salah, Sterling, Mané og de Bruyne. Men mot slutten begynte det å dra seg til i toppkampen, så da måtte jeg også tenke på å velge spillere som de andre ikke hadde, forklarer Gjertsås.

Han spilte blant annet David Silva som kaptein i runde 36 og Riyad Mahrez i runde 38. – Vanligvis ville jeg ikke valgt disse, men det handlet om å prøve å få et lite overtak på de andre, utdyper han.

– Lundstram var perfekt Fantasy-materiale

– Dette er gjerne en brannfakkel, men jeg mener John Lundstram er perfekt Fantasy-materiale. Det sier jeg mest av kjærlighet, men han spiller jo ute av posisjon. En forsvarsspiller til fire millioner som i virkeligheten brukes på midtbanen er jo perfekt.

Slo Magnus Carlsen

Overtidsscoringen til de Bruyne sendte ikke bare Gjertsås inn på den gjeve topp 10-listen globalt, den gjorde også at han passerte selveste Magnus Carlsen i sammendraget. Sjakk-kongen endte til slutt som nummer ti, to plasser bak Gjertsås, etter å ha ligget på fjerdeplass runden før slutt.

– Det var veldig gøy, og det vil nok være det som stikker seg ut når jeg ser tilbake på denne sesongen. At det gikk så bra er selvsagt kult uansett, men dette ble en ekstra fjær i hatten, sier Gjertsås, men påpeker også at Carlsen spilte med høy risiko på slutten. – Han gikk all in for å prøve å bli nummer én på slutten. Hadde han vært litt mer passiv hadde jeg nok ikke slått ham, poengterer 23-åringen ydmykt.

Anbefaler å følge magefølelsen

Til slutt ber vi Gjertsås dele noen tips om hva man bør tenke på dersom man er ny Fantasy-spiller. Han trekker frem tre ting som er spesielt viktig. – For det første må man ikke ta det for seriøst, da blir det bare kjipt. Det er også lurt å tenke to-tre runder frem når du skal ta beslutninger. Og sist men ikke minst, følg magefølelsen! Det er de beste tipsene jeg kan gi, sier Gjertsås.

Og premiepengene på 100 000 kroner? Trønderen skal fornuftig nok bruke mesteparten på egenkapital til boligkjøp. – Men sannsynligvis blir noe av det brukt på en liten feiring, avslutter Gjertsås.

Flere FPL-saker:

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds